Bulgaristan-Romanya-Yunanistan Turu

Geçen sene neidüğünü bilmediğim bir yoldan gelmiştik, GS'lerin plakalar oradaki bozuk yolda düşmüştü. Sonra Rusçuk'a giriş aynı.
Bu sefer Hamzabeyli'den çıktık ama benim için konu kapandı gerçekten hep oradan çıkarım. Kırklareli'ne otobandan gelmek işin sıkıcı kısmı, ondan sonra asfalt sevimsiz olsa da Kırklareli-Dereköy arası da güzel yine.
Ama not ettim, manyak gibi oralardaki yolları araştıran arkadaşım var belki biliyordur veya ona söylerim zaten.
Tekrar yolunuz düşerse haber verin, görüşelim uygun olursa.

Hocam guzel gezi olmus ama tur cami olmadan bu sekilde hizli ve uzun surus isi biraz sakat,gidondaki dengeyi gectim,ruzgar direk boyuna vuruyor.

Kazasiz belasiz surusler.

Motosikleti
Honda Forza 250 / Triumph Street Triple 765 RS
Hocam guzel gezi olmus ama tur cami olmadan bu sekilde hizli ve uzun surus isi biraz sakat,gidondaki dengeyi gectim,ruzgar direk boyuna vuruyor.

Kazasiz belasiz surusler.
Teşekkür ederim, balaklava kullandığım için boynumda herhangi bir rüzgar hissetmiyorum. Tek can sıkan kısmı rüzgarında yönüne bağlı olarak yüksek hızlarda gidonun hafifleşiyor hissiyatıydı o da naked motosikletlerin fıtratında var biraz.

Türkiye çıkışı balkan coğrafyasını en hızlı ve sorunsuz geçmenin bir formülü varmı, Yani bir an önce Polonya' da olmak istiyorum ama bu balkan coğrafyasında sürmeyi de hiç istemiyorum ne kadar az zaman geçirirsem o kadar iyi mantığı ile bu rotaları yapmış bilinmeyen pratik bir bilgisi notu olan var mı

Türkiye çıkışı balkan coğrafyasını en hızlı ve sorunsuz geçmenin bir formülü varmı, Yani bir an önce Polonya' da olmak istiyorum ama bu balkan coğrafyasında sürmeyi de hiç istemiyorum ne kadar az zaman geçirirsem o kadar iyi mantığı ile bu rotaları yapmış bilinmeyen pratik bir bilgisi notu olan var mı

Dereköy'den Bulgaristan'a çıkış. Sınırdan sonraki ilk 30-40km çok çok çok güzel. Ordan tepeleme Ruşçuk'tan Romanya.
Romanya'da kuzeye giderken Fagaraşan ile Alpina arasında kalan "normal" bir yol var. Ama yine dağlı dolambaçlı, kamyon falan da oluyor. öyle otobandan akmalı değil yani. Ordan sonrası zaten Macaristan Slovakya Polonya.

Daha otobanımsı direkt bir güzergah seçilebilir, ama Sırbistan'dan geçiyor. Şimdi detaylandırmayayım ama, yarın bir gün görüşüm değişir mi onu da bilmem, ama şu an beni kimse Sırbistan'a sokamaz. :) O yüzden sağdan çıkan rota daha temiz.
Neden Balkanlar'da sürmek istemiyorsun bu arada? Güvenlik gereçeksi ise, Bulgaristan'ın Güney Doğu bölümleri dışında tedirgin olmanı gerektirecek bir yer yok (bence) üstelik bu coğrafyada inanılmaz güzel yollar da var, gerçekten öyle böyle değil. Mesela süre kısıtı yoksa, ben Bulgar'a yine Dereköy'den girdikten sonra Kırcaali Pamporovo Devin yolundan giderim, şiir gibi. Ama yavaş ve virajlı tabii süreyi azaltır. Ha ben GD Bulgaristan'da da hiç kötü bişey yaşamadım ama, bişey olsa pek şaşırmam. Ama en son geçen sene gece 02'de geçip 4:00'e kadar sürdüm, yolda DANGER ZONE diye tabela var ama neyin dangeri belli değil :D ama bişey olmadan da sürdüm. Yaban hayatı oluyormuş orda sanırım yola atlarla falan diye danger zone denmiş.

Şöyle bir şey yapabilirsin. Google Maps'e parça parça düz rota sor, meesla Rusçuk'tan sonra Budapeste'ye git ordan yukarı çık diye nietlendin, Rusçuk Budapeste dediüinde sana ilk vereceği alternatif otoyollu temiz alternatif olcak. Sonra otoyolları kaldır diyip, çizdiği rotada parça parça Street View ile nasıl bir yol olduğuna bakıp ona göre tercih yapabiirsin. Mesela ben güya 2 gün sonra Mugello'ya MotoGP izlemeye yola çıkacaktım, Romanya-Macaristan arası otobanlar aşırı sıkıcı olduğu için yukarıda anlattığım şekilde iki nokta arası seçip baka baka değiştirmiştim rotayı.

Hani düz mantık anlatmış oldum ama aklıma gelen detayı ileteyim. Bulgar-Roman geçisini ya Rusçuk'tan yap, ya da Vadin-Calafat arasında köprüden yap. Bunlar bildiğin köprü, zart diye geçiyorsun. Sadece Rusçuk tarafında 78 sene daha devam edecek bir yenileme çalışması olduğu için tek yönlü trafik aç kapa yapılıyor. 30dk bekleme süresi olabilir. Ama diğer geçişler feribot, ve ben son kontrol ettiğimde feribotlar 9:00 - 12:00 - 17:00'de vardı, motor seyahatine pek uymuyor zamanlamayı tutturamazsan - ki uzun yolda bu risk hep çok yüksektir.

Nedeni bu bölgeler ve bu bölgelere dair hiçbirşey ilgimi çekmiyor.
Sırbıstan olayını özel değilse detaylandırman mümkün mü :))

Nedeni bu bölgeler ve bu bölgelere dair hiçbirşey ilgimi çekmiyor.
Sırbıstan olayını özel değilse detaylandırman mümkün mü :))

Türk pasaportu taşıyan insanlara çıkartabilecekleri potansiyel problemler diye özetlenebilir.
Gidip sorun yaşamayan da vardır çokça elbette, ama özellikle şu ara bu riski göze alabileceğim bir dönemde değilim. Tutuklanırım, daha kötüsü olur hatta. O yüzden özellikle bu bayramda çıkarsam asla girmem.
Bir de bu adamlar artık bölgedeki tek schengen dışı yer oldular. Hem girerken hem çıkarken gerçek gümrük var. 9 saatte falan geçtiğini söyleyenler var.. Motora ayrı gişe yokmuş sanırım, önlere de kaynanır ama bu kadar uzun sınırla gerçekten uğraşılmaz.

Bir kaç tane de ek deneyim. Arkadaşım uzun yıllardır İsviçre/Almanya'da yaşıyor, uçaktan korktuğu için arabayla geldi hep, Bulgar pasaportu var, o bile girmiyor. Başka bir sefer, turda Bulgaristan'da 34 plaka görünce sohbet edenler falan oluyordu, bir tanesine ben sordum siz nereye diye, Almanya dedi. E niye burdan uzatıyorsunuz Sofya'dan otoban basıp gitsene dedim (Romanya yolundayız ikimiz de), Sırbistan'a girilir mi diye bastı küfürü kalayı - CA Sofya plaka araç.
Çok merak ettiğim bişey de yok. O yüzden gireceğimi sanmıyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar