Egzost'tan Ses Geliyor...Nedendirkine??

Arkadaşlar selam,

Benim motordan son zamanlarda şöyle bir ses gelmeye başladı; hızlanıyorum (80-100 km civarı) birden yavaşladığımda egzost pat...........pat............çaaaaaaaaat.. diye maksimum 2-3 kere patlıyo.

Muhtemel sebepleri neler olabilir? :silent:
Aklıma gelenler buji, ateşleme sistemindeki başka birşey, ya da benzin ile bir ilgisi olması. Servise laf arasında danışmıştım, karbon oranından olabilir demişti(ne olduğu hakkında bilgim yok). Sadece bir fikir olarak söyledi yani, herhangi bir inceleme yapmamıştı...

Motor 12.000 km'de, buji 4.000'de falan değişmişti sanırım(benden önceki sahibi).

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
yağmur mevsimi başladı biliyon mu ? senin depoya su kaçıyor olmasın ???????

Benzinden dolayı olabilir gecenlerde bende kötü benzin kullanmısım benzin istasyonlarına göre degişiyormus sanırım bu kalite motorda teklemeler felan oluyormu acaba

dejavuVXR, bu benim eski motorumda da sürekli oluyordu, (dragstar650) , neden olduğu sorusuna yanıt bulamamakla birlikte bunun normal olduğunu herkes söz birliği etmişçesine tekrarladı. Bence dert etme kafana...

bende geçen sene vardı o ses seferihisardayken(benzini opetten alıyodum).çeşmeye geçtim shellden aldım benzini hiç gelmedi o ses.şimdi yine döndüm seferihisara ve opete yine başladı...
bence benzinden

Benim motorumdan susturucu cıkardıktan sonra bu normal bir durum olarak hep oluyor. Yüksek devirde gazı kesince pat pat paaat diye patlıyor egzozum. Hoşuma da gidiyor zaten. Bunun normal oldugu konusunda aynen danger0'a soyledikleri gibi bana da soylediler. Ben işin keyfine bakıyor ve gaz kesince silah atar gibi patttt patttttt diye gomletiyorum ortalıgı.. Bişi olmaz eglenceli bile oluyor bence..

Süper Moderatör
Yönetici
Motosikleti
Harley Davidson Softail 107
Motor 12.000 km'de, buji 4.000'de falan değişmişti sanırım(benden önceki sahibi).
Burdan başlayabilirsin.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
egsozlarda çatlak patlak veya manifoltun civatalarında gevşeme varmı bide onları kontrol et :cat:

Valla çoğunlukla kullandığım güzergahlarda çengelköy, kavacık, levent'te BP den alıyorum (98 kurşunsuz alıyordum, forumda okuduğum bir yazı üzerine 95 almaya başladım, sıkıştırma oranı yüksek motorlarda gerçekten fayda ettiğini yazmışlardı 98 için...) Şimdiye kadar aldığım yerden farketmedi gibi. Çatlak patlak olayını kontrol edicem, buji'yi de değiştiricem.
Öte yandan düşününce sesin çıkması normal gibi geliyor. Basınç yüksekken bir anda düşürünce fazla benzini dışarı atıyor olabilir (ralli arabalarında her zaman olduğu gibi). neyse çok takmamalı sanırım :)
Çok sağolun yorumlar için...

Motosikleti
Su Motoru
dejavuVXR, takma kafana eksozdur bu ses gelir :cherry: , valla millet pat pat pat cat cat diye eksozdan ses getirmek için yapmadığını bırakmıyor. Senin motorda Allah vergisi olarak gelmiş işte daha ne istiyorsun :p ...

runner 98 yakar bence yani zararı yoktur gibime geliyor sonuçta performans makinası
Erdün abide söylemiş eğer çatlak varsa egsozda patlama sesleri normaldir mzden hatırlıyorum çatlağı kapatınca geçmişti ama patlama seside manyak gaza getirmiyor değildi :cherry:

dejavuVXR, Bi ara benim Innova ile hamile bir hanımın yanından geçerim diye ödüm patlıyordu. Egzosttan aynen tarif ettiğin gibi sesler geliyordu. Ben bunu o dönem aldığım benzinin kalitesizliğine bağladım.

95 oktan kurşunsuzdan şaşmıyorum artık.

Benim tamircimde gazı iyice açıp yüksek süratle bir süre yol aldıktan sonra gazı kapatınca eksozun patlama yapmasının normal olduğunu söylüyor. Benimkiside maşallah 14lü ile sıkmışsın gibi ses yapıyo bayılıyorum :queen: çok sık oluyorsa bujiden kaynaklanacağını söylüyorlar bence bujiyi bi değiştir

merhaba arkadaşlar! benimde bir YBR'm var ve henüz 1000 bakımını yeni yaptırdım. Benzer bir sesi zaman zaman yapıyor. Ben de hep 95 oktan kurşunsuz benzin kullanıyorum. Şimdiye kadar bir problem olduğunu hiç düşünmemiştim. Zira motosikletin bir özelliği gibi geliyordu bana. Galiba haklıyım. :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar