Elektrik tesisatı ile ilgili sorun

Motosikleti
HONDA CBF 150
Merhaba. Bu akşam motosiklet beni yolda bıraktı zar zor attım kendimi eve. Elektrik tesisatından anlayanlar yardımcı olabilir mi?
Olay şöyle oldu, motosikletin ön ampülünü değiştirdim aydınlıkta ve yola çıktım yaklaşık 25 km gittim. Sonra geri dönmek içi bindiğimde hava kararmıştı. Ben de yola çıkmadan uzunları yakıp denemek istedim yanmadı uzun bir kaç defa denedim yanmadı. Farı söküp baktım, ampülü takarken duyun içindeki uzun far için olan kablo demiri yamulmuş ve diğer kablolara temas ediyormuş. Sonrasında farketip düzelip taktım ama motorda herhangi bir elektrik belirtisi yoktu. Far yok, gösterge yok, korna, sinyal vs hiçbir şey çalışmıyor. Sigortalarda kontrol ettim sorun yoktu. Sonra vurdurarak çalıştırmaya çalıştım ve çalıştı. Far çok az aydınlatıyor, sinyal düzgün çalışmıyor, korna sesi az, devir göstergesi gazlamadan çalışmıyor. şimdi stop edince elektrik yine gelmiyor hep vurdurmak gerekiyor. Elektrikten anlayan arkadaşlar yardımcı olabilir mi? Sorun nerede acaba?

Motosikleti
Ns200 15"
İlk önce akü voltajını ölçmenizi tavsiye ederim eğer voltaj göremiyorsanız ilk önce statörü AC modunda ölçmeli (DC modda ölçmez çünkü statör AC üretir) ve çıkan değerlere göre konjektör kontrol edilmeli.

Statör kısa devre yapmış olabilir.
Statörün 1 bacağı yanmış olduğundan ötürü düşük akım üretiyor olabilir.
Konjektör arızalanmış olabilir .

Ucuz bir multimetre ile gerekli ölçümleri yapmanız arıza tespitinde faydalı olacaktır.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar