debriyaj balatası

arkadaşlar aprilla sportcity 250 ie scooterım var.19 000 km de ,şu ana kadar debriyaj balatalarını değiştirmedim.Motorcu arkadaşım gerek yok dedi ama bazı yerlerde 10 000 de 15000 de balataların değişmesi gerekiyor diye okuyorum.Bu konuda acaba bilgisi olan var mı?yardımcı olursanız sevinirim.

Otomatik şanzumanları bilemem ama vitesli motorlarda bu tamamen kullanıcı ile alakalı.

Debriyaj balatası sarf malzemesidir, bitince değiştirilir ancak, süresi yok, ben 1 kere değiştirdim, 2. si yolda; daha eski modelli arkadaşım hiç değiştirme ihtiyacı duymadı.. Tamamen kullanma tarzın ile ilgili...

Şu anda tek sıkıntısı önceleri gaza dokununca fırlayan motor ağır çekim kalkmaya başladı.30 40 km ile giderken vibrasyon var hızlanınca kesiliyor.

Vibrasyonla ilgisi yok..
Şuan benim başında olan dert Motor gaza bastığında Önce devirleniyor sonra devir yavaş yavaş düşüp Motor hızlanmaya başlıyor.. Yokuşlarda Çekmiyor kavrama yapmıyo kaçırıyo.. Hee düzlükte de Devir yükseldimi motor hızlandı mı yine kaçırıyor : ) Debriyajınım değiştmesi gerek bunu biliyorum :D

yıpranmayan balata degişmez ancak debriyaj balatası kaçırırsa degişir

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar