cbf 150'mi-cbr 125'mi?

merhaba arkdaşlar.

2 ay önce aldığım agilityimi artık değiştirip yerine vitesli almayı düşünüyorum fakat henüz seçim yapamadım.Sizlerinde görüşlerinizle seçimimi yapmak istiyorum. Boyum 1.78 kilom 82.Aslında aklımdan geçen cbr 125 fakat küçük dururmu altımda die bi soru işareti taşıyorum ve ona alternatif olan diğer seçenek cbf 150.Siz olsanız hangisini seçerdiniz?Değerli yorumlarınızla seçimi yapmak istiyorum.

Herkeze kazasız,belasız sürüşler.

cbr bana gore cunku o motoru severım ama cbfde iyi fakat cbr daha gosterişli sıvı sogutma 6 vites daha guclu olması bana gore cbryı one gecırıyor

**motorlar arasında güç olarak fark yok denebilir ama cbr'in 13bin devir çevirmesi kalkışlarda çok seri olmasını sağlıyor.

**cbr'in gidon yapısı cbf'e gore dhaa sportif. cbr'dan sonra cbf'e bindiğimde kendimi bisiklet sürüyormuş gibi hissettim, gidon kolları daha yuksek.

**cbf'in selesi daha rahattır, iki kişi rahatça binebilirsin, cbr'da ise artçı seni sıkıştırarak depoya doğru ittirir.

**cbr'in bence en önemli iki avantajı su soğutması ve arka frenin disk olması.

**bana göre cbf'in en önemli avantajı ise ucuz parça fiyatları ve çanta takılabilmesi.

**cbr'i bir şekilde yan yatırırsan ve grenajlar hasar görürse çok pahalıya patlar, bunuda unutmadan ekliyeyim.

Her iki motorun da birbirine göre artıları var. Öncelikle cbf'den başlayayım...

-Tartışmasız cbr'a göre hatta kendi sınıfına göre bence en rahat motordur.
-Artçı ile bindiğinde daha rahat edersin
-Parçası ucuzdur
-Parçaları hemen hemen her motosikletçide mevcuttur.
-Cbr'ın yanına koyduğunda daha cüsseli durur

cbr125'e geldiğimizde;
-Daha hızlıdır
-Sürüşü daha keyif verir
-Büyük bir racing'e ileride geçiş yapcaksan oturuş pozisyonu vs. on numaradır
-sıvı soğutmalı olması cbf'e göre büyük bir üstünlüktür
-6 vitestir
-ufaktır ama daha yakışıklıdır

Her iki motorun da birbirine göre artıları var. Öncelikle cbf'den başlayayım...

-Tartışmasız cbr'a göre hatta kendi sınıfına göre bence en rahat motordur.
-Artçı ile bindiğinde daha rahat edersin
-Parçası ucuzdur
-Parçaları hemen hemen her motosikletçide mevcuttur.
-Cbr'ın yanına koyduğunda daha cüsseli durur

cbr125'e geldiğimizde;
-Daha hızlıdır
-Sürüşü daha keyif verir
-Büyük bir racing'e ileride geçiş yapcaksan oturuş pozisyonu vs. on numaradır
-sıvı soğutmalı olması cbf'e göre büyük bir üstünlüktür
-6 vitestir
-ufaktır ama daha yakışıklıdır

Şu sıvı soğutması olayının nesi çok büyük üstünlük anlamadım . 200 km hiç durmadan 100 km/s civarı güneşin anlında gittim, motorda herhangi bir şişme falan olmadı . CBF ler 100 -120 km arasında sabit hızda uzun süre gidebiliyor , kullananlar bilir .

Bu konu efsane sanırım 125 lik motr su soğutsa ne olur hava soğutsa ne olur . yerinde duruyorsa onu bilemem muhtemelen su soğutma işe yarar .
Ancak 600 cc bir supersport un trafikteki ihtiyacı kadar olacağını sanmam

Bir CBF artısı olarakda cbr daki hızlanma beygir den geliyor , ancak CBF bayır çıkarken hele birde artçılı ise cbr 'a biraz nal toplatıyor ,sanırım guzel vites tork ayarlaması yapmışlar bu motoraa , son hızda cbr kesin hızlıdırda , iş yüke binince birde uzunca yola çıkınca değişmeye başlıyor .

Sizlerinde dediği gibi banada cbr daha mantıklı geliyor fakat altımda çok küçük dururmu nedersniz?

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
CıBıR al sen (cbfyi genelde kuryeciler tercih ediyor :cherry:) birde bu agility hiç sorun çıkarttımı sana(servis yönünden,parça yönünden, her türlü sorun :queen::rendeer:).

Kardeşler, elinize sağlık güzel yazmışsınızda. Keşke birinz CBR ve CBF' in iki farklı karakterde motosiklet olduğunu hatırlatsaydınız. Biri SS için bir başlangıç aerodinamik ve teknik yapısı buna göre dizayn edilmiştir. Diğeri ise touring (başlangıcı) tarzı bir motosiklettir.

Yani dolayısı ile bu iki motosikleti teknik özellikleri ile karşılaştırmak çok yanlış geliyor bana. Kullanan arkadaş, hangi amaçla kullanacağına karar verip buna göre hangi motoru alacağına karar vermelisin.

"KAZASIZ SÜRÜŞLER"

CıBıR al sen (cbfyi genelde kuryeciler tercih ediyor :cherry:) birde bu agility hiç sorun çıkarttımı sana(servis yönünden,parça yönünden, her türlü sorun :queen::rendeer:).

Çok şükür şu ana kadar yedek parça ihtiyacı duymadım.Servis konusundada sıkıntı yaşamadım.Şu anda iyi yani:cherry:

---------- Mesaj ekleme zamanı: 17:47 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 17:45 ----------

Kardeşler, elinize sağlık güzel yazmışsınızda. Keşke birinz CBR ve CBF' in iki farklı karakterde motosiklet olduğunu hatırlatsaydınız. Biri SS için bir başlangıç aerodinamik ve teknik yapısı buna göre dizayn edilmiştir. Diğeri ise touring (başlangıcı) tarzı bir motosiklettir.

Yani dolayısı ile bu iki motosikleti teknik özellikleri ile karşılaştırmak çok yanlış geliyor bana. Kullanan arkadaş, hangi amaçla kullanacağına karar verip buna göre hangi motoru alacağına karar vermelisin.

"KAZASIZ SÜRÜŞLER"

Tabiki biri ss standartlarında, diğeri ise daha standarlara dönük fakat cbr alsamda sonrasında 600'lük veya 1000'liğe geçme gibi bi niyetim yok o yüzden
kullanım açısından sorun yaşarmıyım diye soruyorum?

Motosikleti
2013 Honda Cbf150
Bende uzun süre cruser kullandıktan sonra değişiklik olsun diye bide honda olsun diye Cbr ile Cbf arasında kaldım. Cbr a oturduğum an vazgeçtim. Bence teknik olarak ikisinin arasındaki tek fark cbr ın arka frenlerinin disk olması gerisi hikaye.

cbf 150 derim.. cbr125 sana güvensizlik ve bel agrısı verecektir. ama bir cbf 150 ile uzun km ler yorulmadan kat edebilirsin.. ve artçında rahat eder. arkasına takacagın çanta hem eşyataşımanda hemde artçının yaslanmasında fayda saglayacaktır.. bugün cbr 125 pahallı granaj parçaları yüzünden çok sıkıntı çıkarabilir.. sinyalleri 150 tl .. 1000 rr ile aynı ...

cbf 150 al keyfine bak derim ..

cbf 150 derim.. cbr125 sana güvensizlik ve bel agrısı verecektir. ama bir cbf 150 ile uzun km ler yorulmadan kat edebilirsin.. ve artçında rahat eder. arkasına takacagın çanta hem eşyataşımanda hemde artçının yaslanmasında fayda saglayacaktır.. bugün cbr 125 pahallı granaj parçaları yüzünden çok sıkıntı çıkarabilir.. sinyalleri 150 tl .. 1000 rr ile aynı ...

cbf 150 al keyfine bak derim ..

Bu arkadaşıma katılıyorum gayet net , zaten buyutmıcekmisin sorun olmaz :cat:

tip olarak cbr cok cılız kalıyo cbf ise şekli gayet yerinde ve iddialı duruyo

Değerli yorumlarınız için herkese çok teşekkür ederim.

Galiba en iyisi gidip ikisinindi üstüne oturup inceleyerek daha iyi olucak.Tabiki motorda rahatlıkta önemli bi kavram,agilty deki tek sorunum rahatsız sele yapısı (ama satma nedenim değil).

Bakalım gidip inceleyip daha net karar verelim.Tüm herkese kazasız,belasız sürüşler..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar