Ducati 620 - Yamaha FZ6

Merhabalar. Bir kaç haftadır sitenizi takip ediyordum. En son geçen motor fuarında gordukten sonra kayıt olma istegi uyandı. Ve işte burdayım, herkese selam :)

Naked model bi motor alma durumum söz konusu. Bu konuda bazı araştırmalar yaptım, varolan seçenekleri inceledim ve Ducati Monster 620 (dark) ile Yamaha FZ6 arasında kararsız kaldım açıkçası. Aranızda bu motorları kullanan varsa ve görüşlerini benimle paylaşırsa çok memnun olacam. Ayrıca lütfen sadece şu iyidir diyip bırakmayın, ne kadar çok fikir belirtirseniz o kadar doyurucu olacaktır. Cevap yazacak olanlara şimdiden teşekkür. Sevgiler saygılar.

Hoşgeldin :rendeer:

Sitede Ducati 620 kullanan var mı bilmiyorum ama Fazer kullanan bir çok kişi var. Uyumuyorlarsa şu an cevap yazıyorlardır :)

boy

Bence hangisi hoşuna gidiyorsa onu al, kimse yorum yapmayacak gibi :)

Bu iki motor da iyi motor kimse birşey diyemez, birtanesi (Ducati başlı başına bir sınıf üretti diğerleri onu izledi (Street Fighter). Fazer avrupada en fazla satan model oldu. Ducati yi 100 metre öteden sesiyle tanıya biliyorum. Demir demire sürter gibi vahşi çalısıyor. Fazer sesiz fakat dört silindir ve bu yüzden üst hızlarda daha az titreşimli daha güçlü motor. Motor boyutlarıda bariz farklı ducati daha kıvrak(alçak ve kısa oluşu) kullanımı şehir içinde daha kolay. Hangisi dersen zor karar. Daha çok nerede kullanacaksın onu düşün ; Kıvraklık ve yakıt tüketimi önemli ise ducati, yok daha fazla tork ve uzun yolda daha rahat kullanım daha az rüzgar diyorsa fazer. Bu arada bende bu iki motor üzerinde çok düşündüm. Ducati 600 kullandım 620 değil. Fazer ı denemek kısmet olmadı. Fakat benim kararım Suzuki GSR 600 den yana oldu ve Nisanın ikisinde kısmetse teslim alacam. Tafsiyem karar vermeden önce birde bu motor a göz at.

öncelikle suzuki gsr 600 le çok iddalı ayrıca gsx-r 600 ün motorun optimize edilmiş hali fz6 da r6 nın ancak suzuki gsr 6 nın bazı teknolojik üstünlükleri var bunlar suzukinin kendi geliştirdiği teknolojiler sanırım yanlış okumadıysam eteksiz piston kullanraka sürtünmeyi azaltmışlar + yakıt sistemi çift kelebek ten oluşmakta. gsr 600 ve fz6 tork ve güç olarakta aynı sayılır. tokr olarak gsr 600 ile fz6 neked en yüksek verdikleri devirler arasında az fark var tam olarak hatırlamıyorum ama 1000 devir falan oynuyo. bence seçenek olraak kawasaki z750 katmak lazım bence değer olarak en iyi motor. bu aslında bütün motorlar çok güzel bundan sonrası servis ve destek kısmı ama benim gönlüm fz6 naked da

ducati enfes motor ancak parça ve ikinci el de sorun yaratırmı bilemem ayrıca laırken insan alıyo ama satarken satamıyo yani kolay olmuyo bakın hosung var herkes süper moto diyo ama ikinci elde kimsenin aldığı yok madem iyi millet niye almıyo

Doğru Z750 iyi motor fakat ER6-N nin yanında biraz eski teknoloji kaldı ve bildiğim kadar kısa bir süre içerisinde de yeniliyecekler. Yamaha ve Suzuki nin arkalarında güçlü firmalar var (Beldeyama ve Suzuki otomotiv). Kawasaki de geçmiş yıllardaki kötü imajı silmek için uğraşıyor ve iyi niyetliler. Getiren firma Z-moto da mali yönden kuvvetli birisinin. Ducatinin temsilçisi yeni değişti daha doğrusu bildiğim kadarı ile iki ortak ayrıldılar ve birisi devam ediyor. Şu anda başka motor alsamda(GSR600) bir gün bir Ducati yede bineceğim, ve kesinlikle yeni Yamaha Vmax (2007-2008) almak istiyeceğim. Sonunda ise bir Fat Boy paklıyacak.
Sanırım bazı bilgilere sahip oldun. Sakin kafa ile bir düşün önümüzdeki fuara gel ve modelleri çıplak gözle kendin karşılaştır. tafsiyem fuara iki gün gel fikirin daha iyi oturacaktır.

Görüşleriniz için çok teşekkürler.
Gsr600ü bu fuarda görme imkanım oldu, gerçekten çok şık bir motor ve evet yamaha ile benzerler. Baja senin de dedigin gibi aslında olay bi yerden sora satış sonrası hizmetlerde bitiyo galiba. Hangi firma kullanıcı ustune daha çok dusuyosa, yedek parça destegi, servis agı hangisinde daha iyiyse onu tercih etmek en mantıklısı olacak.
Bu fuarda biraz aceleye geldik biz, çok gezip inceleyemedik. Bir de çeşitlilik fazla yoktu. Motoshowda hayırlısıyla daha detaylı bilgiler elde edecem bu konuyla ilgili. Herkes gibi ben de bu furarı bekliyorum.

Bu arada Ducatinin sesi ile ilgili yaptıgın yorum, zaten ducatiye dogru kaymıs olan ibreyi iice o tarafa dogru egdi ;) Yolda sagda solda hiç görmedim ama netten görüp dinleyebildigim kadarıyla makine resmen ben özelim diye bagırıyor :)

Bu konuyu önümüzdeki fuardan sonra tekrar gündeme getirecem sanırsam. Şimdilik hoşçakalın :)

toomuchcc' Alıntı:
Bu arada Ducatinin sesi ile ilgili yaptıgın yorum, zaten ducatiye dogru kaymıs olan ibreyi iice o tarafa dogru egdi ;) Yolda sagda solda hiç görmedim ama netten görüp dinleyebildigim kadarıyla makine resmen ben özelim diye bagırıyor :)

Ben de olsam Ducati ve GSR600 arasında kalırdım heralde ama seçimim ducati olması muhtemeldi. Ducati gerçekten elit bir makinedir, gerek tasarımı gerek motor sesi olarak gerçekten elit bir makinedir...

Ducatİ 620 Benİm De Favorİm
Ayrica TecrÜbesİ Az Olanlar İÇİn De Bazi Avantajlari VarmiŞ. Arka Lastİklerİn Kİlİtlenmesİnİ Önleyİcİ Bİr Özellİk. Ve GÖrÜntÜsÜ De Çok Cool. Ben TecrÜbem Olmadiindan 125 Cbr Aldim Yamaha Nin Mt 03 Ü De Suzukİ Gsr 600 Den Daha GÜzel Bence. 620 M Almassan Onu Tavsİye Ederİm

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar