abicim naaptın sen

şöyle yaptım subap kapağını söktüm pistonu tam kafaya aldım kapağı yerine taktım eksantrik üzerindeki ok işaretini kapağın üzerindeki çizgiye hizaladım eksantriği yerine vidaladım zincir gergisini sıktım bu şekil motor sentete olması lazım benim hesaplarıma göre subaplarda eğilme yok baktığım kadarıyla ama yine çalışmadı otor arada bi patlatma yapıyor okadar buji ateşliyor sorun nerde olabilir acaba?
sente olmamış. Sen pistonu tam kafaya almaya bakma. Statör tarafının küçük kapağını aç. T ye getir. Orada 2 mm bile kaysa olmaz. Sen senteyi yakalamak üzereymişsin

)))) Patlıyorsa yaklaşmışsın.

)))))) T harfi Motorun üst ölü noktadan alt ölü noktaya geçtiği yerde piston sabittir bu noktada ama krank çok az dönmüş olur. Böylece ateşlemeyle patlama oluştuğunda krank olağan dönmesine devam eder... Sen T harfini görmeden ayar yapma
---------- Mesaj ekleme zamanı: 01:00 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 00:52 ----------
bir şey daha ekliyeyim. Eğer senten T harfine göre doğru ise subapları kontrol et. Ayarlarını yeniden kontrol et.
Eğer yerinde ise subap eğilmiştir... Odada gerekli basınç sağlanmadığı için patlama yapar ve bunu karbüratördende duyarsın.Benim çırak 2 gün önce ben yokken YBR yi senteye alıp çalıştırmaya uğraşmış. Vuruntu sesi yok ama sente kaydığı için ilk basmada subap eğilmiş. Bende onu biraz eğecektim ama neyse

))))