En sorunsuz motosiklet

Dün akşam Adventure İstanbul kanalının bir canlı yayınını izledim youtube üzerinden. İzleyiciler çeşitli sorular sordu. Konuşmacılar da cevapladı. Bazı sorular benim de dikkatimi çekti. Özellikle şu marka şu model motosiklet alınır mı diye sorular çok geldi.
Bmw F 650 Gs alınır mı diye sordular, Hocalar alınmaz dediler. Çok kroniği varmış. Onun yerine eski olmasın rağmen Transalp 700 sorunsuz motor alınabilir dediler. Hocalardan birine de tek motosiklet hakkı olsaydı ne alırdınız diye sordular. Tenere 700 dedi.
Bende sizlere şunu sorayım dedim. 500-800 cc bandında alınacak en sorunsuz motosiklet nedir? 2. el alınacağı için 50 bin km ye kadar diyelim.
Cevaplarınızı bekliyorum.

Dün akşam Adventure İstanbul kanalının bir canlı yayınını izledim youtube üzerinden. İzleyiciler çeşitli sorular sordu. Konuşmacılar da cevapladı. Bazı sorular benim de dikkatimi çekti. Özellikle şu marka şu model motosiklet alınır mı diye sorular çok geldi.
Bmw F 650 Gs alınır mı diye sordular, Hocalar alınmaz dediler. Çok kroniği varmış. Onun yerine eski olmasın rağmen Transalp 700 sorunsuz motor alınabilir dediler. Hocalardan birine de tek motosiklet hakkı olsaydı ne alırdınız diye sordular. Tenere 700 dedi.
Bende sizlere şunu sorayım dedim. 500-800 cc bandında alınacak en sorunsuz motosiklet nedir? 2. el alınacağı için 50 bin km ye kadar diyelim.
Cevaplarınızı bekliyorum.

BMW F650GS'in son çıkan modellerinde (tek silindir olanlar) kronik bir sıkıntı yok. Az yakar, hafif ve sorunsuzdur. Aynı yıllarda üretilmiş rakiplerine göre de donanımı iyidir, ABS, elcik ısıtma vs özellikleri vardır. Temiz bir tane bulunursa alınmaması için bir sebep yok.

Transalp 700 o yıllar üretilen rakiplerine göre ağır bir motor. V motor çift silindir olması güzel ama yakıt tüketimi verdiği performansa göre yüksek. Genel olarak sorunsuzdur. Yine temiz bir örnek olursa alınabilir.

Hangi motor, en iyisi hangisi, ne almalıyım sorularına gelen cevaplar genelde fazlası ile kişisel tercih içerir. O yüzden çok da güvenilir olmaz. Ben şahsen tek bir motosiklet alma hakkım olsa Tenere 700 hiç aklıma bile gelmez.

500-800cc bandında siz beğendiğiniz motosikletleri yazın, bu motosikletler hakkında bilgisi olanlar paylaşsın. Sonrasında karar verirsiniz.

Üstat aslında benim motosiklet tecrübem çok çok sınırlı. Doğruyu söylemek gerekirse Vstrom 650, nc 750x, Tracer 700 arasında gidip geliyorum. Şu anki motorum ile tecrübe kazanmaya çalışıyorum. Birazda ödemem gereken borçlarım var. Borcum bitince aralık 2025 gibi motosiklet alacağım. O zamana kadar bilgi ve tecrubemi maksimuma çıkarmaya çalışıyorum. Çok sakin bir kullanıcıyımdır. Yaşımda 49 oluyor. :D

Üstat aslında benim motosiklet tecrübem çok çok sınırlı. Doğruyu söylemek gerekirse Vstrom 650, nc 750x, Tracer 700 arasında gidip geliyorum. Şu anki motorum ile tecrübe kazanmaya çalışıyorum. Birazda ödemem gereken borçlarım var. Borcum bitince aralık 2025 gibi motosiklet alacağım. O zamana kadar bilgi ve tecrubemi maksimuma çıkarmaya çalışıyorum. Çok sakin bir kullanıcıyımdır. Yaşımda 49 oluyor. :D

Anladığım kadarıyla motosiklet kullanmaya yeni başladınız ama otomobil kullanmışsınızdır. Aynı konudan bakabilirsiniz, biri size gelse ben yeni otomobil kullanmaya başladım. En sorunsuz otomobil nedir diye sorsa aklınıza gelen modelleri yazarsınız ama soruyu soranın beklentisi nedir ? Bütçesi nedir ? Toyota landcruiser da bir seçenek, Honda Civic de bir seçenek.

Yazdığınız motosiklet modellerini kendi bildiğim kadarıyla hızlıca anlatayım:

Vstrom 650, uzun süredir piyasada olan ama çıkışından bu yana pekde geliştirilmemiş güzel bir motosiklet. Verdiği performansa göre dengeli yakıt tüketimi vardır. Frenleri biraz zayıf taraftadır. Kronik bir sorunu yoktur. Uzun yolda konforlu, rüzgar koruması iyi, ihtiyaç olduğunda ufak tefek arazi şartlarında kullanıcıyı üzmeyen bir motosiklettir. Bence süspansiyonları çok iyi değil, fazla yumuşak tarafta ve hissiz bir motosiklet. Bir çizgi çizer, bir ucuna konfor diğer ucuna eğlence yazarsam, Vstrom 650 çizginin konfor tarafında kalır.

NC750X, X ibaresi sizi yanıltmasın tamamen asfalt kullanımına uygun bir motosiklettir. Sağlam sorunsuzdur, az yakar çok kaçmaz. 700cc lik bir motor bloğuna göre performansı düşük bir motordur. Ayrıca Türkiye de bir üst vergi dilimine girer. 17 inç ön jant boyundan dolayı asfalt dışında ve bozuk yollarda kullanıcıyı biraz üzer. Rüzgar koruması çok başarılı değildir, geliştirilmesi gerekir. Konfor ve eğlence çizgisinin tam ortasında durur.

Tracer 700, MT07, Tenere 700 gibi motorlarla kalbi aynıdır. Torklu çift silindir motor bloğu sorunsuz, yeteri kadar performans verir... Yakıt tüketimi de dengelidir. Rüzgar koruması çok başarılı değildir, 17 inç ön janttan dolayı tamamen asfalt kullanımına yönelik bir motordur. Frenleri yeterlidir. Konfor ve eğlence çizgisinin eğlence tarafına yakındır.

Ben bu 3 modelden Vstrom 650'yi tavsiye ederim.

Hocam tracer 700 hırçın kaçabilir sizin için, yorar sizi. Sizin durumunuzda olsam ilk seçeneğim v strom 650, ikinci seçeneğim de nc 750x olurdu. nc750 integra (otomatik vites) da size uyar ama geniş bir motordur, şehir içi trafiğinde zorlayabilir sizi.

Bu fiyatlara bmw nin bir modeli eklenebilir mi? Mesela f700 gs gibi?
Birde benim boyum 174 cm. Boyu boyuma huyu huyuma uyar mı?

Dl650 sanırım böyle bir listede olmazsa olmaz. Ben Tenere'yi çok mantıklı bulmuyorum. Tracer daha mantıklı geliyor bana.

DL650 dışında NX500 de çok iyi bir tercih olabilir. (500-800cc arası dendi diye alternatiflerin içine ekleyeyim...) Sınırları içerisinde kullanılırsa (mesela uzun yolda 140'ı geçmeden...) DL650'den yaklaşık 1 litre az yakacaktır. Çok sağlam ve dayanıklı bir motor bloğu var. (Bence ölümsüz kategorisine girer...) Tek kişi kullanılacaksa DL650'den daha hafif, kompakt ve kıvrak bir seçenek olur. (%95 şehir içinde ve tek kişi kullanılacaksa bu önemli bir tercih sebebi olabilir...)

Biraderde Tracer 700 vardı, Tracer 700 DL650'ye göre çok hafif ve kompakt. Ancak hem malzeme kalitesi hem de kullanımda verdiği his itibarıyla biraz traktör gibi. Tracer 700 ile DL650 arasında 1000 kere seçim yapsam bunların 1000'inde de DL650'yi seçerim. (Biraz kişinin ne aradığına ne istediğine bağlı...)

Bu fiyatlara bmw nin bir modeli eklenebilir mi? Mesela f700 gs gibi?
Birde benim boyum 174 cm. Boyu boyuma huyu huyuma uyar mı?

Eklenebilir,

2008 yılı sonrasında çıkan F800GS - F700GS- F650GS aslında aynı motor bloğuna sahip 3 motordur. Aralarında süspansiyon, jant, beygir gücü gibi farklar vardır. Fakat BMW olmasından dolayı fiyatları diğer markaların benzer motorlarına göre daha yüksektir.

800cc sınıfında, Triumph Tiger 800 XRT benim tavsiye edeceğim motor olur. (Bu motorun xc-xcx-xr vs gibi seçenekleri var, ilanlar kafa karıştırıcı olacaktır. Almaya karar verirseniz arasındaki farkları da anlatırım sonrasında).

Benim yaptığım ve araştırdığım kaynaklara göre hangi sınıf olursa olsun yüksek cc,düşük sıkıştırma hacmine sahip bir motor o kadar uzun ömürlü oluyor,marka olarak bakacak olursak da honda rakiplerine göre daha düşük sıkıştırma hacmi sunuyor

aynı klasmanda sayılır mı bilmiyorum ama tiger 900 gt pro benim bile kafamı karıştırıyor sorunsuz mu bilmem ama fiyat performans olarak on numara bir yerde

Ben sadece bildiklerimi soyluyorum,ktm de 990 serisi ve sanirim 1290gt,triumphda tiger ve street triple serisi,bmw de 1000xr,yamahada xj6,r6,xt 125 ve xt660 ve tabiki ybr,aslen yamahanin cogu modelinde kronik duyulmadi,honda cbf 600 ve cbf 1000,cbr600rr,400luk croslari,hornet 600 ve efsane hornet 900...
Suzukide efsane sv650,bandit serisi ve ciplak olan 600,drz 400,vstorm serisi...
Husqvarna tum modeller...cfmoto clx 700 serisi...
Aprilia sanirim capanord ams emin degilim...
Ducati 2010 oncesi ssler...
Kawasaki heralde tum modeller :)))
Benellide kronik duymadim

Peki vstrom 650 ve 800 karşılaştırması yaparsak ortaya ne çıkar. 650 ile 800 cc arasında çok fark yok. Suzuki neden bu şekilde bir seçim yapmış olabilir?

Peki vstrom 650 ve 800 karşılaştırması yaparsak ortaya ne çıkar. 650 ile 800 cc arasında çok fark yok. Suzuki neden bu şekilde bir seçim yapmış olabilir?
Aslında blok olarak ciddi fark var. V twin den inline bloğa geçiş yapıldı ve haliyle motor karakteristiği epey değişti. 800de hem yüksek hacim hem de sıralı silindir sebebiyle tork ve beygir yüksek. Onun haricinde teknolojik olarakta epey gelişmiş. Ekran ips, quick shifter var. Ben geçtiğimiz sene vstrom alacaktım 650xt benim için bir adım öndeydi ama yetişemedim. 800e niyetlendim, ona da yetişemedim. 2025 yılında da suzuki yine duyurdu 650xt modelini ama Türkiye ye gelir mi bilinmez. Gelirse alacağım...
Ve konuya dönecek olursak, vstromun 2007 ve 2011 kasalarında kronik benzin pompası sıkıntısı var arkadaşlar bunu atlıyor. Sanırım 2012 kasada bu sorun çözüldü. Ama yine de benim için vstromun yeri başkadır.

Edit: 800 de modelinin 21 inch ve daha uzun ters teleskopik ön amortisörünü de unutmamak lazım. Arazide 650xt ye göre daha başarılı kılıyor bu da onu.

...

Edit: 800 de modelinin 21 inch ve daha uzun ters teleskopik ön amortisörünü de unutmamak lazım. Arazide 650xt ye göre daha başarılı kılıyor bu da onu.
800'ün kısa bacak 19 alaşım jant olan düz versiyonu da var. Uzun bacak 21 tel jant olan ilk çıkan DE versiyonu.

bende suzuki gsx 8s var 1 senede 22 bin km yaptım en ufak bir sorun yaşamadım tabiki adventure modelide var aynı bloğu kullanan

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar