Edirne Ötesine Plan

Tüm iki teker sevdalılarına selam olsun,

Sizlerin tecrübelerinden yararlanmak istediğim konu yurtdışına motosikletle seyahat. planlanan güzergah istanbuldan yunanistan oradan da italya. Kız arkadaşımla hergün kenara birşeyler atarak en azından benzin ve konaklama paralarını biriktirmeyi düşündük. yani benim çin yapımı pioneer 200 ile 2 kişi uzun bir yol yapmayı ümit ediyorum, umarım yorumlarınızdan bunun imkan dahilinde olduğunu anlarım. Henüz çaylak bir motorcuyum Şubat ayından beri kendi motosikletimi kullanıyorum yol tecrübem 15000 km üzeri yaza kadar 25000 km tecrübem olacak ve artçılı sürüş eğitimine katılmayı düşünüyorum. seyahat vaktine kadar bir motor tamircisinde vaktim olduğunca çalışıp yolda çıkacak problemlere karşı hazırlıklı olmak istiyorum. yola çıkmadan önce de motora güzel bir bakım yaptıracağım. şimdiye kadar yaptığım en uzun yol istanbul anakara arası yağışlı bir havada oldu.(9 saat sürdü) ilk sorum şu; size tecrübelerimi anlattım uzun bir yolculuğa cesaret etmelimiyim??

ikinci sorum ehliyetle ilgili, galiba 100 tl civarı bir ödeme ile ehliyet sorunum halloluyor bunun dışında ek bir harcama ya da sınav var mıdır??

üçüncü sorum da motosikletimin vizesi... karşıma ne gibi ödeme ve testler çıkacak? hiçbir fikrim yok araştırdım pek birşey bulamadım.

Vakit ayırıp okuyan ve cevaplayan herkese teşekkürler.:rendeer:

Motosikleti
BWS 100
dostum inş. planladığın geziyi aksilik çıkmadan yaparsın...

Biraz daha imkanın varsa motosikletini biraz yükseltmeni isterim çünkü o motosiklet o kadar yolu gider mi gider... ama seni bıktırabilir yıldırabilir, arıza çıkarıp halletsen bile sıkıladabilirsin. İki kişi herşey dahada zor olacaktır.
ikinci sorum ehliyetle ilgili, galiba 100 tl civarı bir ödeme ile ehliyet sorunum halloluyor bunun dışında ek bir harcama ya da sınav var mıdır??
diye sormuşsun benn sorunu anlayamadm heralde buradan A2 sınıfı ehliyetin olmadığını varsaydım ve B sınıfı ehliyetin olduğunu varsayaraktan; A2 almak için 100 tl biraz ucuz olabilir şehire göre de değişir; a2 alman için ehliyet sınavına tekrar girmen gerekecek, sadece motor bölümünden sorumlu olacaksın. eğer ehliyetin yoksa gerçekten çevirmeye falan girmeden iyi gitmişsin.

üçüncü sorum da motosikletimin vizesi... karşıma ne gibi ödeme ve testler çıkacak? hiçbir fikrim yok araştırdım pek birşey bulamadım.
motorun vizesindede 100 tl yi geçmiyor heralde cc ye göre farklılık gösterebilir, vize olayındada far ayarına bakıyorlar ve seni bindirip arka tekeri kızakla diyorlar(benim motorun vizesi böyle oldu).

Tüm iki teker sevdalılarına selam olsun,

Sizlerin tecrübelerinden yararlanmak istediğim konu yurtdışına motosikletle seyahat. planlanan güzergah istanbuldan yunanistan oradan da italya. Kız arkadaşımla hergün kenara birşeyler atarak en azından benzin ve konaklama paralarını biriktirmeyi düşündük. yani benim çin yapımı pioneer 200 ile 2 kişi uzun bir yol yapmayı ümit ediyorum, umarım yorumlarınızdan bunun imkan dahilinde olduğunu anlarım. Henüz çaylak bir motorcuyum Şubat ayından beri kendi motosikletimi kullanıyorum yol tecrübem 15000 km üzeri yaza kadar 25000 km tecrübem olacak ve artçılı sürüş eğitimine katılmayı düşünüyorum. seyahat vaktine kadar bir motor tamircisinde vaktim olduğunca çalışıp yolda çıkacak problemlere karşı hazırlıklı olmak istiyorum. yola çıkmadan önce de motora güzel bir bakım yaptıracağım. şimdiye kadar yaptığım en uzun yol istanbul anakara arası yağışlı bir havada oldu.(9 saat sürdü) ilk sorum şu; size tecrübelerimi anlattım uzun bir yolculuğa cesaret etmelimiyim??

Vakit ayırıp okuyan ve cevaplayan herkese teşekkürler.:rendeer:

Ehliyet dediğiniz şey Beynel minel ehliyet mi? Uluslararası yani. 100 lirayı geçer o. Tazeletmek için 150 liraya yakın para verdik. Sınav falan yok. Vize dediğinizde Yeşil sigorta sanırım. 63 euro falandı galiba. Araba motosiklet falan hepsinde sabit fiyat. Araştırın zaten çıkar kaç para olduğu. Bende düşünmüştüm motora yaptırmayı ama sonra öğrendim arabayla aynı olduğunu gittim arabaya yaptırdım. Yani biraz saçma ama yapılacak birşey yok.

En önemli sorununuz gittiğiniz yerlerde olası bir arıza durumunda parça ve usta bulmak olacaktır. O boyutta ve markada bir motorla artçı ile yolculuk keyiften çok ızdırap verebilir. Tecrübeye gelince bir milyon km yapsan bile başına herşey gelebilir. Tecrübe yolda kazanılıyor...

Ben şahsen cbf 150 Bulgaristan Romanya gezisi yaptım yaklaşık 2000km gezi bölümünde paylastım bakabilirsiniz.Biraz yorucu oluyo tabi enfazla 90-100 km arası gidebiliyosunuz.Sınırdan yesil sigorta yaptırıyosunuz ben 60 leva verdim.Konaklama yerlerine gelince onceden planlamanız lazım zorluk yaşamamanı için.Aklınıza takılan bisey varsa buradan yazabilirsiniz.

beynelminel (uluslararası geçerli ehliyet) için ek bir sınava girmeniz gerekmiyor ve güncel fiyatıda duyumlarıma göre 250tl civarı ayrıca duruma göre sınırdaki memurun insafına bağlı olarak bazen beynelminel olmadanda geçebiliyorsunuz

Yurt dışına çıkarken motosiklet için herhangi bir muayne işlemide yapılmıyor bildiğim kadarıyla

Eğer sık yurt dışı gezisi yapmıyorsanız motosikletinizi pasaporta işletin triptikle uğraşmayın ekstra masraf olur

Yunanistan girişinde çok sık radar vardır hız sınırlarına uymazsanız pahalı cezalar ödeyebilirsiniz

Yurt dışında işçilik çok pahalı olduğundan bir ustaya sorayım baktırayım dediğinizde inanılmaz fiyatlarla karşılaşabilirsiniz.ayrıca yedek parça getirtmek ayrı problem olur ve herşeyinde yedek parçasını yanınıza alamayacağınıza göre daha sağlam bir motosikletle gitmek daha mantıklı olur

Otobanlar çok pahalı (ülkesine göre değişir) bu nedenle devlet yollarını kullanmanızı öneririm ancak bu seferde ingilizce tabela bulmak neredeyse imkansız bazen yolda ingilizce bilen birini bulmakda sıkıntı olabiliyor bu nedenle iyi bir gps cihazı tahmin ettiğinizden daha çok yardımcı olacaktır

Mümkünse kredi kartıyla ödeme yapın yoksa ekonomik kriz sebebiyle kur farkından çokca etkilenebilirsiniz

Son olarak orda ne ucuzsa bol bol yüklenin gelin :p hayırlı yolculuklar

Askon da pioneer vardı, o çok tecrübeli o motorda, ancak ybr 125, cbf 150 ile gidicem desen herkes motor hacmi küçük derdi ama motor için de gider derdi, pioneer olunca çin ön yargıları oluyor, dikkat etmek lazım ...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar