Dominar 250, n250, ns200 hangisi daha mantıklı

0_0

Motosikleti
Yok, alacağım onun için tavsiye amaçlı bi gönderi paylaşmayı düşünüyorum
2 defa F250 ile günlük 300 km lik tur yaptım düzde 120-125 yokuş ta 110 civarı yokuş aşağı yollarda 130+ gidilebiliyor sakin karakterli bir sürücü için gayet yeterli olduğunu düşünüyorum. Yoruldum mu derseniz açıkçası yaya olarak dışarıda 3 saat aktif vakit geçirsem anca o yorgunlukla eşittir pek yoruldum diyemem biraz da bünye işi.
F250 tip olarak hoşuma gitmiyor maalesef 2. El piyasası da zayıf diye duydum o yüzden seçeneklere almadım hocam

Motosikleti
D400
3ü arasında yorumlayacak isek en mantıklısı ns200.

parçası bol, hafif, işciliği kolay.

Motosikleti
2025 Triumph Tiger Sport 660
Tur camı takılırsa rüzgar yine çok yorarmı yoksa daha kullanışlı mı olur
Takanlardan kaskta çok fazla türbülans yapıyor diyen de var, iyi diyen de var. Deneme yanılmayla size uygun mu önü görürsünüz ancak.

Uzun yolda diğer arkadaşların dediği gibi yorucu olacağına katılıyorum fakat d400 bile buna çözüm olmaz bence. Bir kere titriyorlar. Bir iki saat sonra uyuşturuyor insanı her ne kadar alışık olsan da. İkincisi de hiçbirinin önde rüzgarı yeterince kesecek kadar karenajı veya camı yok.

1 yıl içerisinde satarım motoru büyütürüm diyorsanız NS200 piyasası daha iyi olduğundan tercih edilebilir. Yoksa hâlâ hiçbir seçeneğin fark yaratacağını düşünmüyorum açıkçası. Hangisinin tipi eaha çok hoşunuza gittiyse veya beğendiğiniz ekstra bir özelliği olan biri varsa onu alın. Ben tipini beğendiğimden ve sorunsuz olduğundan (diğerleri d2 öyledir muhtemelen) N250 almıştım mesela.

0_0

Motosikleti
Takanlardan kaskta çok fazla türbülans yapıyor diyen de var, iyi diyen de var. Deneme yanılmayla size uygun mu önü görürsünüz ancak.

Uzun yolda diğer arkadaşların dediği gibi yorucu olacağına katılıyorum fakat d400 bile buna çözüm olmaz bence. Bir kere titriyorlar. Bir iki saat sonra uyuşturuyor insanı her ne kadar alışık olsan da. İkincisi de hiçbirinin önde rüzgarı yeterince kesecek kadar karenajı veya camı yok.

1 yıl içerisinde satarım motoru büyütürüm diyorsanız NS200 piyasası daha iyi olduğundan tercih edilebilir. Yoksa hâlâ hiçbir seçeneğin fark yaratacağını düşünmüyorum açıkçası. Hangisinin tipi eaha çok hoşunuza gittiyse veya beğendiğiniz ekstra bir özelliği olan biri varsa onu alın. Ben tipini beğendiğimden ve sorunsuz olduğundan (diğerleri d2 öyledir muhtemelen) N250 almıştım mesela.
Büyük ihtimalle bende tipini beğendiğimden ve sağlam olduğundan n250 alacağım 2. Ellere bakarım yüksek ihtimalle. Motoru seçerken şunu göz önünde bulundur şuna dikkat et diyebilceğiniz birşey varmıdır

Motosikleti
2025 Triumph Tiger Sport 660
Büyük ihtimalle bende tipini beğendiğimden ve sağlam olduğundan n250 alacağım 2. Ellere bakarım yüksek ihtimalle. Motoru seçerken şunu göz önünde bulundur şuna dikkat et diyebilceğiniz birşey varmıdır
23 model ve oncesinde akude akitma yapanlar vardi sanirim. Onlar icin aku garantiden degisti mi diye sorabilirsiniz. Baska da bir sey yok aklimda. Tabi ekspere sokun almadan once.

Ikinci el alirken elde biraz para birakmak da onemli surpriz arizalar icin. Uzun yol icin camdir, sele dosetmesidir veya cantadir ekstra bir seyler takmak isterseniz ona da butce ayirin derim.

• Beğen
Tepkiler: 0_0

0_0

Motosikleti
23 model ve oncesinde akude akitma yapanlar vardi sanirim. Onlar icin aku garantiden degisti mi diye sorabilirsiniz. Baska da bir sey yok aklimda. Tabi ekspere sokun almadan once.

Ikinci el alirken elde biraz para birakmak da onemli surpriz arizalar icin. Uzun yol icin camdir, sele dosetmesidir veya cantadir ekstra bir seyler takmak isterseniz ona da butce ayirin derim.
Eksper her yerde yok maalesef ama bi bakarım alacağım yerde varsa teşekkürler

Motosikleti
Bajaj Pulsar NS 400 Z
Bakımlarını nasıl, nerede ve ne zaman yaptığını sorun.
Hangi servislerde bakımı yapıldıysa o servisle konuşun. Hangi bakımların yapıldığını, değişen veya takılan parçalarını varsa kazası var mı öğrenin. Eğer satıcı kendinden eminse sizi servisler ile çekinmeden görüştürecektir. Bu konuda isteksiz davranıyorsa o motosikleti almaktan vazgeçin.
Beğendiğiniz, almayı düşündüğünüz motosiklete tanıdığınız, motosikletten anlayan kişilerle beraber gidin. Dışarıdan bakan bir göz iyidir.
Bajaj özelinde bakımlar 6 ayda 1 veya rodaj bakımından sonra her 5000 kilometrede bir yapılır. Örneğin 18-20k km motosikletin ağır bakımı gelmiştir.
Zincir gerginliğine bakın. Zincir gergisi yarıdan daha arkadaysa zincir-dişli değişim zamanı yakındır. Gidonu kontrol edin yamukluk var mı, amortisörlerini kontrol edin. Amortisör keçelerinden kaçırma var mı, amortisör boruları düzgün mü kontrol edebilirsiniz.
Sele altına bakın. Oynanma tamir var mı illa bir iz vardır. Orijinal aküsü Exide veya Motobatt olur. Elektrik tesisatında oynama var mı, kablolar bantlanmış mı diye bakılabilir. Jantında yamukluk var mı, lastiklerin durumu iyi mi, aydınlatmaları çalışıyor mu diye kontrol edilebilir. Eğer satıcı motosikletine aksesuar takmışsa mutlaka orijinal parçalarını da isteyin. Size bunları verebilmesi lazım. Bu da bir gösterge olabilir.
Motorunda yağ kaçağı var mı kontrol edebilirsiniz.
Artık bundan sonrasını çok anlayabileceğinizi zannetmiyorum ustalık ister. Tüm kontrollerinizden sonra içinize sindiyse almak istediğiniz motosikleti servisine veya etrafta bilinen bir ustaya gösterin.

Kendisinden ve motosikletinden emin satıcılar sorularınıza içtenlikle yanıt verirler. Kaypak cevaplar veriyorsa, lafı çok dolandırıyorsa direkt uzaklaşın.

Son düzenleme:
F250 bence görünüş olarak daha iyi zaten rüzgarlığı da var o sebeple tercih etmiştim. Dominar alacaksanız d400 alın motor geniş ve 190 200 kilo, eski modelinde de vites göstergesi yok. Onun dışında ns200 en hızlı alım satımı olan rs200 de alanlar çok. F250 n250 2. Eli yavaş motorlar.

• Beğen
Tepkiler: 0_0

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar