Cc yükseltme

Abilerim kardeşlerim öncelikle hepinize merhaba. Yaşım 19 boyum 180 kilom 77 üç yıldır motor sürüyorum. Scooter ile başladım scooter ile 17.000 km yaptıktan sonra 125 cc motora geçtim yaklaşık bir buçuk senedir motor ehliyetim var ve 125 cc motorda da şu an 18.000 km tecrübem var. Günlük pakette kullanıyorum. Okula gidip geliyorum hem okul hem iş yani. Öyle apaçi değilim Allaha şükür trafik kurallarına uyuyorum gaza gelmiyorum. Ancak sormak istediğim şu. Eylül gibi 600 RR almak istiyorum o zamana kadar gene her gün motor üstünde olucam 250 cc sürmüşlüğüm var ama çok uzun süre kullanmadım. Kendime güveniyorum ve iyi bir eğitim ile beraber 600 RR alınır mı? Çok teşekkür ederim cevaplarınız için :)

hocam söylediğiniz motor 40 hp 45 hp olan bi motor olsa tamam sıkıntı çıkmaz alışır kullanırsın ama şu an gaz tepkisi çok ani olan ve 120 hp olan bi motordan bahsediyoruz. 18-20 hp olan bi motosikletten 120 hp olan bi motora atlamak oldukça tehlikeli...
yalnız cbr500r ye bakabilirsiniz hocam

hemen al bende 125den 600e geçtim şimdi binmiyorum:cherry:hatamı anladım

Helva muhabbetleri artık oldukca baydı kullanacağım yer eskişehir sürat ile işim yok iş ve üniversite arası kullanıcam ayda bir de uzun yol yapıcam. Her alan için aynısı olmuyo %70 tecrübe gerektiriyorsa eğer %30 da şans gerektiriyor. 500 r a gelince hocam sadece sesi için 600 cc istiyorum ses ve görüntü yani 😏

Helva muhabbetleri artık oldukca baydı kullanacağım yer eskişehir sürat ile işim yok iş ve üniversite arası kullanıcam ayda bir de uzun yol yapıcam. Her alan için aynısı olmuyo %70 tecrübe gerektiriyorsa eğer %30 da şans gerektiriyor. 500 r a gelince hocam sadece sesi için 600 cc istiyorum ses ve görüntü yani

zaten olay orda yani seste... honda da yapmıyor ki mübarek 4 silindir 45 50 hp olsun bineq :cherry:

Çokta gençti veya helva falan

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:26 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:24 ----------

zaten olay orda yani seste... honda da yapmıyor ki mübarek 4 silindir 45 50 hp olsun bineq :cherry:

Ahahah aynen keşke yapsa da bu kadar sıkıntıya girmesek 😂😂

Helva muhabbetleri artık oldukca baydı kullanacağım yer eskişehir sürat ile işim yok iş ve üniversite arası kullanıcam ayda bir de uzun yol yapıcam. Her alan için aynısı olmuyo %70 tecrübe gerektiriyorsa eğer %30 da şans gerektiriyor. 500 r a gelince hocam sadece sesi için 600 cc istiyorum ses ve görüntü yani

Hakkını vermeyeceksen hararet yaptıracaksın demektir.
Motorla ne alıp veremediğin var.

http://www.motosiklet.net/forum/onlar-hep-bizimle-birlikteler/157140-bilgin-ozturk-bilginozi.html :salut: bu abiyle ramazan ayında tanıştıydım hocam aklıma bu geldi direk konuyu görünce:pale:

Kötü olmuş Allah rahmet eylesin :(

Her süren kaza yapıp ölecek diye bi kural yok hocam bence. Zaten vaadin dolduysa nerde olursan ol ölürsün. Bunlar sadece Allahın bahanesi. Sen dikkatli sürdükten sonra kapalı alanda çalışıp eğitimini aldıktan sonra gaza gelmeden insan gibi sürdükten sonra fazla bi zorluk olacağını sanmam bu arada ekipman çok önemli tabi 👍🏻

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:35 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:33 ----------

Hakkını vermeyeceksen hararet yaptıracaksın demektir.
Motorla ne alıp veremediğin var.

O zaman her ss makina alan pist dışında kullanmasın 👍🏻👍🏻

Kötü olmuş Allah rahmet eylesin :(

Her süren kaza yapıp ölecek diye bi kural yok hocam bence. Zaten vaadin dolduysa nerde olursan ol ölürsün. Bunlar sadece Allahın bahanesi. Sen dikkatli sürdükten sonra kapalı alanda çalışıp eğitimini aldıktan sonra gaza gelmeden insan gibi sürdükten sonra fazla bi zorluk olacağını sanmam bu arada ekipman çok önemli tabi

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:35 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:33 ----------

O zaman her ss makina alan pist dışında kullanmasın

Pİst dışında kullanma demedim. Yazmadan önce iki kere oku.
Aksine gazlamayacaksan neden alıyorsun demek istedim.
Nerede gazlarsan gazla bana ne?

Allahın taktiri ilahisi. Olmaz demiyorum herkese olmaz diyorum. Dünya şampiyonları bile kazalara karışabiliyorlar. Eğer o riski zaten göz önünde bulundurmaya cesaretimiz yoksa motor sevdasından vaz geçmemiz lazım. Tecrübe önemli tabi yalnış anlamayın beni. Tecrübenin rolü çok büyük ama tecrübe mantığa akla dayalı geliyo. Unutmayalım ki tecrübesi az olan birisi otobana çıkıp basmaz tabi aklını yitirmediyse ama tecrübe sahibi birisi ben ustayım ben profesyonelim diyip otobana çıkar. Kısacası burada kader de şans da devreye giriyor en azından benim görüşüm bu teşekkür ediyorum genede düşünceniz için :)

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:44 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:41 ----------

Pİst dışında kullanma demedim. Yazmadan önce iki kere oku.
Aksine gazlamayacaksan neden alıyorsun demek istedim.
Nerede gazlarsan gazla bana ne?

Polemiğe girmek gibi bi amacım yok görüşünüz için sonsuz teşekkür ederim fakat bende belirttim sesi için diye. Genede teşekkür ederim :)

hocam bu arada Taner YILMAZ abinin dediği gibi o makinayla gazlamadan gidersen hararet yapıyor çünkü o makina 12.2 kompresyon oranına sahip. Hız istiyor o makinalar. karşıdan gelen bi rüzgar istiyor.

Son düzenleme:
Sen kafaya koymussun zaten alma desekte alacaksin sürekli savunuyorsun , soruyu objektif olarak sormamissin ...

Kardeşim bende polemik olsun diye yazmıyorum.
Sadece sesi için alıyorsan 1. veya 2. viteste gideceksen motora yazık değil mi diyorum.
Hele yazın bacak arasının pişmesinden daha bahsetmedim bile :))))))

Sen kafaya koymussun zaten alma desekte alacaksin sürekli savunuyorsun , soruyu objektif olarak sormamissin ...

Düşüncelerinize saygı duyuyorum kafaya koymadım sadece düşüncelerimi söyledim o makinayı eminim ki benden daha iyi bilenler var ve sizi dinlemek zorundayım.

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:50 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:47 ----------

Kardeşim bende polemik olsun diye yazmıyorum.
Sadece sesi için alıyorsan 1. veya 2. viteste gideceksen motora yazık değil mi diyorum.
Hele yazın bacak arasının pişmesinden daha bahsetmedim bile :))))))

125 cc ile uzun yola gittim 250 cc de ise artçı olarak uzun süre yolculuk yaptım 250 cc sadece görünüş yani o kendimi çok aşırı geliştirebileceğim bi makina değil. 125 cc ise uzun yolda 100-110 dan yukarı çıktığında ki çok zor oluyo o durum kendini yırtıyo yetmiyo amacım uzun yola çıktığında hem tatmin etsin hemde sesi olsun 500 cc hakkında hiç bir fikrim yok ama ses işi bozuyor :)) bilmiyorum Hayırlısı neyse o olsun

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar