Bumoto calibre fan sorunu

Merhaba arkadaşlar. Yaklaşık dört beş aydır calibre kullanıyorum motorda hicbirsekilde bugüne dek bi arıza sorun çıkmadi. Dün yıkamaya götürdü arkadaş motoru getirdi anahtari aldım motor yerinde sabit duruyodu. Akşam iş çıkışi baktimki arka stop lamba ışığı yaniyo şaşırdım. Sonra farı kapadim söndü sanki kontak acıkmış gibi arka stop yaniodu. Sonra kontağı açtım ve acar açmaz fan devreye girdi giriş o giriş birdaha susmadı. Normalde iki diş yükseldiğinde.otomatik fan acio kontak kapandığı an fanda susuyodu. Eve gittim stop ettim anahtarı cikardm fan hala.calisio 20dk bekledm belki soguyunca susar die bi ihtimal yok susmadı bende fanin kablosundaki soketi çıkardım sustu. Sabah dedm kurur islandigindan hrralde bole yapior su kaçmıştır dedm sabah kontağı bile acmadan direk soketi taktik daha dokundurur dokundurmaz fan gene başladı çalışmaya yani akuyu bitirene kadar bıraksak calisicak Smdi isyerndeym motor kapıda gene soktum soketini olece duruor sizce napmaliym nedir sorun anlayamadım

Şimdi olayı sorularla çözelim.

1- Fan çalışması hararet ile ilgili mi ?

Değil çünkü sabah kalkıp fanı taktığınızda çalışıyor.

2- Acaba kısa devremi ?

Değil çünkü kısa devre olsa fan çalışmaz.

3- Acaba fanı etkileyen müşür sorunlu mu ?

Olabilir :)

Kontak kapalı iken bile kablosunu taknca çalışmaya baslior onu anlamadım nasıl duzeltirim die

calibre nin fanında problem var diye biliyorum ben. forumlarda bu tarz şeyler yazdılar.
fan acmıyor, müşürde sorun var filan diye biliyorum.
soner okursa ne oldugunu yazar cünkü onda da aynı şeyler oldu

Motosikleti
2025 NC 750X DCT
Garanti ye sok bedava yapilir ugrasma fazla

Motosikleti
Hero X Pulse 200
milletin calibresi fan açmaz seninki maşallah hiç susmuyor..:queen:

arkadaş sat kurtul o alet başa bela, daha ilk sorunu diyorsun arkası gelicek, geldimide bitmek bilmeyecek.

mutlaka yıkama sırasında bir yerlere su kaçmıştır (soket-müşür gibi)
hemen kurumaz öyle
basınçlı hava falan tutmak gerekecektir fan ile ilgisi olan her sokete
arızalı birşey olduğunu hiç sanmam

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar