Filtre açacağı

aRKADAŞLAR MOTORUMUN YAĞINI DEÜĞİŞTİREYİM DEDİM AMA YAĞI BOŞALTIKTAN SONRA FİLTREYİ AÇAMADIM FİLTRE AÇACAĞI YADA BUNU AÇABİLECEĞİM BİR YÖNTEM BİLEN VARMI...

merhaba emre filtreyi sökmek icin aparat gerekli nerde satılıyor bılmıyorum ucuz bir sey ama lazım yoksa yag filresini sökmek çok zor bu seferlık fıltreyı degıstırme bence bidaki degişimde degiştirirsin artık cunku yagı bosaltmıssın..

ups ben o filtreyi biraz dıştan ağdim o aparatı bulsam daha iyi oalcak...:)

Sağlam bir yıldız tornavidayı filtrenin bir tarafından sokup diğer tarafından çıkacak şekilde del, sonrasında çevirerek çıkartabilirsin. Biraz yağ damlar ama silersin geçer.

peki birde onu deniyelim.. peki sıkarken yine aynı sorunu yaşaıyacağım değilmi...iyice sıkmak için o aparatı almam gerekecek galiba...

filtre kutusu var ise, eski bir kemeri sararak döndürebilirsin :)

deniyelim bakalım zaten kapattıktan sonrası kolay hemen arkadaşın yanına gider sıktırırım..:)

Benim motorun uyumlu K&N marka yağ filtresinde sıkma yeri vardı, sırf bunun için orjinal filtre yerine K&N alıyordum. Senin makina için de varsa bir dahaki sefere uğraşmak zorunda kalmazsın aslında.

yassı panjur ipini filtre etrafından döndürüp bir pense yardımı ile çevirerek açabilirsiniz.Takarken bir aparata gerek yok el gücü ile sıkmak yeterlidir.Kolay gelsin.

1215.jpg

yukarıdakılerı yolları gozun kestırmez yada yemezse :mrgreen: hırdavatcılarda nalburlarda kolaylıkla bulabılecegın bır urun
fıltre anahtarı dersen verırler fıyatları 5 ıla 15 tl arası
ben ortadakını kullanıyorum.her zaman durmasında fayda var
evde tamır ıslerını gırısırsen boru anahtarım yok demessın:)

Arkadaşlar tornavida benimde aklıma gelmişti ve bu öneri üzerine denedim evet işe yarıyor ama eliniz bu işe yatkın değil yada filitre şeklini bilmiyorsanız motorunuza zarar verebilirsiniz... Mesela benim kullandığım filitrede motorda çıktı var filitrede somun mantığı eğer deleceğiniz yeri bilmiyorsanız motora filitrenin bağlandığı yere zarar verebilirsiniz en iyisi takımını görünce bir yerden edinin ve evinizde hazır bulunsun.. ve eksik takımla iş yapmayın benim gibi...:)

---------- Mesaj ekleme zamanı: 15:44 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 15:21 ----------

Yazdıklarımı gördüm o yorgunlukla nasıl yazmışsam ben bile anlayamadım ne demek istediğimi.... Daha açıklayıcı olayım arkadaşlar.. Filtreler somun şeklinde bağlantıya sahip ve bağlandığı yerde boru şeklinde çıkıntı ve bu çıkıntı filtrenin içine giriyor.. Yani filtreyi biraz alt taraftan delerseniz motordan filitreye geçiş kısmına ciddi zarar verebilirsiniz bu da baya can sıkıcı olur, bu işlemi yaparken dikkatli olmak lazım...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar