- Konu Yazar
Motorum henüz 9000 km'de. 8 bin devir altında sorun yok ama üstüne çıkınca kill switch açmış gibi gaz kesiyor bazen de kesiciye girmiş gibi ses çıkarıyor. Sebebi ne olabilir.
2000 den sonra kalkıyordu limitörü dominarınBelki de gerçekten limitöre giriyordur. Bazı motorlarda limitör devri daha düşük ayarlanmış olabiliyor diye bir bilgi kalmış aklımda. Servisine sorabilirsiniz yazılımsal bir kısıtlamamı var diye eğer var ise limitör devri yeniden ayarlanabilir.
Dominarın 2000kmde kalkan bir limitörü yok. 2000kmye kadar vites değiştirme ışığı daha erken yanıyor. Basmaya devam edersen gitmeye devam ediyor. Yani herhangi bir limitleme yok.2000 den sonra kalkıyordu limitörü dominarın
Sebebi bana buji ya da yakıt pompası gibi geldi.Motorum henüz 9000 km'de. 8 bin devir altında sorun yok ama üstüne çıkınca kill switch açmış gibi gaz kesiyor bazen de kesiciye girmiş gibi ses çıkarıyor. Sebebi ne olabilir.
Motor 3 ay kadar yatti ve içinde kalan benzinle tekrar çalıştırdım. Filtre tıkanırsa yapar mı yoksa benzin pompası gitmiş mıdır?Bujileriniz tırt olabilir, hava filtreniz kirli olabilir, aldığınız yakıt kötü olabilir, yakıt pompanızda bir sorun olabilir. İlk önce her zaman yakıt aldığınız bir istasyon varsa onu değiştirerek işe başlayın, ardından buji ve hava filtresi kontrolü yapın.
Buji değiştirmek şart mı yoksa ateşleme var mı diye denesem yeter miDominarın 2000kmde kalkan bir limitörü yok. 2000kmye kadar vites değiştirme ışığı daha erken yanıyor. Basmaya devam edersen gitmeye devam ediyor. Yani herhangi bir limitleme yok.
Sebebi bana buji ya da yakıt pompası gibi geldi.
Yok hocam 11k devir çeviriyor. Bu olay 7 8 binde oluyo. Hatta bazen aşırı silkeliyo motoru sanki benzin gidip gelmiş gibi.Belki de gerçekten limitöre giriyordur. Bazı motorlarda limitör devri daha düşük ayarlanmış olabiliyor diye bir bilgi kalmış aklımda. Servisine sorabilirsiniz yazılımsal bir kısıtlamamı var diye eğer var ise limitör devri yeniden ayarlanabilir.
Muhtemelen benzindendir, Shell gibi yerlerden kaliteli benzin alıp bir iki depo boyunca gözlemleyin, muhtemelen düzelecektir. Yakıt pompası değişimi ya da filtre kirlenmesi için daha çok erken.Motor 3 ay kadar yatti ve içinde kalan benzinle tekrar çalıştırdım. Filtre tıkanırsa yapar mı yoksa benzin pompası gitmiş mıdır?
Benzini fulledim devam ediyor hocam.Depoya su giderici katkılardan at... 3 ay yatan motorun benzini zayıflamış olabilir..Günümüzde benzinler eskisi gibi durdukça verim vermiyor...
1 depo bitirdim sayılır ama denemeye devam ederim.Muhtemelen benzindendir, Shell gibi yerlerden kaliteli benzin alıp bir iki depo boyunca gözlemleyin, muhtemelen düzelecektir. Yakıt pompası değişimi ya da filtre kirlenmesi için daha çok erken.
Umarım sadece buji yüzündendir. Fazla masraf açmasın yeter.Muhtemelen deponun altındaki buji, bizim burada Hasan Usta var (avcılar) 1-2 defa denk geldim orta buji deforme oluyor.
Dominar nedense shelli hiç sevmez, katkılı benzin yaramıyor.Muhtemelen benzindendir, Shell gibi yerlerden kaliteli benzin alıp bir iki depo boyunca gözlemleyin, muhtemelen düzelecektir. Yakıt pompası değişimi ya da filtre kirlenmesi için daha çok erken.
metin iş motorun mabadıDominar nedense shelli hiç sevmez, katkılı benzin yaramıyor.