Diziler, filmler ve Triumph

Merhaba herkese,

Geçenlerde dizi izlerken (Person of Interest) ana karakterin eski kasa bir Street Triple sürdüğünü fark etmemle birlikte, Triumph markasının dizi, film veya dijital dünyadaki yerini merak ettim. Daha önce izlediğim bir dizide (The Agency - Daytona 660) ve oynadığım bir oyunda (Metal Gear Solid 4 - Speed Triple) Triumph marka motosikletler kullanılıyordu. O yüzden ofiste çok da işim yokken dizi, film veya herhangi bir dijital mecrada yer edinmiş Triumph motosikletleri araştırıp sizlerle paylaşmak istedim.

Öncelikle daha önce yapılmış listeler mevcut ama birkaç eksikleri var, çok da araştırmadım gerçi daha önce yapılmış olanları. :D Aşağıdaki linklerden önceki listelere ulaşabilirsiniz.

Ben aşağıda beğendiklerimi ve/veya listelerde eksik gördüğüm ya da benim gözümden kaçmış olanları paylaşacağım. Siz de ekleme yapmaktan çekinmeyin lütfen :)

1- Happy Days, Dizi, Triumph Trophy 500 Custom Frame

4jnz1wn.jpeg

2- The Wild One, Film, Triumph Thunderbird 6T

bcbybuk.jpg

3- The Great Escape, Film, Triumph TR6 Trophy

Kişisel favorim.

k6qdw8r.jpeg

4- Salt, Film, Triumph Street Triple R

8dwce3z.jpg

5- The Agency, Dizi, Daytona 660

2024-Triumph-Daytona-660-review-13.jpg

6- Metal Gear Solid 4, Oyun, Bonneville T100 ve Speed Triple 1050

Oyundaki Big Mama karakteri T100, ekibi ST 1050 kullanıyordu. Güzel oyun serisiydi, Kojima'nın Kojima olduğu zamanlar işte. Şimdi kargo taşımacılık simülatörü falanfilan yapıyor...

S1-jeu-video-metal-gear-solid-4-fait-du-copinage-avec-triumph-trailers-430270.jpg

vxarTDC.jpeg

7- Barb Wire, Film, Triumph Thunderbird

Diyebilecek tek bir şeyim var, o da: AUUUUUUUU

triumph-1996-pamela-anderson-barb-wire_1024x1024.jpg

8- Person of Interest, Dizi, Triumph Street Triple 675

Çok iyi dizi ya. Ayrıca bu dizide Ducati Diavel ve Moto Guzzi Griso 8V SE motorları da kullanılıyor. Özellikle Moto Guzzi nefffisss bir motosiklet.

209poi_000723_c35.jpg

9- How to Lose a Guy in 10 Days, Film, Triumph Bonneville

i169647.jpg

10- Mobland, Dizi, Street Triple R

Bu lavuk basık, neonlu, altın kaplama jantlı PCX'e binse de yakışır ki... Karizmatik it.

i001992931.jpg

Evet, konuyu daha fazla uzatmamak adına 10 adet ile sınırlayayım dedim. Diğer motorlara attığım linklerden ulaşıp inceleyebilirsiniz. Ayrıca markanın "badass" bir havaya sahip olmasının nedenini ve pazarlama stratejisini de BURADAKİ linkten okuyup inceleyebilirsiniz. Üşenenler için linkin özeti aşağıdadır.

"Triumph, filmlerde veya dizilerde görünmek için Hollywood'a tek bir kuruş bile reklam/sponsorluk ücreti ödemiyor. Makaleye göre markanın küllerinden doğuşu ve popülaritesi tamamen 1960’ların o aristokrat ve asi "Retro Chic" (retro şıklık) dönemine duyulan küresel özleme (nostaljiye) dayanıyor. Şirket sadece yapım şirketlerine motorlarının müsait olduğunu bildiren bir ajansla çalışıyor; gerisini ise yönetmenlerin, aktörlerin (Marlon Brando ve Steve McQueen'den gelen o saf tarihsel mirası bilerek) karakterin ruhunu tamamlamak için Triumph'ı bizzat ve gönüllü olarak seçmesi hallediyor. Yani Triumph parayla ürün yerleştirme yapmak yerine, sektörün organik olarak arzuladığı ve modayla iç içe geçen bir "havalı yaşam tarzı ikonu" olmayı başararak milyonlarca dolarlık bütçelerden tasarruf ediyor."

Motosikleti
CB650R
Güzel içerik
Bende bazen film dizilerde gördüğüm motosikleti merak ediyorum
IMCDb.org buradan filmi yazıp filmde gözüken ve oynayan tüm araçlar gözükebiliyor

Şu an ki motorum misal çok başarısız neredeyse hiç film ve dizi de oynamamış 🤷‍♂️

Güzel içerik
Bende bazen film dizilerde gördüğüm motosikleti merak ediyorum
IMCDb.org buradan filmi yazıp filmde gözüken ve oynayan tüm araçlar gözükebiliyor

Şu an ki motorum misal çok başarısız neredeyse hiç film ve dizi de oynamamış 🤷‍♂️
Evet, güzel site bu. Buradan aratıp 4-5 starlık motosikletleri koymaya kalksan en az 50 tane çıkar :D

Son düzenleme:
Motosikleti
Honda Forza 250 / Triumph Street Triple 765 RS
Marka algısını çok iyi yönetmiş Triumph hakikaten ya. Listemde olan motorlara bakıyorum bazen, ya da almak istediklerime, Triumph kenardan şu aşağıdaki kedi gibi gülümsüyor hep. O belalı, badass, Memoli tarzı havayı sadece o marka veriyormuş gibi :D

images
Harley Davidson'dan bile eski bir markadan bahsediyoruz.
Honda motosiklet üretmeye başladığında Triumph spor otomobil piyasasındaydı.

tr2-4a-category-page-banner-500-2024.jpg

Harley Davidson'dan bile eski bir markadan bahsediyoruz.
Honda motosiklet üretmeye başladığında Triumph spor otomobil piyasasındaydı.

tr2-4a-category-page-banner-500-2024.jpg
İşte o eskilik bazılarına geri kalmışlık gibi gelebilirdi ama bunu "nostaljiye özlem" diye pazarlayıp markayı daha da kuvvetlendirmeyi başarmış herifler.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar