Çakar lamba kullananlara kötü haber

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Kendi gitmiş tıpış tıpış. :ROFLMAO:

2018'de ehliyetimi kaybetmiştim. O ara ehliyet işlemleri emniyet'den nufus müdürlüğüne devredilmiş, haberim yok. Emniyete gittim xmax ile, motoru karakolun karşısına parkedip içeri girdim, danıçmadaki polis memuruna derdim anlattım. Artık biz bakmıyoruz nufus müdürlüğüne gideceksiniz ama randevusuz gitmeyin dedi, ehliyeti kaybettiğime dair belge alamaz mıyım yolda polis çevirirse ne yapacağım dedim, o belgeyi de nufus müdürlüğü veriyor artık onun için de randevu gerekli dedi. Tam çıkacaktım, üzerimde motosiklet montu, elimde kask var zaten, sen motoru sürerek gelmedin değil mi? eğer öyleyse ceza yazmamız gerekir ehliyeti yanında bulundurmamaktan ama sanki az önce ehliyeti olan başka bir arkadaşın seni getirdi dedin diye hatırlıyorum dedi, bir şaşırdım ama evet evet deyip çıktım, eve gittim, internetten randevu sistemine baktım en yakın tarih 3 ay sonrasına diyor hepsi yoğun, istanbula yakın ama dışındaki ilçelerden 15gün sonrasına Çatalca'a randevu bulup da halletmiştim. Oraya da riske girip motorla gitmiştim yine.

Artık ehliyet kimliğe kaydediliyor diye aman kaybolur da başım derde girmesin diye ehliyeti cüzdanımda taşımıyorum, çantanın içinde güvenli ve sık sık açmadığım ayrı bir gözde duruyor, aman haa ehliyet kaybetmeyin, masrafı ve uğraşması zor.

Kendi gitmiş tıpış tıpış. :ROFLMAO:

2018'de ehliyetimi kaybetmiştim. O ara ehliyet işlemleri emniyet'den nufus müdürlüğüne devredilmiş, haberim yok. Emniyete gittim xmax ile, motoru karakolun karşısına parkedip içeri girdim, danıçmadaki polis memuruna derdim anlattım. Artık biz bakmıyoruz nufus müdürlüğüne gideceksiniz ama randevusuz gitmeyin dedi, ehliyeti kaybettiğime dair belge alamaz mıyım yolda polis çevirirse ne yapacağım dedim, o belgeyi de nufus müdürlüğü veriyor artık onun için de randevu gerekli dedi. Tam çıkacaktım, üzerimde motosiklet montu, elimde kask var zaten, sen motoru sürerek gelmedin değil mi? eğer öyleyse ceza yazmamız gerekir ehliyeti yanında bulundurmamaktan ama sanki az önce ehliyeti olan başka bir arkadaşın seni getirdi dedin diye hatırlıyorum dedi, bir şaşırdım ama evet evet deyip çıktım, eve gittim, internetten randevu sistemine baktım en yakın tarih 3 ay sonrasına diyor hepsi yoğun, istanbula yakın ama dışındaki ilçelerden 15gün sonrasına Çatalca'a randevu bulup da halletmiştim. Oraya da riske girip motorla gitmiştim yine.

Artık ehliyet kimliğe kaydediliyor diye aman kaybolur da başım derde girmesin diye ehliyeti cüzdanımda taşımıyorum, çantanın içinde güvenli ve sık sık açmadığım ayrı bir gözde duruyor, aman haa ehliyet kaybetmeyin, masrafı ve uğraşması zor.
Boş adama denk gelmişsin abi.
Andaval işte.
Adam gelmiş sana kaybettiği için soruyor kolluk kuvvetine bak karakol polisi trafiğe bakmaz neyin cezası?
Bunlar da ıq yok yazık işte vatandaşa.
Aslın da sistem de hepsi çıkıyor boşuna çipli karta geçilmedi de daha fazla yorum yapmayacağım sonra başım belaya giriyor.

Motosikleti
Yok
Çakar kullanmanın cezası 192 TL mi, 192.000TL mi, onu anlayamadım?

Adminin yazdığı gibi 192 TL'yse zaten yazma, gerek yok.

Motosikleti
Boş adama denk gelmişsin abi.
Andaval işte.
Adam gelmiş sana kaybettiği için soruyor kolluk kuvvetine bak karakol polisi trafiğe bakmaz neyin cezası?
Bunlar da ıq yok yazık işte vatandaşa.
Aslın da sistem de hepsi çıkıyor boşuna çipli karta geçilmedi de daha fazla yorum yapmayacağım sonra başım belaya giriyor.
işte güya aklınca bak ehliyetsiz motorla geldiğini anladım ama sana kıyak yapıyorum bu seferlik ceza yazmıyorum yakalanma trafikte demeye getirdi. ben de trafik vb. mevzulardan tartışmaya girmeyi hiç sevmem bu yüzden salağa yatmıştım.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni

Karakola çakarlı araçla geldi, 276 binlik oldu

Kütahya’da, kullandığı minibüsün çakar lambalarını yakarak polis merkezine gelen sürücü R.T. ve araç sahibine, usulsüz çakar kullanımı ve ehliyetsiz araç kullanmaktan toplam 276 bin 344 lira idari para cezası kesildi.

AA 24 Ekim 2025 09:58

Karakola çakarlı araçla geldi, 276 binlik oldu

Kütahya’da usulsüz çakar lamba kullanan bir sürücüye ve araç sahibine rekor düzeyde para cezası uygulandı.
R.T. (sürücü), kullandığı 37 ADD 452 plakalı minibüsün çakar lambalarını yakarak Şehit Mehmet Kartal Polis Merkezi'ne geldi.
Durumdan şüphelenen polis ekipleri, minibüs üzerinde yaptıkları incelemede ön tarafta takılı olan çakar lambaların usulsüz olduğunu tespit etti.
Ayrıca sürücü R.T.'nin ehliyetsiz olduğu da belirlendi.
Usulsüz çakar kullanımı ve ehliyetsiz araç kullanmaktan dolayı R.T. ve araç sahibine uygulanan cezalar şöyle:

Yetkisiz çakar kullanmaktan : 138 bin 172'şer lira
Sürücü belgesiz araç kullanmaktan: 18 bin 678'er lira

Toplamda 276 bin 344 lira idari para cezası kesilirken araç, 30 gün süreyle trafikten men edilerek otoparka çekildi. R.T., aracı 2 ay önce aldığını ve çakar tertibatından haberi olmadığını öne sürdü.
Bu malın bu zekayla bu yaşa gelebilmiş olması bile mucize.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
...

Geçenlerde bir konu vardı; ehliyeti kimliğine işlenmiş bir biniciye polis "ehliyeti yanında değil" diye işlem yapıyordu. İlgili genelge ve yönetmeliklere bakmak ve bunları söylemek lazım...

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
Kütahya'da biz Kastamonu'luları pek sevmeyiz. Der gibi olmuş.
Ben de Kütahya'yı sevmem. 4 tertip asker iken dötüm donmuştu Göt Dağı'nın dibinde.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Geçenlerde bir konu vardı; ehliyeti kimliğine işlenmiş bir biniciye polis "ehliyeti yanında değil" diye işlem yapıyordu. İlgili genelge ve yönetmeliklere bakmak ve bunları söylemek lazım...
Polis abimiz haklı. Kanun diyor ki:
2918 SAYILI KARAYOLLARI TRAFİK KANUNU

Madde 44
– Sürücü belgesi sahipleri:
a) İkamet adresi değişikliklerini belgeyi veren kuruluşa otuz gün içinde bildirmek,
b) Araç kullanırken sürücü belgelerini yanlarında bulundurmak ve yetkililerin her isteyişinde göstermek,
Zorundadırlar.
Normlar hiyerarşisine göre boru öttürme sırası böyle:
Uluslararası Sözleşmeler > Anayasa > Kanun > Tüzük > Yönetmelik > Genelge

Ceza yazılırsa SS ödenecek.

Son düzenleme:
Motosikleti
Ben ehliyeti kimliğe işlettikten sonra bile ne olur ne olmaz böyle birine denk gelirim boşuna tartışma çıkar deyip ehliyeti yine yanımda taşıyorum am acüzdanımda kolay yerde değil de çantamın çok fazla açmadığım, kaybetme riskimin en az olan gözünde taşıyorum, olur da ille ehliyet diyen polise denk gelirsem gösteririm.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Bu devirde ehliyet ayrı, kafa kağıdı ayrı olacak iş mi, nelerle uğraşıyoruz. Elon Musk bizi kıskeniyeeee.
Ehliyet kimlik yerine de geçmiyor mu?
Eskiden yalnızca ehliyet taşırdım aman kimlik kaybolmasın diye, ehliyeti kaybettikten sonra kimlik taşımaya başlamıştım yeniden ehliyet çıkartmak masraflı ve uğraştırıcı diye. Kafa kağıdı yerine ehliyet de geçer, pasaport da geçer. Kimliğimi kaybettiğimde bir kaç yıl cebimde psaportla dolaşmıştım, pasaportun süresi bitmesine yakın uğraşıp da kimlik çıkartmıştım.

Motosikleti
Dominar D250
Bu ehliyeti kimliğe yükletme işi benim ciddi derecede canımı sıkıyor. Sigorta sektöründe çalışıyorum ve hasar dosyalarında ehliyeti kontrol etmemiz gerekli. sigortalı dosyaya ehliyet yerine kimliğini eklemiş, diyoruz ki ehliyetin aslı gerekli, adam benim ehliyetim kimliğe yüklü diyor, ulan süperzeka kimliğe tanımlattın diye kimliğin üstünde ehliyet bilgileri mi yazıyor, yada benim elimde pol.net cihazı varda senin kimliğindeki çipi mi okutabiliyorum. Ehliyetin aslı zaten sende, nereye koyduysan çıkar çek fotosunu gönder işte.

bir arkadaş çevirmede polise bu durumu sormuş, polis diyorki ikisini birden taşımak istemiyorsan kimlik yerine ehliyetini taşı diyor.

Motosikleti
Bu ehliyeti kimliğe yükletme işi benim ciddi derecede canımı sıkıyor. Sigorta sektöründe çalışıyorum ve hasar dosyalarında ehliyeti kontrol etmemiz gerekli. sigortalı dosyaya ehliyet yerine kimliğini eklemiş, diyoruz ki ehliyetin aslı gerekli, adam benim ehliyetim kimliğe yüklü diyor, ulan süperzeka kimliğe tanımlattın diye kimliğin üstünde ehliyet bilgileri mi yazıyor, yada benim elimde pol.net cihazı varda senin kimliğindeki çipi mi okutabiliyorum. Ehliyetin aslı zaten sende, nereye koyduysan çıkar çek fotosunu gönder işte.

bir arkadaş çevirmede polise bu durumu sormuş, polis diyorki ikisini birden taşımak istemiyorsan kimlik yerine ehliyetini taşı diyor.
Var mı böyle mallar sahiden diyecek oldum ama ne mallarla karşılaşıyoruz, kesin vardır.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Resmi prosedür nedir bilmiyorum ama ben bildim bileli sadece ehliyet taşıyorum. Kimlik kartı taşımıyorum, kimsede bir şey demedi.

Not: Banka da ki işlemler dahil her türlü resmi işimde de ehliyet kullanıyorum.
Ben de öyle.

Çok spesifik senaryolarda kimlik isteyebiliyorlar; mesela yabancı pasaportla yurt dışına çıkarken (TC vatandaşlığı ıspatı olarak) kimlik yerine ehliyet verince bazı sınır polisleri özellikle kimlik isteyebiliyor. (Hiç çıkışa veya sonra girişe engel olmadı ama... Ehliyette TCKN yazıyor zaten, özellikle kimlik istenmesi saçma zaten!)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar