Dominar400 ilk marşta gaz vermeden çalışmama sorunu.

2000-2500 arası ilk marşta gaza dokunmadan randımanlı bir şekilde çalışmıyor. Her zaman da olmuyor ama. Bu şekilde problem yaşayan, problemini çözen var mı?

Motosikleti
Triumph Tiger 800XRx
Dominar kullanmadım fakat Basitten zora akıl yürütecek olunursa, Buji, hava filtresi, TPS (yani gaz kelebek konum sensörü), oksijen sensörü ve de enjeksiyon kontrol edilebilir.

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Kendi motorumdan biliyorum, 10-40 koyunca 2 marşta çalışan motor, 5-40 ta tek marş alıyor. (Kymco)

kaç model, kaç km de. geçmişte elektrik veya başka birşeyden dolayı bu konuda bir tamirat oldu mu ?
Rodajda henüz.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Genelde TPS sorunundan yapıyorlar diye biliyorum ama başka sebepleri de var buji , hava filtresi ,enjeksiyon ve akü.
Bugün şunu fark ettim. Yani etkisi var mı denk mi geldi bilmiyorum. Motoru park edip de stop ederken direkt kontağı kapatıyorum. Ama bugün kontak açıkken elektriği keserek stop ettiğimde direkt çalıştı. Bunu 5 kez denedim hepsinde çalıştı. Kontaktan lap diye kapatınca sensörün kafası mi karışıyor acaba 🙂

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Ooo sen ne yaptın şimdi. Eski konuyu alevlendireceksin. Motor kontaktan mı, kill switch ten mi durdurulur? Bu motorların rodajda bunu yapması normal. doninar 5.000 görmeden kendine gelmiyor.

Ooo sen ne yaptın şimdi. Eski konuyu alevlendireceksin. Motor kontaktan mı, kill switch ten mi durdurulur? Bu motorların rodajda bunu yapması normal. doninar 5.000 görmeden kendine gelmiyor.
Yani eskiden ne yaşandı bilmiyorum ;) hem forumda hem de motorda yeniyim. Tvs raider gibi elektronik marştan buna geçince hala alışamadım. Tvs bas çek, hatta yanlışlıkla elin çarpsa bı anda tın tın tın çalışmaya başlıyordu. Buna da alışmaya çalışıyorum 🙂

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250

Ben motoru kontaktan da kill switchden de durdurmuyorum, vitesi boşa almadan yan ayağı açıyorum öyle stop ediyor zaten. :)

Rodajda henüz.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Bugün şunu fark ettim. Yani etkisi var mı denk mi geldi bilmiyorum. Motoru park edip de stop ederken direkt kontağı kapatıyorum. Ama bugün kontak açıkken elektriği keserek stop ettiğimde direkt çalıştı. Bunu 5 kez denedim hepsinde çalıştı. Kontaktan lap diye kapatınca sensörün kafası mi karışıyor acaba 🙂
Aklında bulunsun diye söylüyorum . Sıfır R25'i olan bir arkadaşım bana kızıyordu sürekli ona göre ilk kill switch sonrasında kontak kapanırdı. Bunu motor ışığını birden yakınca anladı **tü üç buçuk attı direkt işinden izin alıp Yamaha servisine götürdü ve motosikleti kontaktan kapatmadığı için motor arıza ışığını yaktığını söyledi :D.

Motosikleti
Bajaj Pulsar NS 400 Z
2000-2500 arası ilk marşta gaza dokunmadan randımanlı bir şekilde çalışmıyor. Her zaman da olmuyor ama. Bu şekilde problem yaşayan, problemini çözen var mı?
Opet - Shell harici katkısız 95 oktan benzin kullanmanızı tavsiye ederim. Bunun dışında bir arkadaşımız daha tavsiye etmiş TPS sensörüne baktırmanız iyi olur.
Bende N250 arkadaşımda D250 var. Benzer problemlerimiz oldu. Servisin önerisi katkılı ve yüksek oktanlı benzin kullanmayın şeklinde. Bazıları benzin olayını kabul etmese de bu şekilde kullanmaya devam ediyoruz.

Rodaj sonrası dediğim sorun kalmadı gibi. Rodajda sonra yapmadı henüz. Sonrası ne olur tabi bakacağız.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar