Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Ve bugün günışığına çıkan yeni bir araç: Renault R28. Yine bir McLaren tarzı köprü kanat görüyoruz. Geçen sene McLaren de Ferrari'den kopya çekmişti, ama nedense Ferrari'de köprü kanat yok ve diğer herkes de köprü kanadı Ferrari kopyasından alıyor, enteresan. Yalnız hatırlatmak gerekir ki aracın resmi tanıtım tarihi 31/01/2008 ve renklerin değişeceği söyleniyor.
Ve sırada Williams FW30. Tekrar bir McLaren ön kanadıyla karşı karşıyayız. Ta seçemesem de sidepodlar da -özellikle yan çıkıntılar- McLaren'den alıntı gibi duruyor. Williams F1'deki 30. yılı nedeniyle sezon öncesi testlerde 6 farklı tasarım kullanacak ve gerçek renklerini 16 Mart'ta gösterecek.
BMW Sauber boynuzları fazla sevmiş olacak ki bir çift boynuz da buruna entegre etmiş. Hava akımını bunlarla düzenlediği için de köprü kanat kullanmıyor (BMW tanıtımdan itibaren hiç köprü kanadı kullanmadı, boynuzlardan önce klasik 3. kanat kullandı.). Hatırlarsanız 2 sene önce de aracın önüne çift kule dikmişler ve görüşü engelleyip güvenliği azalttığı için FIA tarafından yasaklanmıştı. Aynı fikrin daha etkili kullanmışlar gibi duruyor. Yaratıcı bir fikir, bakalım işe yarayacak mı?