Cam sigortami? Bıçaklı Sigortamı?

Selamlar Motosikletimizde bulunan cam sigorta ve yuvasi yerine ayni amperde Bıçaklı Sigorta kullanirsak bi sorun yaşanmayacağını düşünüyorum.fotograftaki sigorta yuvasindan temin edip değiştirmek istiyorum. Bicakli sigortanın daha yaygın olduğu zorda kaldığımızda benzin istasyonlarından bile temin edilebilir olması cazip geldi bana. Yoksa orjinalini bozmamak dahamı doğru olur?Teknik sorun yaratırmı?
vUPN0H.jpg
[/url][/IMG]
MzHpsT.jpg
[/url][/IMG]

Son düzenleme:
kablo birleşimlerini ve yalıtımı güzel yaptıktan sonra hiç bişi olmaz. işçiliğe özen göster ki tekrar uğraşmak zorunda kalmayasın.

birde kullandığın kablonun awg değerlerine dikkat et. 10a geçen kabloya 5a kablo ekleme yaparsan kablo erir.

maxresdefault.jpg

Son düzenleme:
Gereksiz bir uygulama olur. Bu güne kadar kaç kez sigortanız attı? Sigorta kutusunu kontrol edin, yanında bir de yedek olduğunu göreceksiniz. Normal şartlarda bu yeterli olur. Eğer ki sigorta değişilerek çözülemeyecekse zaten 20 kez de değiştirseniz yine servis ihtiyacı doğacaktır. Bir nebze daha garantici olmak isterseniz yedek bir sigortayı küçük bir poşete koyup bantla sızdırmazlık sağladıktan sonra yine bant ile sigortanın yakınında tesisata sabitleyebilirsiniz.

Bu konuda ısrarımın iki nedeni var.
- İlki üreticinin bunu yeterli görmüş olması,
- İkincisi ise bu mini sigorta kutusunun uygun fiyatlı ucuz kopyalarının kolaylıkla su alarak oksidasyona ve sigortadan kaynaklı rastlantısal arızalara neden olması, kaliteli versiyonlarının ise saçma rakkamlara satılması.

Yerinizde olsaydım orjinali ile devam etmeyi tercih ederdim.

Amper değeri aynı olduğu müddetçe hiçbir sorun olmaz ama gerekli olup olmadığı tartışılır.

Motosikleti
versys 650 #herşeydenbiraz
Selamlar Motosikletimizde bulunan cam sigorta ve yuvasi yerine ayni amperde Bıçaklı Sigorta kullanirsak bi sorun yaşanmayacağını düşünüyorum.fotograftaki sigorta yuvasindan temin edip değiştirmek istiyorum. Bicakli sigortanın daha yaygın olduğu zorda kaldığımızda benzin istasyonlarından bile temin edilebilir olması cazip geldi bana. Yoksa orjinalini bozmamak dahamı doğru olur?Teknik sorun yaratırmı?
[url=https://hizliresim.com/vUPN0H][url]https://i.hizliresim.com/vUPN0H.jpg[/url][/url]
[url=https://hizliresim.com/MzHpsT][url]https://i.hizliresim.com/MzHpsT.jpg[/url][/url]

Zannediyorum ya cam sigorta tutucusunda problwm yaşıyorsunuz yada titreşim nedwniyle cam sigortanız kesiyor. Tabi tahmin herne olursa olsun değiştirebilirsiniz.
Yeterki bağlantıyı sağlam yaparak. Ayrıca eski değeri koruyunuz.
Sorun sadece uygulamayı düzgün yapmazsanız olur.

Motosikleti
XV250 - FZ6
kablo birlesim yerlerinde, makaron denen, isiyla buzusen kablo yalitim malzemesinden kullanirsaniz, cok saglam oluyor.

Cam sigortanın yuvasi yeterince sağlam değil sigortanın gectigi iletkenler gerekenden fazla yumuşak gibi yenilemeyi düşünüyorum.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Yirmi kusur senedir kullandigim 4 araba ve 4 motosikletin birinde bile sigorta sorunu yasamadim...

"if it ain't broke, don't fix it" diye bi laf var burada... Mantikli.

Genellikle araca göre şebeke gerilimi gibi daha yüksek gerilim olan yerlerde cam veya görünüm olarak aynı olan seramik sigortalar kullanılır.
Bu sigortalarda dikkat ederseniz akımın yanında gerilimde yazar, 250V. gibi.
Bıçaklı sigortalar maks. 32V, bazı tiplerde maks. 90V. dur.
Genellikle motorlu araçlarda bıçak sigortalar kullanılır.

Kabloya ek yapmadan ve kaliteli kablo kullanarak bu işi yapmak lazım. Sonuçta ek yapılan yer uzun vadede oksitlenebilir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar