Garanti Dahilinde Tamirat....

Arkadaşlar danışmak istediğim bir konu var?
Eğer motosikletinizin garanti belgesi ve servis belgesini kaybetmişseniz, garanti dahilinde bir bakım yada tamir gerektiğinde ne yapılabilir?
Yaşayanlar yada konu hakkında bilgisi olanların yorumları için teşekkürler...

serviste bilgisayar varsa ve daha önce bakım yaptırmışsan büyük ihtimalle bilgisayara girilmiştir. oradan bilgiler ulaşıp servislerde boş garanti belgeleri vardır, servis ondan bir tane doldurabilir.
serviste kaydı yok ise motorun daha önce serviste işlem gördü ise servis ondan para aldığı için merkezde kaydı mutlaka vardır. oradan telefonla öğrenilebilir.
yada doğrudan merkezle irtibata geçip yeni bir garanti belgesi isteyebileceğin gibi motorun ilk sahibi isen faturası sende olması lazım. fatura da garanti belgesi yerine geçer.

merhaba sanırım seninle yakın hemşeriyiz ben manisa ahmetliden murat hıfzı eğer motorunun faturası duruyorsa gerek yok garanti belgene en azından yamaha honda gibi marka motosikletlerde böyle zamanında benimde başıma gelmişti hele yamaha ya sitem dolu bir mail at anında sana dönüyorlar

garanti kağıdı olsa bile tamir etmemek için bin takla atıyolar bide kağıt yok bence sen unut o işi ama istisna kaideyi bozmaz insaflı bi tamirci bulup tamirat yapılır :)

yalan dostum garanti diye bir şey yok , yok yok yok

Evet, çok doğru.Nasıl oluyor bu? Şöyle:

-Elektrik tesisatında arıza oldu: -"Elektrik aksamı garanti dışı"
Neden: "Ee kabloları ve bobin, konjonktör gibi parçaları aynı fabrika üretmiyor, başkasının ürettiği mala nasıl garanti verilsin?"

-Jantlarda-lastiklerde bir sorun olsa:"Ee, sen kim bilir nasıl kullandın, nereye vurdun, bu jant yılıkmış"

-Motor da bir sorun olursa, atıyorum krank kesti: "Ee, bu motor zorlanmış, bu motor yağsız kalmış"

ne olacak?

El cevap:-"Garanti dışı kalacak"

Hülasa, motorda "Garanti" diye bir şey yok

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
yalan dostum garanti diye bir şey yok , yok yok yok

Kesinlikle katılıyorum 1.5 yıldır hiçbir şeyi garantiye girmedi ( kilometre teli koptu neymiş kullanıcı hatası, kilometre göstergeside çalışmıyordu, neymiş km teli koptuğu için ucundaki tırnak yerinden çıkarak kilometre saatinin yuvasını bozmuş kullanıcı hatasıymış, otomatik jikle koptu, kullanıcı hatasıymış. Allah aşkına bir kullanıcı bu saydıklarımı nasıl hatalı kullanabilir. ONUN İÇİN ÇİN MALLARINDA GARANTİ YOKTUR. SADECE GARANTİNİN ADI GEÇMEKTEDİR.

ben 4 gün önce daha 315 km yapmış yeni motorumla yağsız kalmasından dolayı yolda kaldım,zar zor motor elimle eve gittim,yağ koydum motor düzeldi ama yinede motoru servise bıraktım anlattım olayı ,yeni bir motorun 315 km de yağı bitmemesi lazım,servise verdim bakalım garanti dahilinde zarar görmüş parçalarım değişecekmi yoksa kabak banamı patlayacak? görecez (kanuni racer s200)

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
ben 4 gün önce daha 315 km yapmış yeni motorumla yağsız kalmasından dolayı yolda kaldım,zar zor motor elimle eve gittim,yağ koydum motor düzeldi ama yinede motoru servise bıraktım anlattım olayı ,yeni bir motorun 315 km de yağı bitmemesi lazım,servise verdim bakalım garanti dahilinde zarar görmüş parçalarım değişecekmi yoksa kabak banamı patlayacak? görecez (kanuni racer s200)

geçmiş olsun kardeşim inşallah garanti kapsamına alırlar. Ama benim fikrim garantiye almazlar gibime geliyor. Gelişmelerden haberdar edersin

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar