Ben buna katılmıyorum ve buna katılmayıp buraya aksi mesaj yazan arkadaşlarım arasında bu işin eğitimini almış olanlar da var..
Bahsi geçen yöntem 3 şeritli ve duble (bölünmüş) yollarda, en önemlisi de trafik kurallarının bizim ülkemizdekine göre daha fazla uygulandığı, trafik kurallarına daha çok riayet edilen ülkelerde geçerli olduğudur..
İstanbul için, E-5 gibi E-6 2. köprü giriş-çıkışları gibi yollarda orta şeridin solundan gitmek risk katsayınızı çok fazla arttırır..
Bizde ego tatminsizliği nedeniyle önünde araç görmek istemeyen bir sürücü kitlesi mevcut..Bu durum da şöförlerin sürekli olarak makas atma isteği duymalarına neden oluyor..
Makas atılan şerit ise haliyle orta şerit oluyor..
O nedenle memleketimiz için uygulanabilir bir doğru değil bu videoda gösterilenler..
Bir ihtimal, şehir dışı otobanlarda uygulanabilitesi var..
Ama Avrupa yolları için en doru srüş şekli bu videodaki gibi..Orası kesin..
Eğitim videolarını çeken ve bilgilerini paylaşan tecrübeli arkadaşlara saygım sonsuz. Asla onlar kadar çok yada onlardan daha iyi bildiğimi söyleyemem ancak Osbourne'un yaptığı yoruma tamamiyle katılıyorum.
Şeritte olduğumuz halde, bizim şeridimizde geriye kalan 1.5 metrelik açıklığı kullanarak makas atan bir trafik ortamında araç kullanıyoruz.
orta şeritte önümüzdeki aracın sol lastik izinde ilerlemenin gerekliliğini anlayabiliyorum ancak benim görüşüme göre bu tür bir sürüş tarzı kontrol etmemiz gereken alanın genişlemesine sebep olduğu için
Türkiye şartlarında hata yapma olasılığımızı arttırabilir.
Açıklayacak olursam:
Videonun çekildiği yer olan sahil yolu gibi çok şeritli geniş yollarda arkamızı, sağımızı ve sol şeriti kontrol etmemiz gerekeceği gibi, motosikletlerin önüne atlamayı bir hobi edinen ülkemin güzel yayalarına da dikkat etmemiz gerekecektir. Belki herkes için değil ama bu benim için çok fazla dikkat dağınıklığı demek.
Videodaki bilgiler kesinlikle yanlıştır demiyorum, ancak motosiklet kullanıcılarına saygı duyulmayan, daha doğrusu hiçe sayılan ülkemizde bu tekniği uygulamak bence çok zor.
Kendi tercihimegelince, eğer önümdeki araçlardan daha hızlı ilerleyebiliyorsam her zaman sol şerit, eğer trafik akışından biraz daha yavaşsam her zaman sağ şeritte, benle aynı şeritteki araçların hızına uygun bir şekilde ilerliyorum.
Bu kontrol etmem gereken alanı kısmen azalmasını sağladığı için sürüşümü kolaylaştırıyor.