Hazzılhar,
öncelikle bu kadar uzun ve bilgi verici mesaj için teşekkürler. ehliyet konusunda eminmisiniz, çünkü resmi gazete derki; 24 yaş üzerindeki kişilerde 2 yıl tecrübe aranmaz, sadece 2016 da ehliyet alırsam stajyer ama A olarak kabul ediyor. bugün emniyete sordum, onlarda A alacaksınız dediler. moderatörün açtığı ehliyet konusunda detayları görebilirsiniz. okuduğunuz ehliyet maddelerinin altında olan ekstra bir maddeye istinaden yazıyorum.
benim özellikle büyük motor isteme sebebim, arkadaşlarımla yazın gezilere katılabilmek. bu yüzden şimdiden alıp, yaza kadar tecrübe kazanmak istiyorum.fakat eşimin de sarması yüzünden sanıyorum 650 dragstar yada 750 shadow alacağım.arkadaşlarım 600 cc altı kabul etmiyorlar ekibe.
ama sonuç olarak mantıken kesinlikle büyük motorun benim gibi sadece ybr ile ders almış bir kişi için risk olduğunun farkındayım.
Ben yanılıyor veya karıştırmış olabilirim. Doğrudur.
Ben bundan 2 hafta öncesine kadar GV 250 kullanıyordum ve Çanakkale, Tekirdağ gibi İstanbul'a yakın mesafelere gayet sorunsuz gittim geldim. 250'lik bir motosiklet niye yeterli değil anlayabilmiş değilim. Sonuçta arkadaşlarınız 600+ cm³ hacimli motorlarla max. 100-110 gidecekler ki 250'lik bir motosikletle bunlar çok rahat hızlar. Umarım gönlünüzce olur, hayırlı olsun ve kazasız belasız kullanmak nasip olsun.
Ayrıca bu ikisinin arasında kalacak olsam Dragstar'ı tercih ederdim : )