Efsane pilot Murat Öztürk'ten Motosiklet ve Uçak ile Unutulmayan Gösterisi

Admin
Yönetici
Katılım
14 Nis 2003
Mesajlar
7,150
Motosikleti
Yamaha MT-09 Tracer
Adana Havacılık Festivali'nde kullandığı akrobasi uçağının düşmesi sonucu hayatını kaybeden efsane pilot Murat Öztürk, 2011 yılında Hezarfen Havaalanı'nda müthiş bir gösteri gerçekleştirmişti.

Gösteride genç motosikletçi Sinan Memnun, motosikletiyle atlama rampasından 20 metrelik bir atlayış yaparken, pilot Murat Öztürk de uçağıyla motosikletin altından geçmişti. Öztürk, yerden 1 metre yükseklikte 200 kilometre hızla giderek gösteriyi gerçekleştirmişti.

HAYATINI KAYBETTİ

Ünlü Pilot Murat Öztürk, bugün Adana'da gösteri uçuşu sırasında düşen uçakta yaşamını yitirdi. Havadan çektiği fotoğraf ve görüntüleri Doğan Haber Ajansı ile paylaşan ve bu alandaki başarısı nedeniyle 'gökyüzü fotoğrafçısı' diye de anılan Murat Öztürk'ün kaybı, büyük üzüntü yarattı.Bu yıl ikincisi yapılan ve dün başlayan Adana Uluslararası Havacılık Festivali'ne katılan Murat Öztürk, bugün 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nın kutlandığı meydanın üzerinde nefes kesen akrobasi gösterisi yaptı. Murat Öztürk, bu son gösterisi için, festivalin yapıldığı Yüreğir İlçesi'ne bağlı Suluca Beldesi yakınlarındaki Kelaynak Havacılık Kulübü pistinden havalandı. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nın kutlandığı merkez Seyhan İlçesi'ndeki Uğur Mumcu Meydanı semalarında gösterisini başarıyla tamamlayan Murat Öztürk, yeniden Kelaynak Meydanı'na geldi ve burada da gösteri uçuşu yapmaya başladı.

Uçuş sırasında dalışa geçen Öztürk, lövyeyi çekmesine rağmen 'pitts' tipi akrobasi uçağını dalıştan çıkartamadı. Çöküşle birlikte yere vuran uçak, yerden birkaç metre havalandı ve alev aldı. Uçak ardından yere vurdu.

Suluca ve Abdioğlu köyleri arasındaki portakal bahçesine düşen uçakta, evli ve bir çocuk babası 60 yaşındaki Murat Öztürk vefat etti. Kaza sonrası olay yerine ulaşanlar ünlü pilot Murat Öztürk'ün cansız bedeniyle karşılaştı.

Festivalin organizasyon Komitesi yetkililerinden Fırat Çeliköz, Murat Öztürk'ün gösteri için havalandığını, bunu tamamladıktan sonra uçağının havada alev aldığını, piste 500 metre kala portakal bahçeleri arasındaki patikaya düştüğünü söyledi. Çeliköz, "Olaydan büyük üzüntü duyduk" dedi.

Kaynak: Star Gazetesi

 

Ekli dosyalar

  • Murat-Ozturk.jpg
    Murat-Ozturk.jpg
    35.4 KB · Görüntüleme: 12,316
Katılım
7 May 2013
Mesajlar
43
Sivil havacılık fakültesi öğrencisi bir motosiklet tutkunu olarak murat hocamıza çok üzüldüm, doğal olarak en sevdiğim gösterisi buydu hatta geçen sene katıldığım Adanadaki festivalde bu şov aklıma geldi seneye bu şovu murat hoca ile yineleyebilir miyiz diye düşünüyordum, ecel... Allah rahmet eylesin...
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar

Üst