İyi dilekleriniz için teşekkür ederim...
Outcast' Alıntı:
baba ne yaptın ya, böyle boyna kaza haberleri yetmiyomuş gibi bide eğitimde kaza haberi

valla vazgeçicem iyice tırstım bu işten

Geçmiş olsun...
Vaz geçmek olmaz artık rs125 gelsin görürüm seni, fiyat abartılı olmazsa ilk alan muhtemelen sen olursun.:mrgreen:
alpergenc' Alıntı:
vay bea kardeşim bana böyle anlatmamıştın.herneyse cok kez gecmiş olsun demiştim ama yine gecmiş olsun.artık akdeniz turuna bidahaki seneye gelirsin:queen: ben sana güzergahı anlatırım ehe.:cherry: veee neaman cıkacaksın evden merak ediyorum
Telefonda o kadar anlatılıyor işte.

Bakalım doktorlar izin verirse yetişirim Akdeniz turuna... (amin)
culhacik' Alıntı:
Anlayamadım !
Güvenli Sürüş kusunda ön tekere girme eğilimli bir kukanın ne işi var ? (İntihar komandosu kuka)
Ayrıca ne tür bir kuka ön tekere sıkışabilir ? (Büyük, küçük, zayıf, şişman v.s.)
Ön tekerin neresine sıkışabilir ? (Lastikle jant arasına, tellerin arasına, lastikle çamurluk arasına, çamurluk ile kadro arasına v.s.)
Güvenli Sürüş kursunda anlatılanları uygulamayacaktıysan neden kursa gittin ? (Uyulmaması gereken kuralları öğrenmek için, başkalarına öğretmek için, "gittim" demek için v.s.)
Ön tekere sıkışmış kukanın vurarak ön tekerden ayrılabileceğini nereden öğrendin ? (Jonglörlük zamanımda, rüyamda, hissikablelvukuu v.s.)
20 yıllık uzmanların motosiklet yola devam ederken kukaya vurarak sıkıştığı yerden çıkarıp yola devam ettiklerini nereden çıkardın ? ("Bir kaç deneme sonra ben yapabilir olacağım", "20 yıllık motorcuların daha neler yapabiliyor olduklarını düşünüyorum, bir bilseniz" v.s.)
Güvenli Sürüş 1 kursunu tavsiye eder misin ? (Kuka hariç, dahil v.s.)
Ne zaman motosiklet alıyor ve yollara çıkıyorsun; güzergahın nedir ? (Ehh, kendimizi ve sitedaşlarımızı korumak lazım v.s.)
:queen: :queen: :queen:
Çok geçmiş olsun; Güvenli Sürüş 2'den kendini koru ! :rendeer:
Yahu bir mesajda bu kadar soru sorulmaz ki, benimde canım var parmaklarımı ağrıtıcan şimdi.
-Eğitimlerde öğrenciler kukalara çarpa çarpa aptal etmişler, canlarından bezmişler artık.
-Küçük ve zayıf kuka.
-Sivri kısmı üste gelecek şekilde tekerleğin yan tarafından tekerlekle çamurluk arasına sıkıştı.
-Eğitimde tekerleğe kuka sıkışırsa ne yapılması gerektiğini söylemediler. (Bunu yazayım Honda'ya ciddi bir eksiklik

) Düşeceğimi düşünmemiştim ilk başta kurtarabileceğimi sanmıştım. "Hocaların söylediğini gibi düşmekten" kastım o anda ayağımı vites üzerine koymam gerektiğiydi ben koyamadım
"gittim demek" ile ilgili kısmı anlamadım böyle bir insan yoktur heralde

-Öğrenecek birşey yok, fizik kuralı gereği içten dışa doğru basınç uygulayınca çıkardı oradan. (Teoride kesin çözüm pratikte işe yaramadığını gördüm hatta sol ayağımda gördü

)
-20 yıllık uzmanı bırak oradaki 5-6 senelik eğitim uzmanlarının, biz parkurda gezerken devrilen kukaları nasıl düzelttiklerini görmen lazım. Benim durumumdaki bir uzman her ne kadar doğru olmasada o kukayı eliyle bile alabilirdi.
-Güvenli Sürüş 1 eğitimini tavsiye etmenin dışında her aceminin alması gerektiğini düşünüyorum. (Ben tamamını, özellikle Güvenli Sürüş 3ü birden fazla sayıda almayı düşünüyorum)
-Genelde Kadıköy-Bostancı arasında olucam, polis çevirmesi dışında kuka olmayacağından içiniz rahat olsun.
-Teşekkür ederim, tabiki koruyacağım.
Bu esprili, güzel, iyi dilekli ve bol sorulu eleştirin için teşekkür ederim.
Bu arada şu eleştirini yazarken "Güvenli Sürüş kursunda anlatılanları uygulamayacaktıysan neden kursa gittin ? (Uyulmaması gereken kuralları öğrenmek için, başkalarına öğretmek için, "gittim" demek için v.s.)"
Sanırım kendin için şunları söyleyebiliyorsundur;
-Azami hız sınırı 20km/s olan yerlerde kesinlikle 20km/s in üstüne çıkmam.
-Motorumla hiç 80km/s üzeri bir hız yapmadım çünki kanunlar çerçevesinde güvenliğimiz için bu sınır getirilmiştir.
-2 Şeritli yolda, trafikte durmuş olan iki taşıtın arasından asla geçmem.
-Şu ana kadar kaskım olmadan 10 metre bile motor kullanmadım.
vs.vs. uzar gider. Sonuç olarak ehliyet alırken bunları öğrenmiş ve bir nevi yapmayacağımızı/yapmamamız gerektiğini kabul etmiş oluyoruz ama gel görki yapmadan duramıyoruz... :wiinkk: