Gelibolu ve Şehitlikler

İyi akşamlar.Arkadaşlar ile birlikte önümüzdeki hafta sonu tarihi yarımada ve şehitlikleri dolaşmak istiyoruz.Daha önce rehbersiz gitmiştim.Tam olarak olmasada ufak bir gezi olmuştu.Size sormak istediğim şehitliklerde bilinenlerin dışında gidilebilecek motosiklet kabul edebilecek yolları olan (Conkbayırı,Sargıyeri,Çataldere vb) dışında göremediğim yerler ve isimleri nelerdir.Nereleri gezilebilir orada.Kendimi tam anlamıyla açıklayamadım şuan kusura bakmayın.Birde yemek açısından güzel yerler nereleridir arkadaşımın biri bu konularda üstelemekte beni midesine düşkün azcık :)Birde son sormak istediğim jandarma aktif bir şekilde yollarda olarak görmüştüm egzoz için bir sıkıntı yaşar mıyım yoksa alttan alırlar mı.Herkese şimdiden teşekkür ederim.İyi geceler...

öncelikle şöyle bir link vereyim burada gezebileceğiniz her yer detaylı bir şekilde mevcut

http://canakkalesavaslari.comu.edu.tr/sayfa/22/sehitlikler-gezi-rehberi

doğaçlama bir şekilde gezmek en iyisi aslında altınızda motorda var eceabattan sonra yol üzerinde gördüğünüz her tabelaya dalın mesela..yinede bu benim fikrim siz bilirsiniz..

elbette motorla her yere girilmiyor tabikide ama bi 100m yürüyeverin canım sizde:p

yemek işine gelirsek yol üstünde bir çok yer mevcut fiyatlar biraz tuzlu beğenirmisiniz bilmem..karşıya yani çanakkale ye de geçicem diyorsanız yemeği buraya saklamanızda fayda var..

jandarma işine gelirsek yanından insan gibi fıtı fıtı geçerseniz durdurup bişey yapacağını sanmam(diyorumda hiç belli olmayabilir bu konuda emin değilim:))

son olarak malum havalar ısınmaya başladı, turlarda epey hızlandı haliyle. o yolları bilirsiniz koca koca otobüsler daracık yoldan gitmeye uğraşıyorlar.. bunlara karşı çok dikkat edin dostum..

öncelikle şöyle bir link vereyim burada gezebileceğiniz her yer detaylı bir şekilde mevcut

http://canakkalesavaslari.comu.edu.tr/sayfa/22/sehitlikler-gezi-rehberi

doğaçlama bir şekilde gezmek en iyisi aslında altınızda motorda var eceabattan sonra yol üzerinde gördüğünüz her tabelaya dalın mesela..yinede bu benim fikrim siz bilirsiniz..

elbette motorla her yere girilmiyor tabikide ama bi 100m yürüyeverin canım sizde:p

yemek işine gelirsek yol üstünde bir çok yer mevcut fiyatlar biraz tuzlu beğenirmisiniz bilmem..karşıya yani çanakkale ye de geçicem diyorsanız yemeği buraya saklamanızda fayda var..

jandarma işine gelirsek yanından insan gibi fıtı fıtı geçerseniz durdurup bişey yapacağını sanmam(diyorumda hiç belli olmayabilir bu konuda emin değilim:))

son olarak malum havalar ısınmaya başladı, turlarda epey hızlandı haliyle. o yolları bilirsiniz koca koca otobüsler daracık yoldan gitmeye uğraşıyorlar.. bunlara karşı çok dikkat edin dostum..

Bilgileriniz için teşekkür ederim linkten inceleyip öyle gidilmesi banada daha mantıklı geldi maalesef çanakkaleye geçmeyi düşünmüyoruz şimdilik o gün ve şartlarına bağlı tamamen :)

eceabat feribot iskelesinin karşısındaki büfelerde "BOMBA" dedikleri sandviçten yiyebilirsiniz. bir sene boyunca müptelası olmuştuk. :mrgreen:

Çanakkale'de yaşıyorum, takıldığın bir şey olursa danışmak için cebimi verebilirim. alttaki iki link haricinde ayrıntılı bir haritam vardı baktım bulamadım. yemek konusunda Alçıtepe'de çok seçenek var, benim kefil olabileceğim tek yer Doyum orda da çeşit kısıtlı sanırım. geziye başlamadan önce eceabattan depoları fullemeyi unutmayın. egsoz konusuna pek takacaklarını sanmam ancak onun dışındaki kural ihlalleri sorun olabilir sonuçta askere laf anlatmak kolay değil. bu arada yolu virajlı, nispeten temiz asfaltlı zevklidir ama, bazen tek yön olduğu halde tersten gelen mi istersin, viraja içten giren mi istersin aman dikkat. + geliş güzergahınızda rotanıza uçmakdere yi ekleyebilirsiniz altın elbiseli adam ve ekibi Şehitliğe geldiğinde uğramış ve öve öve bitirememişlerdi. videoda da değindiler bol bol.
size şimdiden iyi yolculuklar.

http://canakkale2015.gov.tr/tr#interaktifHarita

http://catab.kulturturizm.gov.tr/TR,121062/ziyaret-noktalari.html

Çanakkale'de yaşıyorum, takıldığın bir şey olursa danışmak için cebimi verebilirim. alttaki iki link haricinde ayrıntılı bir haritam vardı baktım bulamadım. yemek konusunda Alçıtepe'de çok seçenek var, benim kefil olabileceğim tek yer Doyum orda da çeşit kısıtlı sanırım. geziye başlamadan önce eceabattan depoları fullemeyi unutmayın. egsoz konusuna pek takacaklarını sanmam ancak onun dışındaki kural ihlalleri sorun olabilir sonuçta askere laf anlatmak kolay değil. bu arada yolu virajlı, nispeten temiz asfaltlı zevklidir ama, bazen tek yön olduğu halde tersten gelen mi istersin, viraja içten giren mi istersin aman dikkat. + geliş güzergahınızda rotanıza uçmakdere yi ekleyebilirsiniz altın elbiseli adam ve ekibi Şehitliğe geldiğinde uğramış ve öve öve bitirememişlerdi. videoda da değindiler bol bol.
size şimdiden iyi yolculuklar.

http://canakkale2015.gov.tr/tr#interaktifHarita

http://catab.kulturturizm.gov.tr/TR,121062/ziyaret-noktalari.html

Bİlgileriniz için teşekkür ederim.Uçmakdereyi eklemek istemiyorum zaten Tekirdağ'lıyız ve 2 haftada bir hafta sonu oraya gidiyoruz gına geldi artık ordan :).Facebook üzerinden iletişim kurabiliriz aslında daha gitmemize 2 haftaya yakın bir süre var özelden mesaj yolu ile gönderiyorum bilgilerimi.

Hemen hemen her yeri gezmenizde fayda var. Gelibolu da yaşıyorum ve şehitlik alanının revize edilmesine bağlı bazı işler yapıyoruz. Bir çok yer tadilattan geçti ve geçiyor keza yollar da öyle. Yoğun bir günde gelecekseniz virajlarda özellikle dikkatli olmanızı tavsiye ederim tur otobüsleri yollar biraz dar olduğu için virajlarda genelde karşı şeride taşıyorlar. Kısa ziyaretler yapıp bol kilometre yapacaksanız kabatepe sapağını geçip eceabat içinde bulunan benzinikten yakıtı fullemenizi tavsiye ederim. (tekrar sapağa dönüp yolunuza devam etmeniz git gel 4 km civarı ) Başka sormak istediğiniz bir şey olursa özel mesajdan facebook adresinizi gönderebilirsiniz size oradan ulaşırım. Yemek içinse eceabat içine girerseniz MAYDOS restaurant'a uğramanızı tavsiye ederim. Eceabat tan kilitbahire giderken hemen solda kalıyor restaurant.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar