CBF 500 culerr!!!

BEnde cok yakında cbf 500 alacak olan biriyim.Sizin deneyimlerinizi,motorunuzun sorunlarını,motorla yasadıgınız iyi-kotu olayları,modifikasyonlarınızı kısacası motor hakkındaki herseyi burda paylasabilirsiniz.BUrda toplanabilme umuduyla...:D
iyi gunler...

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
çok iyi seçim yapıyorsun kardeşim sana şimdiden hayırlı olsun derim
4.5-6.5litre tüketiyor 100kmde kullanışa bağlı 5sn civarında yüze çıkıyor
benim yaptığım son hız 190km/h virajlarda süper dengeli bir motor :cat:

Tesekkur ederim.BEnde bu haziranda ehliyetimle beraber motoruma kawusacagım.Sizinde bu topic altında ki sohbetleriniz sayesinde de motoru tanıma imkanı bulacagım .

berk topigi ben acsam daha ii olurdu herhalde :) :)
hayırlı olsun

motor hakkinda hersey demisin sifir olarak 12.900 YTL ye gereksiz pahali oldugunu burda belirtme ihtiyaci hissettim :)

Saolun arkadaslar... RAyjay wallahi baya bi arastırdım ,lk motor derken daha once runner kullandım...ama vites tecrubem yok bu motoru baya bir owduler daha iyi fikirlerin warsa onerilerine acıgım ama CBF 500 baya bi guzel duruyor bence ...

Ben CBF500ü uzunca test ettim.
Motorun tork karakteristiği şehir içi kullanıma uygun değil. Evet torku yüksek ama 8000 devirde yüksek! 7-8000 devire gelmeden motorun torku (çekişi) çok düşük. Şehir içi kullanımda düşük devirlerde seside çekişide ufak motorlar gibi. 6-7bin devirden itibaren çıldırıyor, bir anda çok yüksek bir çekişe sahip oluyor.
Kompresyonu çok fazla, efendi kullansanız bile gazı bıraktığınızda çok sert öne doğru kapanıyor motor, artçınız sırtınıza çıkıyor. Pek konforlu değil.
Kısaca, yüksek devirlerde deli performanslı gidiyor, 2 silindir olmasına rağmen 8-10bin devirde 4 silindir racing gibi ses çıkarıyor. Fakat düşük devirlerde torku çok düşük ve düşük devirlerde seside 150cc gibi çıkıyor. Yani kullanım karakteristiği racing gibi olan naked makina. Kollarınıza çok yük biniyor. Motor yavaşlarken artçınızı sırtınızda taşıyorsunuz. Ama yinede tavsiye edeceğim bir motor. Sürekli 9-10bin devir civarında kullanırsanız oldukça performanslı. Denediğimde 5 saniye civarında 100e çıktı göstergede 180e rahat geldi.
Karizma olarak derseniz malesef sokaktaki motordan anlamayan insan CBF500ü naked olduğu için büyük commutermiş gibi görüyor. Yani YBR'den falan ayıramıyor anlamayanlar. 500cc bir cruiser çok daha fazla dikkat çekiyor.
Sadece düşük devirde torkunun çok az olduğunu bilin. Düz tork karakteristiği olan motorlar her devirde çeker, eğri tork karakteristiği olan motorlar belli devirlerde çok iyi çeker ama diğer devirlerde çok sağırdır bu sebeple şehir içi kullanımı daha kötüdür ve tüketim yüksektir.

Tork ile ilgili bilgi almak için:
http://www.motosiklet.net/forum/showthread.php?t=14066

saol memin1857 yazını okudm eline saglık :cat:

CBF 500 kullanan bu kadar az mı ????

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar