Çok önemli bir problemim var yardımcı olurmusunuz?

Motoru ilk çalıştırdığım zaman bir kaç saniye sonra duruyor, nedeni ne olabilir. Açıklayıcı bir bilgi veren olursa sevinirim. Benzin var, ateşleme gerçekleşiyor. Çalışan motor gaz versemde vermesemde kendi kendine duruyor. Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim. Servise götürücem ama servis tamamen kapatmış. Mondial 150 re scooter.

Evet çalışıyor. Problemi motor soğukken yaşıyorum. Akşam motoru bırakayım sabah çalıştırdığım zaman oluyor. Yoksa birkaç km. gittikten sonra durdurup çalıştırdığım zaman bile problem yaratmıyor.

otomatik jigle problemi gibi görünüyor
hava filtresi temiz ve hava emişinde çatlak ve benzeri deforme yoksa otomatik jigle düzensiz çalışıyordur

Motor daha 1500 km. de kirlenirmi bilmiyorum. Hava filitresinin neresinde çatlak olabilir ve çalıştırdığım zaman belli bir zaman benzinde yemiyor ve stop ediyor.

evet bencede jikle problemi..rölantiyide biraz yükseltirsen sorun kalmaz gibi..

kötü benzinden kaynaklanıyorda olabilir..yeni yeni mi başladı bu problem?

Evet birkaç gündür var. Zaten fazla kullanamıyorum. Akşam üstü işim olduğu zamanlarda. 10 ayda 1500 km. yol yapabildim. Çoğunluğunuda 2-3 ay içerisinde yaptım.

benzin filtreni kontrol et,,çalıştırmadan bir iki gaz ver öyle dene olacakmı yine

eğer motorun benzin-hava karışımında yakıtı düşürmesi için hava ayarı açıldıysa yapar bunu. benim ufaklığın ayarı şu an öyle ve aynı şeyi yaşıyorum.
bence benzin-hava karışımına baktır

sen yazanların dedıklerını yaptır bence benım aklıma suanlık bırsey gelmıyor yanı cogunluga uyaraktann su sonucu sana soyluyorum : sen o motoru at :p saka saka kızma bencede benzın-hava karısımına baktır :wiinkk:

rölantiyi gereğinden fazla açarsan yakıt artar.çekişte sorun yok ve motor ısınınca problem düzeliyorsa vede yakıt eş değer motorlarla aynıysa sorun sayılmaz(benim ybr de ilk başta bir iki naz çekere ama ısınınca sorun kalkar).

Arkadaşlar hepiniz sağolun. Rolenti ayarıyla biraz oynayınca düzeldi gibi . Birkaç gün daha böyle kullanayım, bakalım sonuç ne olacak. Tekrar sorun yaratırsa servise götürücez mecburen. Her nekadar aldığım yer tamamen kapattıysada bulacaz çaresini.Teşekkürler:cat:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar