Ducati 1098 kaza resmi

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
İnsan hayatı motosikletten daha değerli :cat:

kesinlikle!!! hic tartismaya gerek yok.

ancak, kaza aninda duruma göre motorsikletten ayrilmak iyi veya kötü olabilir - mümkün mü degil mi o da baska konu.

bu ducati sürücüsü cok sansli ki motorsiklet ön fren kilitlenince onu üstünden atmis (neden ABSsi olan motorsiklet almakta israr ettigimi bir kere daha görmüs oldum ...). aksi taktirde yol üstünde kilometrelerce bulabilecegi tek agaca carpip ölmüs olabilirdi. iyi tek parca kiyafet ile cok birsey olmadigini da görmüs olduk.

supersport/race tipi motorsiklet almis olan herkes güzel görünse de görünmese de, kolay giyilse de giyilmese de, pahali dahi olsa mutlaka full protektörlü tek parca kiyafet giymeleri siddetle tavsiye olunur!

kiyafet diyince basit bir kural daha aklima geliyor, yanilmiyorsam istanbuldaki italyan OMM hocasinin sIkca tekrar ettigi birsey: eger korumalarinizi giymek icin fazla sicaksa motorsiklete binmek icin fazla sicak demektir! soguk havada allahtan böyle delice fikirlere kimse kapilmiyor ve pasa pasa korumalarini takiyor...

yargiyacak insanlar cikacak ama ben yine de söylüyorum:

benim ducatim olsa kesinlikle böyle son nefesimi vermek isterim.

aynen LE GRAND BLEU (THE BIG BLUE) olayi, dalgic dalarken ölmeli. motorcu motoruyla. pilot ucagi ile. at arpadan. ben ya yatakta yada motorda. tamam, tamam, yatak olayini tercih ederim. :D

Son düzenleme:
Motosikleti
Forza250-cygnusL
Resmen 2 ye katlanmış.....Adam kaça katlandıki?....Yaşıyormuş...Umarım sağlamdır....

resimiq5.jpg

benim düşüncem bu yönde bu şekilde firen izi olması için sürücünün birden aragaz verip tek teker yapması yerlerin ıslaklığı da düşünülürse kontrolün kaybedilmesi.
kontrolsüz olarak ön indirmiş ve sonrasında denge sağlamak için fren yapıp dahada dengesiz hale gelmiş gibi. spin atarak ağaca sağ yandan vurup çarpmanın etkisi ile yola savrulduğunu düşünüyorum.
gerçi kaza eksperi raporu gibi oldu ama :mrgreen:
ss motorlar kontrol kaybetmeye daha meyilli virajları daha rahat almaları için tabi bu kontrolsüzlüğü kontrol altında tutacak limitleri bilmemiz gerekiyor.
kazadan anlamış olduğum bir motora alışmadan limitleri zorlamak büyük kazalara neden olabiliyor. kademeli olarak limitleri zorlamak en güzeli. tecrübeli arkadaşlar eksik ya da yanlış olduğum noktaları yazarlarsa kazadan motorcu olarak dersler çıkarabiliriz :cat:

gecenlerdede bi dolmus beni eziodu , yok yok suruculerimize halen motorlarinda birer tasit oldugunu ogretemedik

Motosikleti
Forza250-cygnusL
SS lerin kazaları da büyük oluyor....Ya sürücü pert oluyor yada motor....Çoğunda ikiside.....

Tehlikeli aletler.....:cat:

alet tehlikli değil.. kullanıcıları tehlikeli.. bu aletlrde gazı çevirmediğinde gitmediğine göre... 150 yapabilmek için önce 60-100-120 yapmak gerektiğine göre... tehlikeli olan asıl bizleriz.. elindekinin kapasitesini kullanmak zorunda mısın yada sınırlarını denemek..

resimiq5.jpg

benim düşüncem bu yönde bu şekilde firen izi olması için sürücünün birden aragaz verip tek teker yapması yerlerin ıslaklığı da düşünülürse kontrolün kaybedilmesi.
kontrolsüz olarak ön indirmiş ve sonrasında denge sağlamak için fren yapıp dahada dengesiz hale gelmiş gibi. spin atarak ağaca sağ yandan vurup çarpmanın etkisi ile yola savrulduğunu düşünüyorum.
gerçi kaza eksperi raporu gibi oldu ama :mrgreen:
ss motorlar kontrol kaybetmeye daha meyilli virajları daha rahat almaları için tabi bu kontrolsüzlüğü kontrol altında tutacak limitleri bilmemiz gerekiyor.
kazadan anlamış olduğum bir motora alışmadan limitleri zorlamak büyük kazalara neden olabiliyor. kademeli olarak limitleri zorlamak en güzeli. tecrübeli arkadaşlar eksik ya da yanlış olduğum noktaları yazarlarsa kazadan motorcu olarak dersler çıkarabiliriz :cat:

valla hocam, kusura bakma ama bence feci halde saliyorsun. bu resimlerden virajin nereden basladigini ve nerede bittigini anlaman imkansiz. yerdeki izlerin neyin fren izi neyin rüzgarin yola attigi toprak oldugunu anlamak da bence imkansiz.

yer islak görünmüyor. ayrica yerin kayganligi kontrolü kaybetmek icin yeterli neden degil. genelde yer islak oldugu zaman gaza asildiginda olan sey arka tekerin sag sola oynamasi. bunu da bu sinifta motorsiklet kullanan birisi yeterince kez yasamistir ve sadece arka tekerlek kayiyor diye panik olup hakimiyeti kayip etmez. benim uyduruk CBF 500 bile yagmurlu havada kalkis sirasinda asildigimda sag sola kayiyor.

kontrollü fren yaptigindan aracin her zaman dengesi yerine gelip DÜZ gitmek ister. viraj icinde bulundugunda bu pek istenen bir durum degildir. ama resimde görülen düzlükte bunun hicbir sakincasi yok.

forumlardan da anlasildigi gibi ducati'yi alip test sürüsüne cikaran eleman düz yolda asiri sürat yapip polis kontorlüne yakalandigini düsündügünden frene asilmis, ön tekerlek bu esnada kilitlenmis ve sürücüyü üstünden atmis. sonucta kontrolsüz kalan arac agaca carpip yanmis. sürücü birkac hafif kirik ile kurtulmus.

yani uzun lafin kisasi ben senin bu konuda yeterince bilgin olmadan bu kadar detayli fikir yürütmeni yadirgadim. ne kullandigin motorsikletler sayesinde ducati 1098 gücündeki bir motorsikletin davranisi hakkinda fikir yürütebilirsin ne de o yuduruk ufacik resimlerden virajin nerede basladigini, nerede bittigini veya fren izinin neyin olup olmadigini saglikli bicimde görebilirsin.

adamin hiz tutkusu yüzünden kaza gecirmis olmasi yazik, ama anlasiliyor. buradaki üyelerin %80i ayni seyi denerdi herhalde. ölmedigini yatip kalkip sükür etmesi gerekiyor. sadece motorsikletin param parca olduguna hepimiz sevinelim ve insallah hepimizin gecirmesi muhtemel kazalarda olanlar sadece mala olsun.

ben motordan çok arabaya üzüldüm yahu. o araba o ducati den 30 - 40 tane alır.
ayrıca beygir olarakda bayaa bi katlar. hattaaa o motor o arabaya kafa tutamaz.

bilen bilir / Bugatti Veyron : V16 silindir 1001 hp ! /:queen: :queen: :queen:

alet tehlikli değil.. kullanıcıları tehlikeli.. bu aletlrde gazı çevirmediğinde gitmediğine göre... 150 yapabilmek için önce 60-100-120 yapmak gerektiğine göre... tehlikeli olan asıl bizleriz.. elindekinin kapasitesini kullanmak zorunda mısın yada sınırlarını denemek..

Doğru :cat: çok merak ettiğin için birkaç defa hız yaparsın ondan sonra sınırları zorlamadan kullanıldığı takdirde neden tehlikeli olsun ki ?

arkadaşlar bence bu tür konuları bu forumda barındırmayalım. Binlerce mt sürücüsünün olduğu bir ortamda moral bozukluğu ve kötü etkilenme kaçınılmaz olur. Herkes zaten mt kazasının sonuçlarının çok kötü olabileceğini biliyor. Bence böyle başlıkları bu forumda yer aldırmayalım. (pisikolojik etkenlerinden dolayı.)

arkadaşlar bence bu tür konuları bu forumda barındırmayalım. Binlerce mt sürücüsünün olduğu bir ortamda moral bozukluğu ve kötü etkilenme kaçınılmaz olur. Herkes zaten mt kazasının sonuçlarının çok kötü olabileceğini biliyor. Bence böyle başlıkları bu forumda yer aldırmayalım. (pisikolojik etkenlerinden dolayı.)

bence tam tersini yapmamiz gerekiyor!
arada sirada motorsiklete binmekten korkmanin hic zarari yok. o alete karsi olan saygimizi yitirdigimiz zaman ciddi bir sorun ile karsi karsiyayiz demektir.

insan üzülüyor bunları görünce hayallerime darbe bunlar:silent:

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
yazık.........................................

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar