Bu soruyu cevaplamadan nasıl motor alınır ki?

Evet bir de ehliyet konusu vardı. :) Onu unuttuk.Ehliyetinizi kışın alırsanız yaz sezonuna hazırlanırsınız.Arkadaşlar olarak size elimizden gelen yardımı yaparız.Bütün herkese elinden geldiğince yardım ediliyor bu forumda tek sevmediğimiz(hepimizin adına konuşuyorum,kendi açımdan söyleyeyim) apaçi diye tabir ettiğimiz intihar meğillisi arkadaşlar. :) Ehliyetinizi de aldığınızda verdiğim listeniz tamamlanmış olacaktır.Bunu sakın korumalardan kısmayın.Onun yerine ybr değil çinli dandik bir motosiklet alın.Ama kurallara uyun lütfen. :)

önce ehliyetinizi alın derim. sonra yerinizde olsam bir scooter alırdım. 2500 tl ye ikinci el bir honda beat alır bu olaya giriş yapardım. bir süre sonra scooteri satıp vitesli bir motosiklet arkadaşlarında söyledigi gibi cbf 150 alır vitesli motor tecrübesi edinir sonrasında ise bütçe artarsa yüksek cc düşünürdüm.

ama önce ehliyetinizi alın koruma ekipmanlarını alın sonra motor işine giri. aksi halde üzülen siz olursunuz.
Ehliyet sınavı zannedersem şubat ayı içinde olacak.Yani yeni sezon açıldığında ehliyetim elimde olacak

Soru güzel lakin cevabı kısa da değil kolay da. İznin olursa sana bir tavsiyede bulunmak isterim: "Motosikletle değil, eğitimle başlanır..." Siteleri forumları gez, OMM'nin kitabını al, gruplara, eğitimlere katıl, benim siteme bak; eğitimle başla böylelikle en doğru yerden ve yine en doğru şekilde başlamış olursun. İnan motosikleti almak ve tepesine çıkmak en kolayı Mesele binmek değil, hükmetmek, bunu hep aklında tut.

Sana bir motosiklet dışında da maliyeti var bu işin: kask, mont, eldiven, vs derken bir yekün tutuyor bu yatırımlar. http://motorhikayesi.wordpress.com/2010/10/26/bana-kaca-patlayacak/ bu adreste biraz bahsetmiştim. Bu arada kask meselesi için yüksek rakamlara çıkmakta fayda var, 100 liralık kask pek mantıklı değil mesela.

Motosiklet konusunda ise 125'lik bir makine ile de iki kişi binlerce kilometre yapanlar var. İlla ki büyük hacimle başlamak zorunda değilsin. Fakat skutır yerine motosikletle başla derim ben. Zira skutırın sürüş dinamiği farklı, ona alışıp motosiklete geçince zorlanmanın bir anlamı yok.

Yeterince eğitimli olursan, motosiklete bilen biriyle çıkacaksan, yani altını doldurursan ER5 gibi bir makine ile de başlayabilirsin. Fakat tekrar etmiş olalım, 125'lik ile başlaman daha doğru. Ben sıkı eğitim çok okuma ve ilk tepesine çıktığımda bilen biri ile başladığım için ER5 ile başlayabildim ve çok sorun yaşamadım.

Fakat şunu lütfen unutma: mutlaka düşeceksin, acemilik zaten bu demek. Bu sebeple bütçeni oluştururken koruyucu donanımı motosikletten daha önemli gör lütfen. Bu pencereden bakınca bahsettiğin rakamlara motoru alsan donanım, donanımı alsan motorun eksik olacak. O nedenle bütçeni revize etmen de çok büyük fayda var...

Olay şu... bahsettiğin bütçelere.. bunlardan başka bir motor alamazsın.
Özet olarak sana lazım olan tarz, yüksek CC'de Enduro veya Enduro-touring
Düşük cc'de commuter.

Ancak bütçen yüksek cc'ye el vermiyor. Sana YBR 125 veya CBF 150 tavsiye eden arkadaşlar oldu ilk başta...
Ancak her ne kadar uzun yol için söylenmiş olsa da, iki kişi bir de dolu topcase ile, sen YBR 125 ile bahsettiğin 200km'yi RAHATLIK VE MUTLULUKLA yapamazsın.
Ha gider mi gider.

Senin istediğin tarzda ve o bütçeyle alabileceğin motorlar ikinci el YBR 125 ve CBF 150 olduğu için sürekli bu motorlar önerildi.
Yoksa bu motorlarla iki kişi dağ bayır gezebileceğin veya uzun yola çıkabileceğin için değil.

Gelelim şehir içinde, bakkal manav gezeceğin bir makinaya.
Benim tavsiyem scooter al. Güzel bir scooter 125cc veya bulunabilirse (piyasayı bilmiyorum scooterlarda) 250 cc bir scooter.
Hem senin motosiklet dinamiklerine alışmanı sağlar, hem şehir içinde çok rahat edersin
hem de iki kişi fiti fiti gezersiniz şehir içinde..

Söylediklerinize tamamen katılıyorum.
Her ne kadar Scooter tarzı motorları sevmesemde bu tarz için yaptığınız yorum ve tavsiyelerede katılıyorum ama yinede scooter düşünmüyorum.
Şehir içi kullanım kolaylığı çok önemli bir avantaj ama ben kendime yakıştıramıyorum scooterı.Sanki oyuncak gibi geliyor bana.

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:41 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:31 ----------

Soru güzel lakin cevabı kısa da değil kolay da. İznin olursa sana bir tavsiyede bulunmak isterim: "Motosikletle değil, eğitimle başlanır..." Siteleri forumları gez, OMM'nin kitabını al, gruplara, eğitimlere katıl, benim siteme bak; eğitimle başla böylelikle en doğru yerden ve yine en doğru şekilde başlamış olursun. İnan motosikleti almak ve tepesine çıkmak en kolayı Mesele binmek değil, hükmetmek, bunu hep aklında tut.

Sana bir motosiklet dışında da maliyeti var bu işin: kask, mont, eldiven, vs derken bir yekün tutuyor bu yatırımlar. http://motorhikayesi.wordpress.com/2010/10/26/bana-kaca-patlayacak/ bu adreste biraz bahsetmiştim. Bu arada kask meselesi için yüksek rakamlara çıkmakta fayda var, 100 liralık kask pek mantıklı değil mesela.

Motosiklet konusunda ise 125'lik bir makine ile de iki kişi binlerce kilometre yapanlar var. İlla ki büyük hacimle başlamak zorunda değilsin. Fakat skutır yerine motosikletle başla derim ben. Zira skutırın sürüş dinamiği farklı, ona alışıp motosiklete geçince zorlanmanın bir anlamı yok.

Yeterince eğitimli olursan, motosiklete bilen biriyle çıkacaksan, yani altını doldurursan ER5 gibi bir makine ile de başlayabilirsin. Fakat tekrar etmiş olalım, 125'lik ile başlaman daha doğru. Ben sıkı eğitim çok okuma ve ilk tepesine çıktığımda bilen biri ile başladığım için ER5 ile başlayabildim ve çok sorun yaşamadım.

Fakat şunu lütfen unutma: mutlaka düşeceksin, acemilik zaten bu demek. Bu sebeple bütçeni oluştururken koruyucu donanımı motosikletten daha önemli gör lütfen. Bu pencereden bakınca bahsettiğin rakamlara motoru alsan donanım, donanımı alsan motorun eksik olacak. O nedenle bütçeni revize etmen de çok büyük fayda var...
Tek kelimeyle müthiş bir yorum olmuş çok teşekkür ederim.Tavsiyelerinizi hiç aklımdan çıkarmayacağım verdiğiniz linkide hemen inceliyorum.

Commuter tarzı japonlardan Honda CBF150 ve Yamaha YBR125;
Cruiser tarzı ise çinlilerden Bisan Roadster ve Regal Raptor düşünebilirsiniz.
Boyunuzun uzun olduğunu düşünürsek bu fiyata alınabilecek cruiserlar sanki altınızda komik gözükürmüş gibi geliyor ama tabi en iyisi deneyerek karar vermeniz.

Koruma olarak da en azından kask, dizlik ve eldiveni motorla beraber (hatta daha önce) almanızı tavsiye ederim.
Ayrıca 75TL noter masrafı, 95TL zorunlu trafik sigortası(trafik sigortası şehir ve motor hacmine göre değişiyor tabi) ödemeniz gerektiğini de hatırlatayım.

2 aya yakın süredir yazılmamış ama hortlatayım başlığı :)

Kalitesi iyi olsa da, tipini bir türlü beğenemediğim cbf 150 ile ufak tefek arazi, dinlenerek de olsa uzun yol tabii ki yapabilirsiniz.

İlk motorumu alırken vitesli motor kullanmayı bilmediğimden ve kimse öğretmediğinden :) scooter almıştım.
Geçmiş mesajlarımı aratırsan 2006-2009 arası 125lik scooterla kız arkadaşımla gittiğim gezi/tatilleri bulabilirsin.

AMA şimdi çin malı cruiser kullanan biri olarak keşke direk vitesliyle başlasaydım diye düşünüyorum.

Koruma ekipmanları ve ehliyet konusunda arkadaşlar gerekenleri yazmışlar zaten, ben de aynı şeyleri yazmayayım.

Sonuç olarak alacağınız kaliteli bir commuter veya benimki gibi bir Cruiser işinizi görecektir başlangıçta.

İncelemenizi tavsiye ederim

http://www.motosiklet.net/forum/motosiklet-modelleri/12180-zealsun-zs-150-19-cruiser-kullanicilari-bilgi-paylasim-basligi-249.html

O paraya sadece korumaları alırsın. İki kask, iki mont, iki pantolon, iki ayakkabı, iki eldiven... v.s.

bi sorum olucak arkadaslar,

simdi 2. el motor almak istersek, borcu harci cezasi varmi diye baktirmamiz gerekiyormu? yoksa satis aninda noterde bunlarin hepsinin olmadigi , otomatik olarak, teyit ediliiyormu?

bencede senin için en uygun enduro .ama o bütçeyle motor seçilmez bulduğun en temiz motor alınır:) mesela güzel bi scooter alınabilir . ne alırsan al titrek motor alma ama

simdi 2. el motor almak istersek,
borcu harci cezasi varmi diye
baktirmamiz gerekiyormu? yoksa satis
aninda noterde bunlarin hepsinin
olmadigi , otomatik olarak, teyit
ediliiyormu?

simdi 2. el motor almak istersek,
borcu harci cezasi varmi diye
baktirmamiz gerekiyormu? yoksa satis
aninda noterde bunlarin hepsinin
olmadigi , otomatik olarak, teyit
ediliiyormu?

Vergi borcu noterde görünür ve borç ödenmeden noter satışı yapılamaz diye biliyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar