eski racing motorsikletler

arkadaslar sahibinden.coda geziyodum uygun fiyatlı racing yuksek ccli motrlara bakiym dedim valla 2,500 tl ye bile vargeneli eski 10-20 yılllık ama sormak istedigin bu motorlarda hala hayat warmıdır yoksa alanın elinde patlar mı
misal:

http://www.sahibinden.com/saka_degil_-81WQQaXQQ13953145WQQpXQQdisplayitem&keyword=honda 1100 bu 1, linkteki belli kazalı

http://www.sahibinden.com/bu_fiyata...QQaXQQ13623241WQQpXQQdisplayitem&keyword=srad

http://www.sahibinden.com/cbr_xx110...3605WQQpXQQdisplayitem&keyword=honda cbr 1100

ve bunlar gibi 3000-8000ytl ye bircok racing motorsiklet var bunlardan birini edinsek sorun yasarmıyız?

GKN

alınır.. ama unutmaki eski makina sağlıklı ise, temiz ise sahibi ona ii bakmıştır, değerlidir ve ona göre parasınıda ister..
her makinanın bi ömrü vardır, sevis manuelleridne tavsiye edilen piston segman yatak şim değişim periyodları mevcuttur..
motorun üzerinde yazan km nin hiçbi önemi yok ii bi usta onun km sini çoook ii anlicaktır..
mümlün olduğunca orjinal açılmamış ellenmemiş motorlara bakılmalı..
ilk iki gönderdiğin link bariiz leş, son linkteki xx1100 uzun ömürlü bi makinadır, orjinal olduğu ellenmediği ve ii bakıldığuı müddetçe 90000 km yi çok rahat devirebilir, eğerki makinasu düzgün ve açılmamışsa ii bi ustanın gözetiminde alınabilir.

peki abi bunların cogunun pistonu segmanı yatakları falan deişmiş oluyo bunlar deişince motorsiklet gercekten sıfırlanmıs oluo mu yani 90.000 km yapılmıs bir motorsikletin bu parcalrını yenileyim bir 90.000 daha yapmak mumkun mu?

GKN

peki abi bunların cogunun pistonu segmanı yatakları falan deişmiş oluyo bunlar deişince motorsiklet gercekten sıfırlanmıs oluo mu yani 90.000 km yapılmıs bir motorsikletin bu parcalrını yenileyim bir 90.000 daha yapmak mumkun mu?

o iş türkiyede olmuyo abim..
xx1100 ü ele alalım gerçekten sıfırlanması için sübaplar pistonlar segmanlar kollar yataklar krank ana yataklar eg zindiri yağ pompası su pompası miller vs.. vs..
hepsi değişirse motor gerçekten bi 90.000 yapabilir..
bunun sırf parça maliyeti 5000 lira tutar..
diğerlimki harican parayo toplican, kime yaptırıcan?
üzerindeki ehr vidanın bi sıkım kuvveti tork u var, kalem kalem uyulması lazım fabrikasyon olması için...
hadi o da oldu, 7 liralık motora 7 lira harcadın topladın diyelim, bunun lastiği var zicviri var dişlisi var maşası keçesi var:)
yani yürüyende 90 000 oldu..
ben sana yukardaki mesajımda belirttim xx1100 için konuştum .. eğerki orjinalse (55000) makinası açılmamışsa yürüyeni düzgünse ve ii bakıldıysa makinaya o kiloometreleri yapabilir dedim..
makina daha önce açıldıysa emin olki hakkıyla toplanmamıştır, toplaması çok zor.. maliyetleri çok yüksek biraz önce bahsetiğim gibi..

Ilk ilandaki motorun kafasına ne olmuş öyle yahu. Kartondan mı kesmiş farları :p

hmm gercekten aydınlandım.cok tesekkur ediyorum
bi ara o en usttekini alıp krenajları cıkarıp kullanmayı bile dusunmustum
insanın bazen gözu donuyo valla:queen:

c@n

srad 600 de fena değilde ilk ilan leş değil çöp çöp

ilk ilanda farlar karton euehuehu ilk 2 ilanı kafadan geç 1100xx adam edilir gibi

1100xx e bakılır iyi bi ustaya git de sana yaptırıcam kaça uzun yola gider hale getirirsin de bakalım ne fiyat verecek..kalan motorlarda çöp..git 125 cc bi schooter al bin kat iyi onlardan he motor ustasıysan,alet çantanı yanında taşıyorsan ve her 50 kmde bir motoru söker takarım diyosan orası başka

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
elinde patlayacak hazır bomba sadece pimini sen çekiceksin bilmem anlatabildimmi

Cbr1100 güzele benziyor.Şimdi tamirciye gideceksin her pistonun kafasına komprosor saati takıp komprosörüne baktıracaksın komprössörü zayıf ise alma...

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
son ilandaki tatlıymş

Hocam bence hiç bulaşma temizde olsa belirli bir seneden sonra METAL yorgunluğu başlıyor motosiklette.:cat:

racing makina 40 tan sonra omrunu tuketir bulabildigim en cok kilometreli racer fireblade o da 100.000 de ilk sahibinden sadece uzun yol yapmis (dunya turu)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar