F750GS quickshifter çalışmayı durdurdu

Motosikleti
BMW R1200GS
merhaba yeni aldığım 2020 model f750 gs imin quickshifteri yukarı yönde çalışmıyor ,sebebi ne alabilir,aşagı yönde sorun yok

Mantık yürüterek cevap veriyorum , shifter düzeneğinde yukarı aşağı hareketi algılayan ve Ecu ya bilgi veren sensör arızası olabilir , soketinde , kablosunda oksit olabilir , ecu oradan gelen bilgi ile milisaniyelik ateşlemeyi keser ,

Aşagı yönde çalıştığına göre şanzımanda veya levyede fiziki bir sorun olmasa gerek..

Fiziki sorun olsa da qs'in ne haberi olacak ki abi. :D
ben de sensör diye düşündüm amma yukarı aşağı iki tane bağımsız sensör mü varmış yani? tek sensörden yönü anlaması yeterli olurdu gibime geldi.
ya da tek sensör var ama bir tarafı algılamayı bıraktı. merak ettim ben de :D

Fiziki sorun olsa da qs'in ne haberi olacak ki abi. :D
ben de sensör diye düşündüm amma yukarı aşağı iki tane bağımsız sensör mü varmış yani? tek sensörden yönü anlaması yeterli olurdu gibime geldi.
ya da tek sensör var ama bir tarafı algılamayı bıraktı. merak ettim ben de :D
İki sensör olduğunu yazmadım yav (belki vardır detaylı incelemedim) @Motoseverrr aydınlat bizi :)

Motosikleti
Ns200 15"
İki sensör olduğunu yazmadım yav (belki vardır detaylı incelemedim) @Motoseverrr aydınlat bizi :)
Abi quickshifter ile pek aram olmadı ama mantığından ilerlersem aşağı yukarı veya ileri geri hareket eden bir sistem olduğu için tek taraflı bozulabileceğini düşünüyorum, belkide ayar mekanizması varsa o bir miktar gevşemiş olup yeteri kadar itilmediği veya çekilmediğinden ötürü sinyali algılamayıp bu durumu yapıyor olabilir.

Motosikleti
cbf 150
Motosiklet sorunlarının çözümü aslında basittir.

Bu alamet çalışıyordu dimi son bindiğinden evel?

Peki son bindiğinden evel sürüş tarzı da yada başka birşey ne yaptın?

Motor 5 yıllık aküsü değiştimi?

Motoru sın zamanlarda sola düşürdünmü?

Motorun quickshifter linkinin vidaları gevşemişmi? Arazide sürdünmü?

Çalışmıyor dan evel ne gibi faktörler değişti onu açıkla anlatalım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar