Öncelikle kendisine Allah'tan rahmet; ailesine ise sabır diliyorum.
Ölmüş bir insanın arkasından hangi gerekçe ile olursa olsun konuşmak doğru değildir.Fakat ben bu olayı ilk çıktığı günden beri takip ediyorum ve de karşıma çıkan herşeyi okuyorum.Burhan Şeşen şu anda çok acılı bir durumda kendisine tekrardan Allah'ın sabır vermesini niyaz ediyorum.
Hastane hakkında bir şey söylemek gerekirse bir ihmalkarlık olduğu kesin.Bu da tomografisini çekmemeleri.Ufak bir başağrısı ya da herhangi bir şey için bile isterlerken menenjit teşhisi konmuş-konacak- birisi için nasıl istemezler hayret ediyorum.Adalet umuyorum ki gereğini bulacaktır...
Ben en çok "Dövmesi var, motora biniyor, bizden değil. Yaşamasa da olur” kısmına anladığım kadarıyla bir açıklık getirmek istiyorum.Doktorlar biraz ilgisizdir.Bunu hep biliriz.Sonuçta adamlar kendi canlarıymış gibi çalışamazlar, öyle olsa doktorluk yapamazlar.Baba acılı olarak onlara sitem eder onu da suçlayamayız.Fakat şu yazdıklarıma yorumda bulunursanız sevinirim.
1-) Doktoru Hülya Çaşkurlu “Bu dövmeden de olabilir” demiş.Bu gibi önemli durumlarda, vakalarda hastanın tüm geçmişi araştırılır.Kanser olan 50 yaşındaki bir yakınımıza çocukluğunda toprakla oynayıp oynamadığını sormuşlardı ki bunda bir şey yok.Dövme sahibi insanların kalp hastalıklarına yakalanma riski de diğerlerine göre fazla.Hele de dövmeyi 20 yaşından önce yaptırmışsa ve de ailesinde daha önce kalp hastalığı çekmiş biri varsa bu çok çok fazla(Yanılmıyorsam Serhan 18'inde yaptırmış). Arkadaşımızın rahatsızlığı kalbinden değildi sanıyorum ki ama teşhis koymadan her şeyi araştırırlar ve araştırmak zorundadırlar.Kısacası ben bu sözden bir kasıt aramıyorum.
2-)Başhekimin konuşması, “Motora biniyor” filan... bu kısma gelince de hastanın illaki nasıl yaşadığını araştırdılar ve de motora bindiği kısmını buldular. Hepimiz biliyoruz ki motor üzerinde hastalık kapmak çok normal.O kadar üşütüyoruz ya da terliyoruz.Başımız en önemli organımız ki onun bir yeri açıkta kalsa nasıl üşürüz, hasta oluruz.Adamlar haklı olarak bunu da araştırmışlar.Ben yine kasıt göremiyorum.
Son olaraktan hastaneden herhangi bir doktor ya da başhekim "Dövmesi var, motora biniyor, bizden değil. Yaşamasa da olur” dememiştir ve demez de.Bu tamamen Burhan Şeşen'in kendi getirdiği bir yorumdur. Sonuçta hastanenin suçu var hepimiz anladık ama bu şekilde bana göre hıncından olsa gerek denmemiş bir şeyi hastane demek istedi diyor.Bir hastanede gaddar doktor olur da hepsi mi öyle?Bu adamlar hipokrat yemini etmeden mi geldiler oraya?Bu işleri benden daha iyi bilen, tıp ile uğraşan abilerimiz, ablalarımız vardır.Onların yorumu da bizim için faydalı olacaktır.
Ben sadece doğru ya da yanlış kendi düşüncelerimi okuduğum, gördüğüm ve bildiğime dayanarak yorumladım.
Bunlar tabiki Serhan'ı geri getirmez ama herşeyden de motorcular kötüdür yorumu çıkmasın artık yeter...