Can sıkıcı bir durum.

Sıkma canını herşeyin bir çözümü vardır. Bunlar basit konular. Kılavuz açılırken çıkan talaş karter içine girmez kılavuz açılırken dışarı atar. Yani kılavuzun dişlilerin arasında kalır. Onlar problem değil sıkma canını. İşini yaptırmak istiyorsan sabahın en erken saatinde git. O saatte kimse olmaz ve ustanın kafası rahat olur. Hayatta hiç bir şeye üzülme arkadaşım. İnan canını sıktığına değmez.

çok güzel söylüyorsun ama içim kıpır kıpır ya yanlış yaparsalar falan gibi şeyler.

yoksa bende biliyorum aslında değmez hiçbirşeye hayat...

çalışıyorum sabah işe gitçem motorla ya akşam üstü erken çıkıp halledicem yada öğlen arasında çıkıp halledicem

tabi bizim tornacı gene sallamazsa beni.iş güç hayat uğraş dur. 5 dk iş 1 haftadır ömrümden birkaç sene gitti

çok güzel söylüyorsun ama içim kıpır kıpır ya yanlış yaparsalar falan gibi şeyler.

yoksa bende biliyorum aslında değmez hiçbirşeye hayat...

çalışıyorum sabah işe gitçem motorla ya akşam üstü erken çıkıp halledicem yada öğlen arasında çıkıp halledicem

tabi bizim tornacı gene sallamazsa beni.iş güç hayat uğraş dur. 5 dk iş 1 haftadır ömrümden birkaç sene gitti

Bu tip konularda biraz daha vurdum duymaz olursan ömrüne ömür eklersin :) ustalar halleder merak etme. En basit konulardan birisi çünkü.

Çapaklar klavuzun dişleri arasında kalır yazmışlar ama için rahat etmiyorsa tıpa açık şekilde üstten motora yağ koyarsın alttan akar ve içerde kaldığını düşündüğün çapaklar yağla beraber dışarı çıkar. Denemedim ama yerinde olsam böyle yapardım. 1lt yağ ziyan olsun nolcak.

Çapaklar klavuzun dişleri arasında kalır yazmışlar ama için rahat etmiyorsa tıpa açık şekilde üstten motora yağ koyarsın alttan akar ve içerde kaldığını düşündüğün çapaklar yağla beraber dışarı çıkar. Denemedim ama yerinde olsam böyle yapardım. 1lt yağ ziyan olsun nolcak.

Yedek yağ almıştım zaten ayni dediginizi yapmayı düşünüyorum yani bosaltmis oldugum yağı icinden bir kaç sefer akitcam bakalım ne olcak

---------- Mesajlar birleştirildi - 12:50 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:46 ----------

********** hata *********************

Hocam bir fikrin varsa söyle deniyelim

Yedek yağ almıştım zaten ayni dediginizi yapmayı düşünüyorum yani bosaltmis oldugum yağı icinden bir kaç sefer akitcam bakalım ne olcak

---------- Mesajlar birleştirildi - 12:50 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:46 ----------

Hocam bir fikrin varsa söyle deniyelim

Seninle ilgisi yok. yanlış konya yanlış cevap yazdım. Cevabı silmek mümkün olmadığından böyle yazdım.

Yahu ne motor sokulmesi, adam egilecek altina el tipi bi kilavuzla fıtı fıtı buyutecek dişi. Abartmayin. Atla git sen motorunla. Sanayide 2 usta gez. Tornacilar halleder. En kötü heli-coil atarlar. 20 tl ye çıkarsın.

En doğrusu yasdal'ın dediği gibi helicoil uygulaması olacak.

Bir büyük boy diş açacak ve helicoil yerleştirecek. Helicoilin dışı bir büyük boy dişe oturacak içi de orjinal boy ile aynı olduğu için orjinal tıpayı kullanacaksın.

(NOT: Artık üst segment arabalarda çoğu noktada helicoil var. Ufak bir maliyet ama çok akıllıca bir hareket. Birşey olduğunda çıkar yenisini tak. Diş aç vs hiç bir dert yok)

En doğrusu yasdal'ın dediği gibi helicoil uygulaması olacak.

Bir büyük boy diş açacak ve helicoil yerleştirecek. Helicoilin dışı bir büyük boy dişe oturacak içi de orjinal boy ile aynı olduğu için orjinal tıpayı kullanacaksın.

(NOT: Artık üst segment arabalarda çoğu noktada helicoil var. Ufak bir maliyet ama çok akıllıca bir hareket. Birşey olduğunda çıkar yenisini tak. Diş aç vs hiç bir dert yok)

Bu helicoil olayini zaten bilir tornacilar soylicem bakalim onuda az kaldı cvp yazicam sonucu.

Teşekkürler

Olması gereken,fazla canını sıkma,motoru sökecek olan kasabın yanından zaman kaybetmeden uzaklaş,üzerindeki orjinal civata birlikte kullanırsın

Bu vidodaki olay cok iyimiş ustaya gostercem yapabilirler mi bilmiyorum ufak yer bizim burasi

konuyla alakasız ama bu durumlar çok canınızı sıkıyorsa motoru satın başka bir motor alın. kimi insan uğraşmayı sever ama sizin baya bir canınızı sıkıyor.

konuyla alakasız ama bu durumlar çok canınızı sıkıyorsa motoru satın başka bir motor alın. kimi insan uğraşmayı sever ama sizin baya bir canınızı sıkıyor.

Dostum canımın sıkılması acaba olacak mi diyeydi

Gözüm gibi bakarim motoruma aksilik olsun istemem pinpirikliyim.

Elimden gelse zaten ben yapardim beni yanlış anlamissin.

Neyseki hallettik sonunda bir numara büyük diş açıldı

Civata da değişti yani. 3 - 4 sefer bosaltmiş olduğum yağı

Içinden geçirdim tekrar şu anda sorun yok ve benden mutlusuda yok :)

Büyutulecek birşey değilmiş aslında.

Hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim. Kazazis sürüşler...

Merhaba.

Ben ağır iş makinaları ustasıyım bazı müşteriler senin gibi usta dikkat aman çizilmesin dediğinde o işi bıramak zorunda kalıyorum halk dili ile pinpirikli olan müşterilerin işinde daha fazla aksilik oluyor :)

Talaş kartele gelirse sorun olmaz yağ pompasının süzgeci var içeriye kaçan talaş orada takılır yağ değişiminde iyice yağı süzersen o talaş dışarı çıkacaktır ciddi bir problem değil.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar