E-Bay İhaleye girme hakkında?

E-bay üzerinde ihale ile satışa çıkartılmış bir ürün bulunmakta. Ürünüde almayı istiyorum hani ama çok uçuk rakamlara da gelmesin istiyorum.
Fakat dün kafama takılan bir soru işareti oldu ve paylaşmak istedim.
Aşağıdaki resim üzerinden ilerleyecem
ebays.jpg

Burada ihale açık arttırma bilgileri var fakat ihale 11 Mart üzerinde ihale giderken daha önceden verilmiş 10 mart tarihli bir sonuç ortaya çıktı :silent:

şimdi soru şu

atıyorum ben buna 60sterlin iel ihale versem oradaki gibi görünmez ise ve ihale sonuçlandığında en yüksek rakamı ben vermeme rağmen ürünü benmi alırım?
yoksa resimdeki sıralamada en yüksek değeri veren mi alabiliyor ? :silent:

bu konuda gerçekten bilgisi olanlar yazsın lütfen ::sos::

Satici urunun fiyatini korumak amacli otomatik fiyat attirma koymus. Yani bu urunu mesala 100 Sterlinden daha asagi satilmasin diyor. Sen her teklif verdiginde senin teklifinin ustune otomatikman teklif verecek kendisi. Bu islem koydugu hedef rakkama kadar boyle gider.

Yani bir nevi seni o rakkama cekmek icin tuzak. Ihalenin bitimine 5 dk kala odemek istedigin en son rakkama kadar hizla yukseltme yap. Eger karsidan otomatik artirma gelmez ise demekki baraji asmisindir. Kafandaki rakkami yazmana ragmen yinede otomatik artiyor ise, bence cok ugrasma. O urun gorunuldugu kadar ucuz degildir.

Acikcais ben Ebayda hic bir ihaleye girmiyorum. Buy Now yani hemen satin al sistmi en guvenlisi. Maliyetini goruyorsun ucuz ise aliyor degilse birakiyorsun. Ihaleler genelikle husranla bitiyor. Seni hirs ile gaza getiren satici . Alacam o urunu diye inat ettiginden birden kendini fazlasi ile para oderken bulmana sebep veriyor,

15 verdim 16 oldu 17 verdim daha yükselmedi rakam
bu fiyattan alabilirsem sevinirim.

Yok Zeda reserve limit yok bu ihalede, başka bir satıcı 16 limit vermiş daha önceden sen 15 verince onun verdiği limite geçmiş, sonradan sen bir daha artırmışsın. Benim taktiğimde şu en fazla vereceğim fiyatı en baştan verip bir daha artırmıyorum, son dakika da seni geçen çok oluyor ama daha önce inada gelip vereceğim paranın 2 katını verince ben vazgeçtim saon dakikaları beklemekten, en baştan veriyorum teklifi kalırsa amenna, kalmazsa gene düşer aynı maldan %1000 :)

Ebaydaki ihaleler oldukca guvenlıdır.

İşin puf noktası teklifin nekadar yuksek olursa olsun bir onceki teklifi satıcının belırledıgı artırma rakamı kadar gecınceye kadar teklıf vermesi.

Ornegin A alıcı 12 dolar B alıcı 25 dolar teklıf verıyor. Satıcının belırledıgı artırma mıktarı min. 1 dolar. otomatıkman senın teklıfın 13 dolar olarak gozukur. eğer A alıcısı 20 dolar teklıf vermısse B her artırdıgında otomatıkman A 1 er dolar uzerıne cıkarak teklıfını gecmeye calısacaktır. A teklıfı 20 dolarda kalacagı ıcın B alıcının teklıfı en yuksek 21 olarak en ustte kalacaktır. Satıcının belırledıgı lımıt konusu farklı pek uygulanmıyor asıl dıkkat edılecek konu Kargo ucretidir. Malın ucretını 1 dolar gosterıp 99 dolar kargo ucretı ısteyerek satış rakamlarında en ucuz olarak uste cıkarlar ve yanıltıcı olabılırler.

Unutmadan tarıhın eskı olmasının nedenı de Teklıf verenın ust lımıtıne ulaşılamamış olması. 3 gun once verdıgı 20 dolarlık teklıfın uzerıne cıkılmadıgı ıcın A alıcısı her gectıgı yenı teklıfte ılk teklıf verdıgı tarıh gozukecektır cunku sıstem otomatık çalışmaktadır ve gercek teklıf mıktarı ve tarıhı ılk teklıf verılıgı tarıhtır.

Son düzenleme:
Ebaydaki ihaleler oldukca guvenlıdır.

İşin puf noktası teklifin nekadar yuksek olursa olsun bir onceki teklifi satıcının belırledıgı artırma rakamı kadar gecınceye kadar teklıf vermesi.

Ornegin A alıcı 12 dolar B alıcı 25 dolar teklıf verıyor. Satıcının belırledıgı artırma mıktarı min. 1 dolar. otomatıkman senın teklıfın 13 dolar olarak gozukur. eğer A alıcısı 20 dolar teklıf vermısse B her artırdıgında otomatıkman A 1 er dolar uzerıne cıkarak teklıfını gecmeye calısacaktır. A teklıfı 20 dolarda kalacagı ıcın B alıcının teklıfı en yuksek 21 olarak en ustte kalacaktır. Satıcının belırledıgı lımıt konusu farklı pek uygulanmıyor asıl dıkkat edılecek konu Kargo ucretidir. Malın ucretını 1 dolar gosterıp 99 dolar kargo ucretı ısteyerek satış rakamlarında en ucuz olarak uste cıkarlar ve yanıltıcı olabılırler.

Unutmadan tarıhın eskı olmasının nedenı de Teklıf verenın ust lımıtıne ulaşılamamış olması. 3 gun once verdıgı 20 dolarlık teklıfın uzerıne cıkılmadıgı ıcın A alıcısı her gectıgı yenı teklıfte ılk teklıf verdıgı tarıh gozukecektır cunku sıstem otomatık çalışmaktadır ve gercek teklıf mıktarı ve tarıhı ılk teklıf verılıgı tarıhtır.

o zaman sormak istediğim soru şu
başkası daha önceden 20 sterlin vermişse ve ihale şu anki gibi sonuçlanır ise
17 veren benmi alırım yoksa 20 veren o kişimi alır ?

Süper Moderatör (BBRR)
konunun motosikletle alakasını çözemediğim için konudışına aldım :)

20 veren kısı 18 sterlıne otomatık olarak alır.

acıklama yeterınce acık gelmedı sanırım :D:p

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.

Yukarıda zaten açıklanmış ama özetliyeyim. İhalede en az arttırma tutarı 1 strenlise ve başkası daha önce 20 sterlin teklif verdiyse zaten ilk teklif verdiği anda 17 sterlinden 20'ye çıkmaz. En az 1 strerlin olduğu için 18 olur, biri 19 verince 20 olur. Yani otomatik olarak diğer alıcının verdiği en yüksek rakama ulaşana kadar artar. Ama şu an 17'da duruyorsa ve senden hemen sonra fiyat artmadıysa şimdilik daha yüksek teklif veren yok. Yani daha önce 20 veren olsaydı, sen teklif sayfasını yenileyene kadar o 18'e çıkardı zaten. Mesela şimdi sen 25 teklif verirsen birileri teklif verene kadar şimdiki en yüksek teklif olan 17'de kalır. Teklif veren olmazsa sen max. 25 girmene rağmen 17'ye alırsın.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar