- Konu Yazar
Arkadaşlar balataları değiştirecektim fren kaliperini incelerken arka diskin dış kısmında dalgalanma olduğunu fark ettim(çizik değil). İçteki balata baya varken bu dalgalı yüzeyde bulunan balata bir hayli aşınmıştı. Ne ön disklerde ne de arka diskin iç kısmında böyle bir dalgalanma yok. Motorun kendisinden dalgalı olduğunu sanmıyorum, muhtemelen sonradan oluşan bir şeydir. Bunu tornaya soksam düzelttirsem mi yoksa yeni aldığım balatayı hiç ellemeden bu dalgalı haldeyken mi taksam ? :silent::silent:
Edit: Şu an arka freni kullandığımda çok ses geliyor tamamen bu dalgalanmaya bağlıyorum. Önerilerinizi bekliyorum.
Motorum: 2011 Model Hyosung Gt250R
---------- Mesajlar birleştirildi - 10:51 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:54 ----------
Şimdi aşağıya indim sanayiye sormaya gidecektim. Diske bir daha bakayım dedim dün oluşan dalgalanma yoktu. Muhtemelen disk çok ısındığından dolayı genleşmeler falan oldu ondan dolayı dalgalı dalgalıydı. Bilginize sunmak isterim...
Edit: Şu an arka freni kullandığımda çok ses geliyor tamamen bu dalgalanmaya bağlıyorum. Önerilerinizi bekliyorum.
Motorum: 2011 Model Hyosung Gt250R
---------- Mesajlar birleştirildi - 10:51 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:54 ----------
Şimdi aşağıya indim sanayiye sormaya gidecektim. Diske bir daha bakayım dedim dün oluşan dalgalanma yoktu. Muhtemelen disk çok ısındığından dolayı genleşmeler falan oldu ondan dolayı dalgalı dalgalıydı. Bilginize sunmak isterim...