- Motosikleti
- Tiger1200, Tvs Apache
Geçen gün Samsun'da bir baba kız çocuğunun gözleri önünde karısını yani çocuğun annesini döve döve öldürdü yahu! Buyrun çocuğun ömrü boyunca altından kalkamayacagi bir travma. Böyle ailelerde sağlıklı birey mi yetişir allasen?
bende öldü sanıyordum ama kadın bayılmış, yaşıyor muş kadın. acaba aynı haberden mi bahsediyoruz. neyse,
..........biraz hikaye anlatacağım, hikaye anlatmadan önce şunu söyleyeyim; kurtuluş yolunun din eğitimini vermemekten geçtiğini baştan belirteyim, çocuk büyüdüğü zaman din tercihini kendi yapmalıdır, bunu sağladığınız gün ülke kurtuluş yoluna dev adım atmıştır. şu an ki milletimizde olan bu köhne zihniyet ile düzgün çocuk yetiştirmek mümkün değil, ister devlet kurumu olsun ister aileler olsun çocuklar bozuk yetişiyor..
hikayeme geçiyorum;
benim küçük abimin çocukları(erkek olan 2 yeğenim) çat çut dayak yiyor annesinden, neden? sübhaneke duasını düzgün okuyamıyor diye, henüz Türkçeyi bilmeyen bir çocuğa arapça cümleleri ezberletmeye çalışıp ve yapamadığını görünce dövmek? bunu yapan komşumuz da var ve eminim ki Türkiye de bunun örneği çok fazla.
bir kaç kez erkek yeğenimle beraber eba dersine katıldım ve şunu gördüm ki dinlediği dersleri anlayamıyor; derste "ortak kullanım alanları" ve "özel kullanım alanları" anlatılıyordu, öğretmen kısa bir tanım ve bir kaç örnek verdi, sonra kalanı da öğrencilere sordu ama dediğim gibi öğrenciler anlayamıyor, yeğenimde anlamadı, robot gibi kıpırdamadan ekrana kitlenmiş şekilde dersi izledi sadece...
ders bittikten sonra 10 dakika molada ona sordum, "ortak kullanım alanı nedir? özel kullanım alanı nedir? bir tane örnek ver" şeklinde sordum, cevap veremedi, bön bön yüzüme bakıyordu, basit bir dil ile sakin bir şekilde anlattım ve anladı, örnek vermesini istedim ve ben öğrettikten sonra gayet güzel örnekler de verdi..
yeğenlerim benden korkmazlar ve çekinmezler, benle konuşurken zihinleri rahat, hatta beni taklit ediyorlar bazen, yemek yeme şeklimi taklit ediyor kız yeğenlerim, spor yaparken 2 tane kız yeğenim ve 2 tane erkek yeğenim taklit ediyorlar, benim gibi şınav çekmeye çalışıyorlar, amuda kalkmaya çalışıyorlar.. yeğenlerime bisiklet sürmeyi ben öğrettim, bazen spor yaptırıp yorulmalarını sağlıyorum ve bunu yaparken eğleniyorlar ve gülerek yapıyorlar, fiziksel aktivite çocukların hoşuna gidiyor, özgüvenleri güçleniyor ve kolay öğrenmeye başlıyorlar...
giriş; çocuklara din öğretiminden önce onlara spor yaptırmak gerek, onlara bir şeyler öğretmeden önce çocukların bir şeyler öğrenebileceği psikolojiye sokulmaları gerek, zihinsel ve fiziksel olarak çocuklar rahat olacaklar ki bir şeyler öğrenebilsinler.. anne ve baba bile yerlere çöp atıyor ve çocuklarda atıyor.
annelerinden dayak yedikleri için annelerinin karşısında rahat rahat bir şey öğrenemiyorlar, anne ve babalar çocukları ile ilgilenmiyorlar, ben hiç üşenmeden büyük erkek yeğenime klavye dersi veriyorum mesela, babasından hızlı yazıyor klavyede, babasına "çocuğuna ders versene" diyorum yani abime diyorum ama üşendiğini söylüyor ve uğraşmak istemediğini söylüyor. kız yeğenlerim benle ders çalışmayı seviyorlar, erkek yeğenlerim ders çalışmayı sevmiyorlar zaten
gelişme; anne ve babalar çocuklarını eğitme konusunda sabırsız ve çabucak şiddete yöneliyorlar.
sonuç: çocukların öğrenme kapasiteleri düşüktür, onlara şiddet gösterip var olan düşük kapasiteyi de nötürlüyorlar, bazı şeyleri yaşayarak öğretmemiz gerekir, mesela yerlere çöp atmamak, yalan söylememek, kavga etmekten kaçınmak, işleri düzgün ve yavaş şekilde yapmayı öğretmek, standart ahlak kuralları işte, insanların içinde geğirmemek, yada bir şey yer iken onlara da ikram etmek, paylaşmayı öğretmemiz lazım.
uzun lafın kısası milletimiz insan mı ki çocukları düzgün eğitebilsinler? din ile alakası olmayıp din baskısı olan ülkeleri sayarsak hep müslüman ülkeler çıkar ön plana.. müslümanlık ile gram alakanız yok iken çocuğa ne için baskı yaparsın? her türlü kaşarlığı yap sonra yürümesini bilmeyen çocuğa namaz kıldırmaya çalış ve arapça dua ezberletmeye çalış...
sıkıntı büyük, geçmiş olsun..
Son düzenleme: