Çinli Motor Civata Bulamıyorum...

Katılım
9 Tem 2024
Mesajlar
10
Merhaba iyi forumlar,

yuki funrider marka motorum var. arka balata ile şaseyi birbirine bağlayan kısımın civatası düştü aynısını bulamıyorum, şimdilik idare edecek kadar aynı uzunlukta bir civata koydum fakat tabii ki de kesin çözüm değil. Uygun civatayı nasıl bulabilirim?

Genel olarak civatalarda bir gevşeme söz konusu sürekli sıkıyorum. loctite 243 (mavi olan) ile civataları sabitleyeceğim uygun civatayı bulduktan sonra bunu genel olarak tüm civatalara yapmayı planlıyorum. süreci sizinle de paylaşacağım.

---------- Mesajlar birleştirildi - 08:14 ---------- bir önceki mesaj zamanı 07:41 ----------

Düşen civata görselin üzerinde işaretledim

CrekjA


Civata buna çok benziyor başında R8.8 yazıyor.

CreoW1


---------- Mesajlar birleştirildi - 08:38 ---------- bir önceki mesaj zamanı 08:14 ----------

https://img.imgyukle.com/2024/07/31/CreoW1.png

---------- Mesajlar birleştirildi - 08:39 ---------- bir önceki mesaj zamanı 08:38 ----------

https://img.imgyukle.com/2024/07/31/CreVYf.jpg
 
Katılım
19 Haz 2021
Mesajlar
7,584
Motosikleti
Ns200 15"
8.8 Civatanın dayanımıdır yani sizin için bir şey ifade etmez, diş yuvasının kaç metrik olduğunu biliyorsanız civatacıya gidip yenisini alıp takabilirsiniz veya civatacının oraya motosikletle gidip motosiklet üstünde deneyerekte alabilirsiniz.
 
Katılım
17 Nis 2018
Mesajlar
13,416
Motosikleti
D400
işe yarar bir bilgi mi bilmiyorum ancak bajaj ın koruma demiri civatasını hiçbiryerde bulamadım; yeni klavuz alıp kolay bulunan bir civataya göre orayı değiştirdim.
 
Katılım
9 Tem 2024
Mesajlar
10
Ben birebir aynısı olsun derdinde düştüm, motorun garantisi hala sürüyor. Garantiye götürsem birebir aynısını takarlar mı sizce? yoksa ellerinde ne varsa onu mu takarlar çünkü motor hem çin hem de türkiye'de yeni olduğundan dolayı parçası yok.
 
Katılım
23 Tem 2019
Mesajlar
732
Motosikleti
CB650R
8.8 civatanın sertliği

Resimlere erişemiyorum, fantastik bir civata değilse hırdavatçı ne olduğunu anlar ve stoktan verebilir
 
Katılım
16 Şub 2011
Mesajlar
8,913
Hocam git bir civatacıya düşenden daha kalitelisini bulursun yeterki yuvada problem olmasın civata civatadır dişler sağlamsa hepsi iş görür..
 
Katılım
19 Haz 2021
Mesajlar
7,584
Motosikleti
Ns200 15"
Ben birebir aynısı olsun derdinde düştüm, motorun garantisi hala sürüyor. Garantiye götürsem birebir aynısını takarlar mı sizce? yoksa ellerinde ne varsa onu mu takarlar çünkü motor hem çin hem de türkiye'de yeni olduğundan dolayı parçası yok.

Servis direkt elinde ne varsa takar ümidiniz olmasın, dediğimiz gibi civatacıya gidin orada istediğiniz tipte bulursunuz. Bursa'da Kartal Civata gibi bir nimet var :), illa diğer illerde bu tarz civatacı vardır.
 
Katılım
9 Tem 2024
Mesajlar
10
Birebir aynısını bulamadım fakat benzer bir civata buldum ve taktım, uyumlu olsun diye tüm civataları aynı yaptım...

Emeği geçenlere teşekkürler...
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar

Üst