Dominar 250 gaz kesme sorunu

Motorum henüz 9000 km'de. 8 bin devir altında sorun yok ama üstüne çıkınca kill switch açmış gibi gaz kesiyor bazen de kesiciye girmiş gibi ses çıkarıyor. Sebebi ne olabilir.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Bujileriniz tırt olabilir, hava filtreniz kirli olabilir, aldığınız yakıt kötü olabilir, yakıt pompanızda bir sorun olabilir. İlk önce her zaman yakıt aldığınız bir istasyon varsa onu değiştirerek işe başlayın, ardından buji ve hava filtresi kontrolü yapın.

Motosikleti
Triumph Tiger 800XRx
Belki de gerçekten limitöre giriyordur. Bazı motorlarda limitör devri daha düşük ayarlanmış olabiliyor diye bir bilgi kalmış aklımda. Servisine sorabilirsiniz yazılımsal bir kısıtlamamı var diye eğer var ise limitör devri yeniden ayarlanabilir.

Motosikleti
yok:(
Belki de gerçekten limitöre giriyordur. Bazı motorlarda limitör devri daha düşük ayarlanmış olabiliyor diye bir bilgi kalmış aklımda. Servisine sorabilirsiniz yazılımsal bir kısıtlamamı var diye eğer var ise limitör devri yeniden ayarlanabilir.
2000 den sonra kalkıyordu limitörü dominarın

Motosikleti
Yamaha XSR700
2000 den sonra kalkıyordu limitörü dominarın
Dominarın 2000kmde kalkan bir limitörü yok. 2000kmye kadar vites değiştirme ışığı daha erken yanıyor. Basmaya devam edersen gitmeye devam ediyor. Yani herhangi bir limitleme yok.

Motorum henüz 9000 km'de. 8 bin devir altında sorun yok ama üstüne çıkınca kill switch açmış gibi gaz kesiyor bazen de kesiciye girmiş gibi ses çıkarıyor. Sebebi ne olabilir.
Sebebi bana buji ya da yakıt pompası gibi geldi.

Bujileriniz tırt olabilir, hava filtreniz kirli olabilir, aldığınız yakıt kötü olabilir, yakıt pompanızda bir sorun olabilir. İlk önce her zaman yakıt aldığınız bir istasyon varsa onu değiştirerek işe başlayın, ardından buji ve hava filtresi kontrolü yapın.
Motor 3 ay kadar yatti ve içinde kalan benzinle tekrar çalıştırdım. Filtre tıkanırsa yapar mı yoksa benzin pompası gitmiş mıdır?
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Dominarın 2000kmde kalkan bir limitörü yok. 2000kmye kadar vites değiştirme ışığı daha erken yanıyor. Basmaya devam edersen gitmeye devam ediyor. Yani herhangi bir limitleme yok.

Sebebi bana buji ya da yakıt pompası gibi geldi.
Buji değiştirmek şart mı yoksa ateşleme var mı diye denesem yeter mi
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Yok hocam 11k devir çeviriyor. Bu olay 7 8 binde oluyo. Hatta bazen aşırı silkeliyo motoru sanki benzin gidip gelmiş gibi.

Benzininde bir ömrü olduğundan dolayı olabileceğinden enjeksiyon , buji ve hava filtrelerini kontrol etmenizde fayda var. Enjeksiyon ve benzinden kaynaklandığını düşünüyorum. Buji değiştirmek size niye aşırı masraflıymış gibi geldi? en kaliteli bujiler 300-500TL bandında.

Motosikleti
D400
Aklıma bu 4ü geliyor.

TPS sensörü
Benzin pompası
Bujiler
debriaj balataları

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Motor 3 ay kadar yatti ve içinde kalan benzinle tekrar çalıştırdım. Filtre tıkanırsa yapar mı yoksa benzin pompası gitmiş mıdır?
Muhtemelen benzindendir, Shell gibi yerlerden kaliteli benzin alıp bir iki depo boyunca gözlemleyin, muhtemelen düzelecektir. Yakıt pompası değişimi ya da filtre kirlenmesi için daha çok erken.

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Depoya su giderici katkılardan at... 3 ay yatan motorun benzini zayıflamış olabilir..Günümüzde benzinler eskisi gibi durdukça verim vermiyor...

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Muhtemelen deponun altındaki buji, bizim burada Hasan Usta var (avcılar) 1-2 defa denk geldim orta buji deforme oluyor.

Depoya su giderici katkılardan at... 3 ay yatan motorun benzini zayıflamış olabilir..Günümüzde benzinler eskisi gibi durdukça verim vermiyor...
Benzini fulledim devam ediyor hocam.

Muhtemelen benzindendir, Shell gibi yerlerden kaliteli benzin alıp bir iki depo boyunca gözlemleyin, muhtemelen düzelecektir. Yakıt pompası değişimi ya da filtre kirlenmesi için daha çok erken.
1 depo bitirdim sayılır ama denemeye devam ederim.
Muhtemelen deponun altındaki buji, bizim burada Hasan Usta var (avcılar) 1-2 defa denk geldim orta buji deforme oluyor.
Umarım sadece buji yüzündendir. Fazla masraf açmasın yeter.

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Benzin katkısı at..
Bu içerideki suyun benzine karışıp hem atılmasını hem de teklemesini engeller..

Motosikleti
Dominar nedense shelli hiç sevmez, katkılı benzin yaramıyor.

Motosikleti
Bilmiyorum bende de var ya psikolojik ya gerçek bende shelle biraz soğuğum. Bir iki başıma denk geldi arabada da motordada.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar