Egzos sesini azaltmak

Arkadaşlar yeni konu açmadan önce baya bir araştırdım, konu geçmişse yeni başlık açmayayım diye ama genelde egzos sesinin toklaştırılmasından veya arttırılmasından bahsetmişler. benim derdim tam tersine motosikletimin sesini azaltmak ile ilgili.

Benden önceki sahibi 125 cc lik derbi senda nın orjinal egzozunu söküp yerine başka bir egzoz tüpü taktırmış. Aldığımda hem sağ arka sinyal egzozun yukarı üflemesinden dolayı siyahlanmıştı hemde çok fazla ses çıkarıyordu. Üzerinin mikelajını yakmak pahasına egzoz çıkışını eğik bir boru kaynatarak aşağı çevirdik sinyal kurtuldu sesde biraz azalır gibi oldu. Motor frenindeki horultu fena değil ama yinede uzun yollar boyunca giderken yüksek devirdeki ses hiçte hoş değil. Servisi aradım orjinal egzozun ellerinde olmadığını ama istersem 400 küsür euro ya getirebileceklerini söylediler, fiyatı dolayısıyla şimdilik bu seçenek olmaz gibi.. sesi azaltmak için bu egzosla yapılabilecek bir uygulama varmı? cevaplarsanız sevinirim.

Son düzenleme:
Mersin İl Temsilcisi
abi bende de ses sorunu var... iyi bir egsozcuya başka bir aynı model makinayla git ve incelet. yapabiliyorlar....

hsk

Konuyu hortlatayım bende egsoz sesinden dolayı azaltma yapmak istiyorum sesi bana göre çok çıkıyor nasıl bir yöntem uygulanabilir birisi kalın bulaşık teli falan koy demiş egsoz un içine ne derece uygulanır bilemiyorum sonuçta baya ısınıyor egsoz yanar gider o sünger .

Aynı dertten muzdaribim cross egzos içi sanırım bayaa boş, 1 katalizör var, şehir içinde gaz açmaya çekiniyorum, aşırı olmasada beni rahatsız ettiğine göre diğer insanları hali ile rahatsız eder.

Bu konuda yardım istiyorum, cross egzozdur şöyledir böyledir diye akıl ihsan etmezseniz sevinirim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar