çabuk vites istiyor

s.a kuba leopar motorum var yeni aldım henüz 350 km de faka çok çabuk vites istiyor vites değrleri göstergede 0-20 20-40 40-60 60-80 bu şeklde ama 2. viteste 25 30 la giderken motor vites istiyor aynı şey 3 içinde geçerli 40ka gelince vites istiyor bu ileride rodaj bitince normale dönermi

evet rölanti devri yüksek olabilir kardeş bende onu demek istemiştim. rölanti devrin yüksekse viteside çabuk ister makina ve benzinide fazla yakar senin rölanti kaçta çalışıyor motosikletin? soğuk halde bakma tabiki motoru çalıştırdıktan bir beş dk sonra filan daha sağlıklı olur mesela benimki de 100lük yuki cub'lardan 2000 devirde çalışıyor benimkide yüksek ama bazen düşük devirde motor stop ediyor ondan yükseltmiyorum devri bu benim için tehlike doğruabilir varsın fazla benzin yaksın diyorum devri yüksek tutuyorum biraz. umarım daha önemli bişeyi yoktur motorunun kardeşim Allah'tan kazasız sürüşler dilerim bütün motorcu abilerime kardeşlerime ve arkadaşlarıma :rendeer:

evet rolanti biraz yüksek sanırım o yüzden yapıyor yardımlarınız için yeşekkür ederim

rolanti deviri ile ilgisi yok arkadaşlar,rolanti ve hava ayarı motorun sadece hareketsız yanı 0 konumunda ıken tek tek saymasında işlevini gösterir birde vites aralıklarında ,motor devire ve hıza vitese geldımi kısacası devreden çıkar,karbüratörün meme denilen parçaları devreye girer ,sorun değil bu aslında sizinki çin malı motorlarda şanzıman aralıkları kısa ve küçük (dişlileri) küçük oldugu için kısa sürede motor çabuk devir kazanıp çabuk vites istiyecektir,bu normaldır.rodajda olan bır motor için ise ileriki zamanlarda dahada ortadan kalkacaktır,çokta fazla kafanıza takıyorsanız motorunuzun şanzıman blok kısmını açtırıp komple şanzıman dişli setleri ile oynanıp büyültülüp bu ortadan kaldırılır,fakat tavsiye etmem bu sefer de cc hacmi yetişmiyecegınden,saygılar...

yakamoz kardeşim bizleride bilgilendirdiğin için teşekkür ederim en azından yanlışlarımızı görüyoruz düzeltiyoruz sağol

rolanti deviri ile ilgisi yok arkadaşlar,rolanti ve hava ayarı motorun sadece hareketsız yanı 0 konumunda ıken tek tek saymasında işlevini gösterir birde vites aralıklarında ,motor devire ve hıza vitese geldımi kısacası devreden çıkar,karbüratörün meme denilen parçaları devreye girer ,sorun değil bu aslında sizinki çin malı motorlarda şanzıman aralıkları kısa ve küçük (dişlileri) küçük oldugu için kısa sürede motor çabuk devir kazanıp çabuk vites istiyecektir,bu normaldır.rodajda olan bır motor için ise ileriki zamanlarda dahada ortadan kalkacaktır,çokta fazla kafanıza takıyorsanız motorunuzun şanzıman blok kısmını açtırıp komple şanzıman dişli setleri ile oynanıp büyültülüp bu ortadan kaldırılır,fakat tavsiye etmem bu sefer de cc hacmi yetişmiyecegınden,saygılar...

Yanılıyorsun bence çok ilgisi var..

yakamoz kardeşim bizleride bilgilendirdiğin için teşekkür ederim en azından yanlışlarımızı görüyoruz düzeltiyoruz sağol

rica ederım birbirlerimize birşeyler katıyorsak bilgisine ne mutlu bızlere,saygılar

---------- Mesaj ekleme zamanı: 22:55 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 22:53 ----------

Yanılıyorsun bence çok ilgisi var..

bilgiler paylaştıkça çoğalır elbette,sizlerden de dinlemek isteriz sorunun kaynağını yada olabılıcek sebeplerını,

arkadaslar motorla sanzumanı karıstırmayın vıtes araı kısa tutulmus on arkA dışlı ıle oyna senı o motordan hız olarak tatmın edecek

s.a kuba leopar motorum var yeni aldım henüz 350 km de faka çok çabuk vites istiyor vites değrleri göstergede 0-20 20-40 40-60 60-80 bu şeklde ama 2. viteste 25 30 la giderken motor vites istiyor aynı şey 3 içinde geçerli 40ka gelince vites istiyor bu ileride rodaj bitince normale dönermi
Bende şuan aynı sorunu yaşıyorum ama ne yaptıysam düzelmedi bi fikri olan var mı?

Motosikleti
Bajaj Pulsar NS 400 Z
Bende şuan aynı sorunu yaşıyorum ama ne yaptıysam düzelmedi bi fikri olan var mı?
1. Motosikletinizde kullanılan motor hacmine ve gücüne göre daha az veya çok devirlenebilir.
2. Motosikletinizin yapısı gereği ilk vites aralıkları kısa ayarlanmış olabilir.
3. Motosikletinizin ve sizin ağırlığınıza göre değişir. Ortalama olarak 75-80 kg bir sürücü için ön ayarlar yapılır.
4. Motosikletinizi kullandığınız irtifalara göre değişebilir. Deniz seviyesinde veya yüksek irtifalarda motosikletinizin çekişi, gidişi ve devri değişebilir.
5. Kullandığınız güzergahtaki eğime göre değişebilir.

Sonuç olarak belirleyici olan motosikletinizin maksimum torku verdiği devir önemlidir. Motosikletiniz, sürüş yaptığınız şartlara göre bu devirlere daha erken veya daha geç ulaşabilir. Önemli olan bu aralıklarda veya bu aralıklara yakın vitesinizi değiştirmektir. Gerisine çok fazla takılmayın.

Eğer motosiklet kullanmada yeniyseniz ilk başlarda motor sesi biraz tedirgin eder. Biraz fazla gürültülüdür. Özellikle otomobilden geçtiyseniz.
Keyifli ve kazasız sürüşler dilerim.

Küçük hacim düşük tork nedeniyle dişli oranları böyle ayarlanmış , aksi halde vites büyüttüğünde motor çok bayılır , yokuşlarda çekmez , hatta iki kişi yokuş çıkamazsın , dişli oranlarıyla biraz oynayabilirsin ama 100 cc bir motorda büyük farklılıklar bekleme..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar