Gitti sol ayağım...

27-28 Mayıs Honda'nın düzenlemiş olduğu Güvenli Sürüş 1 adlı eğitime katıldım.
Bence her aceminin bu tip ciddi bir eğitim merkezinden eğitim alması çok faydalı olur. Eğitimin 1. günü gayet faydalı ve eğlenceli geçti. 2. günün ortalarında bir hata yaptım... Olaya gelince, yaklaşık 30 metre düzlükten sonra bir U dönüşü var. Bu dönüşe biraz dar girdim ve ön tekere bir kuka sıkıştı. Normal şartlarda eğitmenlerin söylediğini gibi düşsem hiç bir sorun olmaz, sürüşe devam ederdim. Fakat ben ne yaptım? 20 yıllık uzmanım sanki ya bir yadan yavaş yavaş giderken bir yandan da sol ayağımla kukayı tekmeliyorum:) tam o sırada zaten dönüş halinde olduğumdan sola yatmış olan motoru düşüreceğimi anladığımda son bir umutla ayağımı yere koymaya çalıştım. Kukayı tekmelemekle meşgul olan ayağım olmaması gereken bir yerde olduğundan devrilirken motorun yanındaki emniyet demiri ile pist arasında kaldı. Demir ayağımı ezerken gözlerime inanamadım ayağım yamuluyor tuhaf şekiller alıyordu. Ben ayağımın parçalandığını düşünürken bir baktım ayakkabım ayağımdan çıktı:) Bu acıya daha fazla dayanamayıp bayıldım. Bu arada ilk defa bayıldım çok keyifli bir şeymiş. Kendime geldiğimde sırıtıyordum, tekrar acıyı hissedince sırıtmamda kayboldu tabi... Eğitim uzmanları hemen ilk müdehaleyi yaparak beni hastaneye kaldırdılar çekilen filmden sonra sol ayak tarak kemiklerimin 2 tanesinin kırık olduğu saptandı. Sonuç; 4 hafta alçı ve yere basmak yasak. Okuduğunuz gibi çok gereksiz ve anlamsız bir davranışım yüzünden 1 ay evden çıkamaz hale geldim. Daha da kötüsü 900cc Hornet kullanamadan eve döndüm:)
Lütfen çok dikkatli olun benim gibi basit hatalar yapmayın, hatta hiç hata yapmayın :)
Honda Motosiklet Eğitim Merkezi ekibi Cengiz, Çağrı, Murat ve Tayfun'a gösterdikleri ilgi için çok teşekkür ederim...

Geçmiş olsun vasuki ucuz atlatmışın valla daha kötüsüde olabilirdi... biraz trajikomik bir kaza olmuş :) ama umarım geçirdiğin en kötü kaza olur bu (hatta son kazan olsun) :rendeer: saygılar...

Super Moderator
Abi çok geçmiş olsun...:rendeer:
Umarım motosiklet hayatında en son ve en ciddi kazan bu olur.
Yeni motosikletin de güzelmiş...:queen:

Artık Gelişim'in garajından da nasıl çıkacaksın bilmiyorum.:p

Tekrar çok geçmiş olsun.
Sevgiler, saygılar.

benden de gecmis olsun... ama ne yapilmayacagini aci da olsa örenmis oldun. umarim hemen yine sagligina kavusursun.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
aman hocam ucuz kurtulmuşsun. geçmiş olsun:rendeer:

Geçmiş olsun.Ayağının girdiği şekilleri anlatınca bende hornet le yapmış galiba kazayı dedim.acaba hangi motorla yaptın kazayı titanla mı?

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
geçmiş olsun acil şifalar:pale: . bende o kursa gidecektim fakat yer kalmamış

Bir musubet bin nasihattan iyidir derler eskiler,ÇOk çok geçmiş olsun çabucak iyileşmen dileğiyle

geçmiş olsun. kaza işte sonuçta hiç bir zaman isteyerek olmuyor.

geçimiş olsun yaw ama böle bi kazayı eğitim esnasında yapmakta ayrı bi güzel olsa gerek anında müdahale :)
böylece kaza eğitimide yapmış oldun;)
üstat buyuk geçmiş olsun..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar