- Konu Yazar
arkadaşlar önemli. motoru satıcamda bilenler bi yardım ederse sevinirim.
motoru satmayla cezayı nereye kesicekler sorusunu yarım saat düşündüm birbirine bağdaştıramadım...ne alakası var ..çıkamadım işin içinden.....
cezamı yedin,,,,,,yemedinmi.....=satışla alakası![]()
Sanıyorum arkadaş plakası olmayan motorunu noter satışı olmadan birisine satacak ve sattıktan sonra kullanan kişiden dolayı bana ceza gelir mi? diyor. Eğer öyleyse ve plakası olmayan motosiklet bir şekilde (şase numarsından falan yapılabilir mi bilmiyorum) kime ait olduğu tespit edilirse yakalanan vatandaşla aynı cezayı yersin. Ehliyetsiz araç kullandırmaktan. Soruyu biraz daha açık sorsaydın keşke.
evet aynı bu şekilde arkadaşlar. plakasız olan motorumu satıcam acaba o yakalanınca bana ceza gelirmi diye merak etmiştim. ama şase numarasıyla uğraşıcaklarını pek sanmıyorum. tmm ozaman bana bişey olmaz sanırım![]()
Eğer plakasız motosiklet senin üzerine kayıtlıysa plakasını çıkarttırıp noter yoluyla satmanı tavsiye ederim. Senin düşündüğün gibi hiç bir zararı olmasa bile vergileri birikir ve bir süre sonra Maliye tebligatı gönderir faiziyle birlikte. Ama senin üzerine değilse hem seni ilgilendiren bir durum olmaz hem de istesen de işlem yapamazsın.