Gezi - Rota Önerisi

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
Bunun için sadece motion blur diye ayar mı var? Yoksa video ayarlarında çekim hızı ve hz falan ayarlayarak mı yapıyorsun. Ben bir kaç ayar denedim insta360'ta ama böyle bir görüntüyü pek elde edemedim.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Bendeki böyle oluyor

ayar yok zaten taktığım filtre sayesinde oluyor

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
abi bu yol üstünde güzel bir köfteci veya restorant var mıdır önerebileceğin?
Köfteci yok ama Şile'nn girişindeki kasaplardan et, köfte, sucuk alp Darlık'ta Kabaağaç Mesire yerinde oranın mangalını kullanarak yiyebilirsin.

https://maps.app.goo.gl/BSTvdM1iqPFHyXfq5

Ya da mantı, gözleme yemek istersen Ağva'da Tokatlı'nın yerinde yiyebilirsin. Gerçi bu mekana 2-3 senedir gitmiyorum, kapanmış da olabilir.

https://maps.app.goo.gl/vb9S6p3XCfjDLEX69

Motosikleti
Yamaha Xmax-400 2018
B

ben bu rotayı ayda bi yapıyorum kafa dağıtmalık biraz uzun yol yapayım sonra viraj yapayım diyorsan uzak gelmezse buralar tatlıdır

onun dışında istanbul çevresinde gitmeyi planladığım darlık ve ömerli barajı var

yine kocaeli taraflarında kerpeye doğru cennet havuzu denen bir yer var o tarafları gezebilirsin

avrupa tarafında da benim aklımda burası var motorumu değiştirince gitmek istediğim yerlerden biri https://maps.app.goo.gl/YEaboYC2CYVfyTJx5
Bu Kocaeli yolunu deneyen var mı ? Cumartesi sabah çıkıp pazar akşam dönecek şekilde yapmayı düşünüyorum.
Başka önerisi olan var mı ? Şile,Teke,Saray bunların hepsini yaptım köfte gözleme yedim. Yeni yeni rotalar arıyorum :D

B

Bu Kocaeli yolunu deneyen var mı ? Cumartesi sabah çıkıp pazar akşam dönecek şekilde yapmayı düşünüyorum.
Başka önerisi olan var mı ? Şile,Teke,Saray bunların hepsini yaptım köfte gözleme yedim. Yeni yeni rotalar arıyorum :D
Yuvacığa kadar otoyoldan gidip sonra Elbeyli den İznik e farklı köyleri görmek için değişik rotalardan indim güzeldi , çizdiğin rotada benzer güzelliktedir , başlangıç noktana yakın Ballıkayalar diye güzel bir yer vardı , bir noktadan sonra kros motoru bile ilerlemez tabana kuvvet 😁

Şile , Ağva , Kandıra , Kefken Pembe Kayalar , buralardaki kayalıklarda bi .bnelik var sanki biri ballı biri pembe 😅
dan İzmit , Sapanca Maşukiye ye doğru belki 150 defa geçmişimdir , bir çok köyden geçersin , yol genelde asfalttır , yer yer adrenalin yaşanacak virajlar var , günübirlik keyif alınır 😉

Son düzenleme:
Motosikleti
Yamaha Xmax-400 2018
Genel olarak asflat tercih ediyorum sctooer kullandığım için. İstanbuldan çıkacağım tavsiye ettiğin yer var mı kamp için ? İstanbul hari(Kefkene kadar gezdim, Yukarda iğne adaya kadar gezdim). Bir yandan aslında bolu düşündüm ama havadan dolayı emin olamadım

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Genel olarak asflat tercih ediyorum sctooer kullandığım için. İstanbuldan çıkacağım tavsiye ettiğin yer var mı kamp için ? İstanbul hari(Kefkene kadar gezdim, Yukarda iğne adaya kadar gezdim). Bir yandan aslında bolu düşündüm ama havadan dolayı emin olamadım
İstanbul Avrupa yakasındaysan Vize - Kıyıköy arasındaki dağ yollarından ulaşılan Balkaya köyü çevresinde orman içinde kamp yerleri var. scooter ile de gidebilirsin, yolun son 1-2km kısmı zor olabilir ama yavaş yavaş gidilebilir. Biz arabayla ailecek gitmiştik, 8-10 çadır şeklinde kalabalık grup olunca Mayıs ayında yağmur yağmasına rağmen keyifli olmuştu.

bir iki tanesinin google harita linkini vereyim:
https://maps.app.goo.gl/sFnW5qUHWHKkKLjP8

https://maps.app.goo.gl/dsYykUqe3Lq6KomA9

Bu mevsimde Marmara bölgesinde kamp için ciddi performanslı malzeme gerekli , dün gündüz 22 falandı ama gece dağlık bölgede 8 dereceyi gördüm , standart çadır uyku tulumu pişman eder gece tası tarağı toplatır 😬

Motosikleti
Yamaha Xmax-400 2018
Bu mevsimde Marmara bölgesinde kamp için ciddi performanslı malzeme gerekli , dün gündüz 22 falandı ama gece dağlık bölgede 8 dereceyi gördüm , standart çadır uyku tulumu pişman eder gece tası tarağı toplatır 😬
Çok sorun değil ya benim için, kış kampı tecrübem var. Hatta rekorum -10da kamp atmak. Biraz dondum ama atlatık bir şekilde geceyi :D 8 9 derece hafif sıkıntı olur

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Çok sorun değil ya benim için, kış kampı tecrübem var. Hatta rekorum -10da kamp atmak. Biraz dondum ama atlatık bir şekilde geceyi :D 8 9 derece hafif sıkıntı olur
Yukarıda linklerini verdiğim kamp yerlerinden ilkindekinde mayıs ayı başında kamp yapmıştık. yer çok güzeldi, biz de ailecek kalabalık ekiptik yaklaşık 10 çadır falan vardı, ama gece yazlık uyku tulumları ile üşümüştük, kışlık kamp malzemesi gerek oralara kışın.

Motosikleti
Yamaha Xmax-400 2018
https://www.google.com/maps/place/K...try=ttu&g_ep=EgoyMDI1MTExMS4wIKXMDSoASAFQAw== ben burada yapmıştım kamp eylülde güzeldi. Sadece akşamları tilkiler geliyor :D Şuan aslında istanbul dışı istiyorum belki bolu falan yada yalova tarafları. Bildiğiniz yada önerdiğiniz bir yer var mı

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
sipahiler barajının etrafı toprak dibinden geçmezsen sorun olmaz yan yoldan geç

yada yalova...bildiğiniz yada önerdiğiniz bir yer var mı
Yalova da Hacıllı şelalesinin yanında kamp atmıştık , akşam içtiğim bütün alkol boşa gitti , sabaha kadar şelalenin sesinden işeyip durdum 😅

güzel yerdi ama yazın 😁
İznik gölünün etrafında da Göl iskelesi , Çamlık Piknik Alanı ve gölün karşı yakasında Karacakaya da kamp attım..

Motosikleti
Yamaha Xmax-400 2018
İznik gölü çevresi güzele benziyor, yalovaya feribotla geçerim oradan sonra 2 günlük rota önerir misin? Göl civarında kamp yaparım herhalde

İznik gölü çevresi güzele benziyor, yalovaya feribotla geçerim oradan sonra 2 günlük rota önerir misin? Göl civarında kamp yaparım herhalde
Soğuktan malum yerlerim donmaz diyorsan öneririm 😊
yazın gölde çok yüzdüm suyu tatlı serin olur dibide diğer göller gibi çamur batak değildir..
çok üşürsen yakındaki Keramet kaplıcasına git ohh 24 saat sıcak su çıkar , kükürt kokusu ilk başta mide bulandırsada alışırsın 😬

yazın gölün ertrafındaki bahçelerden yediğim kiraz , erik , incirden motoru bozmuştum , bu mevsimde de nar , hurma , siyah üzüm doludur , hatta biraz daha içerilerde kivi ağaçları vardı..

Son düzenleme:
Motosikleti
V-Strom L4 Youtube&Insta: Dengeliyorum
Bunun için sadece motion blur diye ayar mı var? Yoksa video ayarlarında çekim hızı ve hz falan ayarlayarak mı yapıyorsun. Ben bir kaç ayar denedim insta360'ta ama böyle bir görüntüyü pek elde edemedim.

Bendeki böyle oluyor
Insta360 editlerken app ve Pc'de "motion blur" ekleme seçeneği var. (Yapay da olsa, sosyal medya için iş görür.)

Teke üzerinden Şile-Ağva-Kandıra-Kaynarca her sene en az 3 kez giderim. 200 km yolu 4 saatte gidiyorsun ama tatili yolda yapmış gibi oluyorsun. Motordan inince pamuk gibi oluyor insan.

Motosikleti
2025 Triumph Tiger Sport 660

Bendeki böyle oluyor

Shutter speed ne kadar dusuk (yani yavas, 1/30-1/125 arasi) olursa goruntu o kadar blurlu olur. Bu ayni zamanda videonun daha aydinlik olmasina sebep verir. Onu da engellemek icin aksiyon kameralari icin filtreler oluyor (nd filtre) ve sensore gelen isigi kisiyor. Geceleyin filtresiz bir bicimde ayni efekti alabilirsiniz cunku isik az oldugundan kamera daha fazla isik alabilmek icin shutter speed'i dusuruyor.

Shutter speed en az kare sayiniz (fps) kadar olabilir. Yani 60 fps cekiyorsaniz 1/30'a kadar dusemezsiniz. Ayni mantikla geceleyin cekim modunu 60 fps'ten 30 fps'e dusurmek kameraya 2 kat daha fazla isik girmesine imkan taniyabilir ve goruntu daha az karincali olabilir. Gunduz de daha fazla motion blur'a imkan tanir.

Isigi ayarlamak icin 2 farkli sey daha var: ISO ve aperture. Aperture aksiyon kameralarinda (telefonlarda da) sabit. ISO ise ne kadar az olursa goruntu o kadar az karincali olur. Geceleyin mecburen otomatik modda ISO artmaya basliyor. Filtreyi de gunese gore fazla karanlik secerseniz yine karincali goruntu bu sebeple olabilir. Gerisi ise biraz konu ile alakasiz.

Kimsenin sormadigi manuel kamera kullanma bilgisinden bu kadar.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar