ertuğrul özkök yazısı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Motosikleti
SYMPHONY 200E5+
Yazarlar

22 Ekim 2007

Ertuğrul ÖZKÖK

3-5 F-16; 30-40 sorti

DÜN, Türkiye’nin önde gelen bütün televizyon kanallarından aradılar.

Arayanların hepsi, ciddi, sorumlu yayıncılık anlayışına sahip, güvendiğim insanlardı.

Hepsi de canlı yayına çıkıp görüşlerimi anlatmamı istediler.

Buradan hepsine teşekkür ediyorum.

Bir de özür diliyorum.

Çünkü, sıcağı sıcağına kameraların karşısına geçip, o an ne düşündüğümü anlatabilecek durumda değildim.

O an içimde akıl değil, his ve öfke fırtınaları esiyordu.

Gözümün önünde, gencecik kahraman çocuklardan ve onlara yapılan kalleşlikten başka hiçbir fotoğraf yoktu.

İçimdeki ses, "Ne duruyorsun yürü" cümlesinde tıkanıp kalan bir haykırıştan ibaretti.

* * *

Çıkıp bunu haykırmak da içimden gelmedi.

Çünkü o kalleş, genç askerimizi pusuya düşürmüş.

Arkasından da hepimizi pusuya düşürmesin diye düşündüm.

O mevzie nasıl daha akıllı girerim, nasıl o pusuyu, o alçağın tepesine geçiririm, ona baktım.

Aklımdaki soruları alt alta yazdım.

En başına da şu soruyu koydum.

Geldiğimiz bu noktada muhatabımız kimdir?

Aşağılık cani sürüsü olmadığına göre, kimdir yakasına yapışacağımız asıl sorumlu?

Ve cevabını buldum.

Onu koruyan, ona yataklık eden, ona kol kanat gerenler.

* * *

Yani artık bizim muhatabımız Barzani’dir.

Ona son, ama son defa şu mesajı, anlayacağı en direkt dille söylemeliyiz.

"Önünde iki yol var. Ya komşumuz olacaksın, ya hedefimiz."

Evet, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin ve Silahlı Kuvvetleri’nin, Iraklı Kürtlere son sözü bu olmalıdır:

"Ya muhatabım, sınır komşum kalacaksın, ya da düşmanım olacaksın."

Karar onların.

Eğer Amerika Birleşik Devletleri’ne güvenip, düşmanımız olma yolunu seçerlerse kendileri bilir.

Bundan böyle, namlularımız, Barzani’ye çevrilmiştir.

Hedefimiz, Barzani’nin, askeri ve ekonomik hedefleridir.

Amacımız, oradaki "Kürt rüyasını", "Türk kábusuna" çevirmektir.

Barzani, eğer PKK üzerinden bir "Kürt megalo idea"sını gerçekleştirmeyi hayal ediyorsa, biz de onun karşısına bir yeni "misak-ı milli" haritası çıkarmalıyız.

Veya...

En azından, o megalo ideanın fiyatının, onların ödeyemeyeceği kadar ağır olduğunu kafalarına çakmalıyız.

Demeliyiz ki;

Üç beş F-16, otuz kırk sorti; neticesi yirmi yıl geriye gitmiş bir Kuzey Irak’tır.

Karşımıza Amerikan F-16’ları mı çıkacaktır?

Çıkarsa, onlar bilir.

Bir İran, artı bir Suriye...

Üzerine bir Rusya ekleyin.

Ta Afganistan’a kadar uzanan bir coğrafya çıkar karşınıza.

Buna, şimdi senden nefret eden eski arka bahçen Latin Amerika’yı ekle.

Kala kala, her olayda nötr kalan bir Avrupa...

Bunu sadece biz değil, 14 bin kilometre ötedeki Amerika da düşünmelidir.

Hesap oradaysa, terazi burada.

Bir tarafta üç buçuk Kuzey Irak.

Bu tarafta Türkiye.

Ağırlığını terazinin o tarafına değil de bu tarafına koyduğu takdirde, bölgedeki bütün dengeleri altüst edecek bir "eski dost".

* * *

Türkiye artık, tarihi kararını ve küresel tercihini yapacak noktaya gelmiştir.

Bizi bu noktaya getiren, Kuzey Irak şımarıklığının tek nedeni, süper devletin süper sersemliğidir.

Üç saatlik his ve öfke meditasyonumun beni getirdiği yer işte burasıdır.

bence de yapılması gereken budur. bu yazıyı görmeyen veya okumayan arkadaşlarla paylaşmak istedim

barzani dediğiniz köpppppeeeekkkk soyu daha düne kadar bizim yeşil pasaportumuzla geziyordu. bırak sınır kopmşusunu onu ben kapıma köpek bile yapmam. çünkü köpek bile ekmek veren eli ısırmaz. inşallah çok açık ve net olmuştur.

Savaşlar olmasa insanlar ölmese kimsenin canı yanmasa...

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Daha ağır sözler söylerdim ama müsait yer değil....

Barzani ::ranntign::ranntignanladı sen...........::rantinp:::rantinp:::rantinp:::rantinp:::rantinp:::rantinp:

Ertuğrul Özkök denen adam, Türk medyasının baş maşasıdır. Satılmış medya kuruluşları için bir numunedir. Doğru dürüst yazı yazan bir çok insan dururken ruhunu Amerika ve AKP'ye satmış bir adamın yazısını alıntılamak saçma. Barzani veya Talabani Türkiye'nin muattabı olamaz. Türkiye Cumhuriyeti dünyanın en şerefli ülkesidir ve tarikat liderlerini, kabile reislerini muattap almaz.
Saygılar.

Ertuğrul Özkök denen adam, Türk medyasının baş maşasıdır. Satılmış medya kuruluşları için bir numunedir. Doğru dürüst yazı yazan bir çok insan dururken ruhunu Amerika ve AKP'ye satmış bir adamın yazısını alıntılamak saçma. Barzani veya Talabani Türkiye'nin muattabı olamaz. Türkiye Cumhuriyeti dünyanın en şerefli ülkesidir ve tarikat liderlerini, kabile reislerini muattap almaz.
Saygılar.
katılıyorum............:bounce:

bu adamın hiçbir yazısını ciddiye almam, samimiyetine inanmam.
her yazısında duygu sömürüsü yaparak, kendini ön plana çıkararak, Türk halkının vicdanına gönderme yaparak "başkalarının" düşüncelerini Türk halkına empoze eder. bizim halkımız da "yer".

Saygılar.

Budur!
Bu olayların bu milletin aymazlığının bir sorumlusu da Özkök tarzı adamlardır. Önce bunu anlamak lazım. Beyefendi şimdi kalkmış vicdan muhasebesi yapıyor bunca yıldır dalkavukluk ederken vicdanı neredeymiş.:bounce: Barzani devletin muhatabı değilse eğer Ertuğrul Özkök de milletin muhatabı olmamalı.

Son düzenleme:
bu adamın hiçbir yazısını ciddiye almam, samimiyetine inanmam.
her yazısında duygu sömürüsü yaparak, kendini ön plana çıkararak, Türk halkının vicdanına gönderme yaparak "başkalarının" düşüncelerini Türk halkına empoze eder. bizim halkımız da "yer".

:cat: iyi bi gazeteci ama bu şekilde düşünmeme neden olan çok yazısı oldu...

Saygılar.

Doğru söze ne hacet...Hala birileri çıkıp gerçeği söyleyebiliyor neyse ki...

Saygılar.

Çok doğru söyledin Rigel ! :cat:

Yalnız olmadığımı bilmek güzel, saolun. Böyle düşünen sağduyulu insanlara ihtiyacımız var.

Saygılar.

vallahi belkide bu yazıyı okumaktan en çok ben mutlu oldum. hala bilinçli türk gençlerinin olması beni çok mutlu ediyor. mükemmelsin. :cat: :rendeer:

:cat: iyi bi gazeteci ama bu şekilde düşünmeme neden olan çok yazısı oldu...

Eğer buna neden olduysa zaten iyi bir gazeteci olup olmadığı da şüphe kaldırır demektir. Bu adamlar tüccardır, patronları ne derse onu yapar onu yazar. Gazetecilik bu değildir arkadaşlar. En azından bana gazetecilik okulunda öğretileni bu değil. Boş verin kaale almayın. Ben hürriyet gazetesini okumaktan vazgeçeli yıllar oldu.

Eğer buna neden olduysa zaten iyi bir gazeteci olup olmadığı da şüphe kaldırır demektir. Bu adamlar tüccardır, patronları ne derse onu yapar onu yazar. Gazetecilik bu değildir arkadaşlar. En azından bana gazetecilik okulunda öğretileni bu değil. Boş verin kaale almayın. Ben hürriyet gazetesini okumaktan vazgeçeli yıllar oldu.

aslında yavaş yavaş bende okumayı bıraktım.. sen kendin için iyi olanı bulmuşun:wiinkk:

Saygılar.

Arkadaş yazdığın yazı doğru ama bir iki cümle çok yanlış şimdi buraya yazarak tartışma çıkarmak istemem ama Hükümet parti isimlerini karıştırıpta kimsenin yanlı olduğu düşüncelerine çomak sokmayalım

Arkadaş yazdığın yazı doğru ama bir iki cümle çok yanlış şimdi buraya yazarak tartışma çıkarmak istemem ama Hükümet parti isimlerini karıştırıpta kimsenin yanlı olduğu düşüncelerine çomak sokmayalım

Haklısın dostum. Burası yeri değil. Üzgünüm.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar