Cross kasklar neden diğer kasklardan farklı, şeklin farklı olmasındaki amaç ne ?

Hepimizin de bildiği gibi cross kasklar şekil olarak diğerlerinden farklı, ben de bir cross kullanıcısı olarak bu kaskın diğerlerine göre rahat olduğunu düşünüyorum ama şekil farklılığının fonksiyonlarını merak etmekteyim, bilen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.

cross motorlarda çenenin uzun olması rahat nefes alıp verebilmek için diye duymuştum.arazide sürücüye binen yükün fazla olmasından dolayı olsa gerek

Arazi şartlarında, camda oluşacak buğunun rüzgar kanalları ile giderilmesi, hızın düşük olmasından dolayı zorlaşacağından çene kısmı daha uzun diye tahmin ediyorum.

Çene hem rahat nefes alabilmek hemde çarptığın anda çeneye hareket mesafesi tanımak için.

Siperlikte önde giden motorun çamur atması durumunda kafanı öne eğerek yüze gelmesini engellemek için.

jr.

bence aerodinamik amaçlardan arınmış, güneşe karşı şapka gibi siperlikli, kafanın hava almasını sağlamak, nefes alımını kolaylaştırmak gibi şeyleri bir yumak haline getirmişler, ortaya kurukafa şekilli kask çıkmış :)

Muhtemelen ergonomi açısından o şekilde dizyn edilmişlerdir. Crosscular içlerine koruyucu muhafazalar giyiyorlar ve düz kasklarda dar çene yapısı yüzünden hoplayıp zıpladıkları zaman sorun yaratabilir.Bir de bu cross kaskların görüş açısı daha geniş gibi. İlk bakışta bunlar aklıma geldi:)

Tamamen koruma amaçlı. Cross larda düşme kalkma özellikle yüz bölgesine gelen darbe (zıplayı hoplamaktan) çok daha fazladır. Bu nedenle çene kısmı daha uzun olur. Yüze alınacak darbeyi minumum a indirmek amaçlı

Tamamen koruma amaçlı. Cross larda düşme kalkma özellikle yüz bölgesine gelen darbe (zıplayı hoplamaktan) çok daha fazladır. Bu nedenle çene kısmı daha uzun olur. Yüze alınacak darbeyi minumum a indirmek amaçlı
kardeş bu dediğin doğru ve eklemek isterim kaza testlerine göre kasklar hazırlanır
kaza testlerine göre ilk önce çarpma ellerde daha sonra çenededir (yani uzmanların bas bas yarım veya nazi kask bi işe yaramaz dediği bundandır)
(ha ben kaza yaptım kardeş benim elim veya çenem deymedi diyosunuzdur bende çok kaza yaptım çoğunda kaskımın ya arkası ya yanı darbe aldı ama dikkat edin kaza yaptım yani genelde motorum yan yattı veya motorun üstünden düştüm asla çarpmadım)
kroslar kullanım amacı dolayısıyla yere yüz üstü çarpma oranı en fazla olan motosiklettir o yüzden çeneyi özellikle uzun yaparlar ki direk yüze darbe almayasınız diye

Cross kaskı racingde kullananlara ne diyosunuz :p güzel oluyor ama:cherry:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar