Ford transit Egr

Arkadaşlar motor arıza ışığım yanıyor dün servise götürdüm egr dolmuş temizlenecek dedi ben temizlemek itiyorum ama egr'yi bilmiyorum egr hangisi ??

İlk resimde bide küçük motor var ortadaki küçük kolu itip çekiyor..

Parçacılarda 8-10 TL ye balata spreyleri var onu alıp temizleyebilirsin.

EGR emiş manifoldu girişinde bulunur ve eksoz gaz analizi yapan sensörün gönderdiği bilgiye göre de hava miktarını ayarlar.

Bende T5 var bakımlarını hep kendim yaparım. Kolay gelsin.

---------- Mesajlar birleştirildi - 15:29 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:11 ----------

Örneğin şu siteden http://www.otostart.com/ araç bilgilerini girip parçanın fotolarını fiyat bilgilerini bulabilirsin. Dolayısıyla parçayı tanımış olursun. Her markada başka tip ve yerde

Tinerle bi güzel yıkadım ışıkta söndü fakat benden önceki sahibi egr'yi iptal etmiş bende geri açtım..Geçen egzos muayenesine gittim geçmedi duman atıyor dedi egr iptal edilmişti ondan olabilirmi ??

EGR (Exhaust Gas Recirculation) ve sensörü kirli olunca ECU (Electronic Control Unit halk dilinde beyin derler ne alakaysa) eksoz gazını algılayamıyor çıkan gazı temiz ve hatta fakir zannedip yakıtı arttırıyor. Temizlik sonrası yakıtınız düşecek, verimli yanacak ve motor performansı düzelecek.

Duman atmasının egr den olduğunu sanmıyorum.

EGR yi tiner değil de karbüratör temizleme spreyi ile temizleyin. Balata spreyi çıkarmaz. Bir de egr dışarıdayken 12 v vererek açtırıp içine basmak gerek spreyi...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar