Bugün Honda Today Aldım Motor Açmaya Gerek Yokmuş

hondadan bizim 2. todayımız ve çevremdede baya bi todayli var onlarada ben aldırdım diyebilirim servis ise ilk alınca bas git hiç korkma bizim motorlarımızda sorun olmaz ve kaçla gidersen git bu today aynı yakar dedi:D bi dip not iletmek isterim 50cc motor diger tüm motorlardan daha cok sıkıştırılarak sürülür bunu unutmamakta fayda var

Oncelıkle hyırlı olsun ama yok 50 c neresını acıcan gıbı yorumlara pek katılmıyorum bence ilk 1-2 ay fazla zorlama asırı hızlanma en azından40 ı gecme ben oyle yaptım motor suan 65 buluo açık hava fılıtresı aldım gercekten super cıkıo ses :D tavsıye ederım

Oncelıkle hyırlı olsun ama yok 50 c neresını acıcan gıbı yorumlara pek katılmıyorum bence ilk 1-2 ay fazla zorlama asırı hızlanma en azından40 ı gecme ben oyle yaptım motor suan 65 buluo açık hava fılıtresı aldım gercekten super cıkıo ses :D tavsıye ederım

o dediğin today için değildir herhalde today 60 kadran var zaten :D

Motosikleti
Piaggio beverly 400 / Aprilia sr gt 200
en sağlam scooteri almışsın :cat:

50 cc ama 2 kişi ile rampalarda banamısın demiyor :p

Haftasonu kullanma kitabını ayrıntılı inceledim

ilk 500 km dikkat edilmesi gerek yazıyor, ani hızlanmaya ve uzun süre tam hızda gidilmesi tavsiye edilmiyor yazıyor , Motor parçaları birbirine alışana kadar.

ya isterse 10cc olsun sonuçta mekanik parçalar var bunların tam alışması için zorlanmaması gerekli motorunla uzun uzun gez hem yakıt konusunda tasarruf edersin hemde rodajın kısa sürede aşarsın yoksa normal kullanım ile 3 ayda anca 500 yol yapılır onunla...unutmadan geçenlerde hondaya mesaj attım geri döndüler adama dedim bunların motor ömrü ne kadar motorum 10 bin civarı dedim daha dur motor yeni açılmış sayılır diyo :) 50 bin giden var motoru sökülüp değiştirilmeden orjinal olarak diyo düşünün artık :)

Hayırlı olsun kardeş kazasız belasız kullan :) Bence de pek zorlama ilk zamanlar için bir alışma süreci vardır

Yahu yeni bir cep telefonu yada laptop alınca bile rodaj yapıyoruz, (bataryayı bilmem kaç saat tam şarz ediyoruz filan)

Niye yapıyoruz bunu? Kitapçıkta yazıyorda ondan.

Aldığın motosikletin kitapcığını oku, ne yazıyorsa uygula.

Emin ol hiç kimse o aleti üreten mühendisten daha iyi bilemez :)

bencede yeni doğan bebek bile alışma süresinde oluyor istedigini yapmak ıcın aglıyor konusamıyor ve iyi bakmassan hasta oluyor .

HAYIRLI OLSUN UMARIM BENİM MOTORLU BİSİKLET İLE KARŞILAŞMASSIN :D SOLLARIM SENİ ÜZÜLÜRSÜN SONRA BİSİKLET BİLE BENİ GEÇTİ DİYE :D

rodaj süresinde 100 km/h pek geçme şöyle 5.000 km. elinden geleni ardına koymazsın :cherry:

Abi cok guldum buna.:thumleft:

Konuyu acan kardes icin;

Rodaj boyunca yani ilk 1000km icindeki mineral yag, parcalari birbirine alistiricak bi nevi zimpara gorevi gorerek.
Sonra 1000km sonunda servise gidip yagi degistiriceksin.
Icine normal sentetik yada yari-sentetik artik servis kitabinda ne yaziyorsa ondan konulacak.

Tek sIkIntI ilk 1000km motoru zorlamicaksin.
Yani son hiz denemesi ve ani hizlanma, sabit devirde gitmek yok.
Eger zorlarsan zaten alismaya calisan motor parcalarini mineral yaginda katkisiyle asindirirsin.
Motorun omru azalir.

1000km ve yag degisiminden sonra normal kullanima geri donebilirsin.

allah kaza bela vermesin todayına ve sana,
benden de sana bir tavsiye aman radara dikkat et...:cat:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar