Diskte ki dalgalanma...

Arkadaşlar balataları değiştirecektim fren kaliperini incelerken arka diskin dış kısmında dalgalanma olduğunu fark ettim(çizik değil). İçteki balata baya varken bu dalgalı yüzeyde bulunan balata bir hayli aşınmıştı. Ne ön disklerde ne de arka diskin iç kısmında böyle bir dalgalanma yok. Motorun kendisinden dalgalı olduğunu sanmıyorum, muhtemelen sonradan oluşan bir şeydir. Bunu tornaya soksam düzelttirsem mi yoksa yeni aldığım balatayı hiç ellemeden bu dalgalı haldeyken mi taksam ? :silent::silent:

Edit: Şu an arka freni kullandığımda çok ses geliyor tamamen bu dalgalanmaya bağlıyorum. Önerilerinizi bekliyorum.

Motorum: 2011 Model Hyosung Gt250R

---------- Mesajlar birleştirildi - 10:51 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:54 ----------

Şimdi aşağıya indim sanayiye sormaya gidecektim. Diske bir daha bakayım dedim dün oluşan dalgalanma yoktu. Muhtemelen disk çok ısındığından dolayı genleşmeler falan oldu ondan dolayı dalgalı dalgalıydı. Bilginize sunmak isterim...

Motorların fren diskleri incedir. torna ile düzeltemezsiniz. En iyisi yeni balatayı da bozmadan diski değiştirmeniz olacaktır.

200 lira yenisiyse bence çok ucuz diskin kalınlığı ne haldedir bilmemde taşlamacı üstünü düzeltse bile inceldiyse para etmez tornada olur ama çok incelir

kullanılacağı varsada kullanılmaz :p

Motosikleti
Hero X Pulse 200
ben sizin demek istediğinizi anladım, çünkü aynı şey benimde motorumda var farkettiğim zaman bende aynı korkuyu yaşadım sanırım sert fren balatası kullanmaktan dolayı oluyor.. frenlemeye bir etkisi yok. denk geldiğim başka motorlardada baktım onlardada var aynı şey.. bence sorun edilecek birşey yok

Cevap verdiğiniz için her birinize teşekkür ederim. Bu dalgalanma olayına motordan inip baktığımda farketmiştim. Disk sıcaktı. Bu sabah motoru sanayiye götürüp ustaya göstereyim dedim. Taşlama yapılır mı diye soracaktım. Motoru çalıştırmadan diske baktım ki düm düz. Muhtemelen motoru kullandıktan sonra bakınca disk ısındı ve genleşmeler oldu onun için dalgalı dalgalıydı. Soğukken düz oluyor onun için hiç ellemedim. T alyan anahtarı aldım bakalım yarın nasip olursa balataları değiştireceğim. Resimli anlatımını buraya da koymak istiyorum belki bir iki arkadaşımıza faydam dokunur.

Tahminim su yonde; arka balata dandik takilmistir ve frenlemede cok isiniyordur. Diskte delikli oldugundan dalgali dalgali genlesmeler olmustur.

Bu tahminimden baska mantikli bir aciklama bulamiyorum bende :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar