Dominar 250 katalizör iptali?

Motosikleti
Dominar 250
Arkadaşlar selam iyi forumlar, 3-4 ay önce 5900 kilometrede bebek gibi 2024 model bi dominar 250 aldım. Katalizör iptali muhabbetleri duyuyorum ama sosyal medyada hic bir yerde detaylı bir anlatım görmedim hiç. Neden iptal ettirmek lazım ya da sadece bloğa yakın olan katalizörü mü iptal ettirmeliyiz veya oksijen sensörü gibi motorun ölçüm birimlerini ne yapacağız kimse hic bir sey açıklamıyor. İstanbulda bu işi yaptırabileceğim güvenilir nereler vardır? Bilen arkadaşlar bilgilendirirse çok sevirim. Motorumdan çok memnunum benim her isteğimi karşılıyor ama katalizör konusu beni biraz ürkütüyor. Sürekli redline giden biri değilim. Endiselenmeli miyim? (Ek olarak motor şu an 11.500 kmde)

Motosikleti
Dominar D250
Arkadaşlar selam iyi forumlar, 3-4 ay önce 5900 kilometrede bebek gibi 2024 model bi dominar 250 aldım. Katalizör iptali muhabbetleri duyuyorum ama sosyal medyada hic bir yerde detaylı bir anlatım görmedim hiç. Neden iptal ettirmek lazım ya da sadece bloğa yakın olan katalizörü mü iptal ettirmeliyiz veya oksijen sensörü gibi motorun ölçüm birimlerini ne yapacağız kimse hic bir sey açıklamıyor. İstanbulda bu işi yaptırabileceğim güvenilir nereler vardır? Bilen arkadaşlar bilgilendirirse çok sevirim. Motorumdan çok memnunum benim her isteğimi karşılıyor ama katalizör konusu beni biraz ürkütüyor. Sürekli redline giden biri değilim. Endiselenmeli miyim? (Ek olarak motor şu an 11.500 kmde)
Hayırlı olsun öncelikle.
ben motoru sıfır aldım, almadan önce servisteki ustayla görüştüm ve motora daha plaka takılmadan ön 2 katalizörü iptal ettirdik (toplam 3 tane var)
orijinal sesini bilmiyorum ama şuan çok tok ve hacmine göre bir tık fazla ses var, tek silindire göre yüksek bir ses ama çevreye rahatsızlık da vermiyor.
250cc motordan beklenenden daha tok bir sesi var.

olay şu, ön katalizörler zamanla parçalanıyor ve özellikle motor freni durumunda parçalar silindire kaçıyor ve uzun vadede silindire zarar verip rektefiye ihtiyacına sebep oluyor, hatta dikkat etmezseniz bloğu kitlemeye kadar götürüyor sanırım.
ilk ikisini iptal ettiğinizde bu ufacık parçaların silindir içerisine kaçma ihtimali kalmıyor, 3.kat zaten en sonda, oradan blok içerisine çekilemez diye tahmin ediyorum zaten en sondakini parçalayacak kadar ısı da ulaşmaz sanırım. 3.yü iptal ederseniz çok fazla ses çıkarır polisle sorun yaşarsınız.

Motosikleti
Dominar 250
Hayırlı olsun öncelikle.
ben motoru sıfır aldım, almadan önce servisteki ustayla görüştüm ve motora daha plaka takılmadan ön 2 katalizörü iptal ettirdik (toplam 3 tane var)
orijinal sesini bilmiyorum ama şuan çok tok ve hacmine göre bir tık fazla ses var, tek silindire göre yüksek bir ses ama çevreye rahatsızlık da vermiyor.
250cc motordan beklenenden daha tok bir sesi var.

olay şu, ön katalizörler zamanla parçalanıyor ve özellikle motor freni durumunda parçalar silindire kaçıyor ve uzun vadede silindire zarar verip rektefiye ihtiyacına sebep oluyor, hatta dikkat etmezseniz bloğu kitlemeye kadar götürüyor sanırım.
ilk ikisini iptal ettiğinizde bu ufacık parçaların silindir içerisine kaçma ihtimali kalmıyor, 3.kat zaten en sonda, oradan blok içerisine çekilemez diye tahmin ediyorum zaten en sondakini parçalayacak kadar ısı da ulaşmaz sanırım. 3.yü iptal ederseniz çok fazla ses çıkarır polisle sorun yaşarsınız.
Hocam kime yaptırdınız eğer istanbulda yaşıyorsanız cevaplar mısınız ben de yaptırmayı düşünüyorum kafamın bir kenarında kalıp endişe vereceğine çıksın gitsin.

Motosikleti
Dominar D250
Yok İstanbul'da değilim, servis de kendisi yapmıyor zaten sadece egzozu söküyor egzozcuya götürüyor.
Bence Bajaj servislerini gezip fiyat alabilirsiniz.

Herkes ne tutturursa o fiyatı veriyor. benden geçen sene temmuzda ilk başta 500 dedi 1000 TL aldı, şimdi 1500 diyen de var Ankarada 3000 diyen de duydum.

İşlem yapmadan önce kamera sokup katalizörün durumuna da bakabiliyorlar.

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
Elizabet'e inanmayın.
n392x4d.jpg

ben de 2024 domi 250 aldim. katalizoru her ihtimale karsi kontrol ettireyim dedim. ilkini yok etmis kalanlar ikinciye yapismisti. mecbur ikinciye de iptal ettik. yani kontrol etmekte fayda var. motor bayagi bir rahatladi. kontrol etmeseydim belki blogu elime alabilirdim.

Motosikleti
Yamaha MT-25
Kroniğe bak aga katalizör dağıtıyor motor . Evet motosiklet sağlığı için şart evet ama türk polisi sizi durduruğunda bu egzoz işlemli diyip motorunuzu bağladığında nasıl açıklayacaksınız ?

2015 yılında Suzuki, Inazuma F motosikletimin katalizörünü garanti kapsamında değiştirdi. Aynı model birçok motosiklette bu sorun yaşanmıştı. O dönem Konya'da Suzuki servisi sözleşmesini iptal etmiş olan tamircime yeni katalizörü gönderdiler, ayrıca bana da işçilik ücretini bile ödetmemişlerdi. Bu her marka modelde olabilen bir sorun. Markalar da önemli ancak distribütörler çok önemli.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar