hehehe düşünelim bakalım hımmm:cat:Meliss' Alıntı:chooper250 valla senden özendim, bide ben sorayım dedim.. hadi bakalım bunuda bilin...![]()
bilene benden yemek
![]()
![]()
![]()
4 tane 0 sayısı kullanarak 24 sayısına nasıl ulaşırsınız??
xxxxx' Alıntı:(0!+0!+0!+0!)!=24
yemeği nerede yiyiyoruz:cherry:
okan4037' Alıntı:06 + 06 + 06 +06 = 24 dogrumu:silent:
4 tane 0'dan 24 yapacağıma 62'den tavşan yaparım daha iyi. Hiç değilse bir şeye benzer.4 tane 0 sayısı kullanarak 24 sayısına nasıl ulaşırsınız??
devamı dediğin bu mu anlamadım:silent:Meliss' Alıntı:e iyide yalnıııışşşş..daha dewamı var
![]()
xxxxx' Alıntı:devamı dediğin bu mu anlamadım:silent:
0!=1
(1+1+1+1)!=4! => 4x3x2x1=24
bende böyle soru dağarcığı olsaydı..bizde ustaların içinde mindere çıkmışız bea:queen: :queen: :queen: :rendeer:Meliss' Alıntı:chooper250 valla senden özendim, bide ben sorayım dedim.. hadi bakalım bunuda bilin...![]()
bilene benden yemek
![]()
![]()
![]()
4 tane 0 sayısı kullanarak 24 sayısına nasıl ulaşırsınız??
(x^0 + x^0 + x^0) ! = 3! = 3*2*1 = 6
Burada x^0 , herhangi bir sayının 0. kuvvetinin 1'e eşit olduğuna ilişkin matematiksel bir kuraldır.
-------------------------------
(e^0 + e^0 + e^0) ! = 3! = 3*2*1 = 6
gibi. Burada e^0 değeri, e^x fonksiyonun 0 noktasındaki karşılığının 1 olduğunu gösterir.
Bunlara ek olarak bulduğum parantez içi ifadeler;
[rect(0)+ rect(0)+ rect(0)]! = (1+1+1) ! = 3! = 6 (burada rect(0), birim dikdörtgen darbe fonksiyonunun 0 noktasındaki değerinin 1 olduğunu gösterir)
ve
[F{δ(0)}+F{δ(0)}+F{δ(0)}] != (1+1+1) ! = 3! = 6 (burada F{δ(0)}, telekomünikasyonda sık kullanılan dirac fonksiyonunun fourier dönüşümünün 0 anındaki değerinin 1'e eşit olduğunu gösterir)
ayrıca,
[Sinc(0)+ Sinc(0)+ Sinc(0)]! = (1+1+1) ! = 3! = 6 (burada Sinc(0), sinc fonksiyonunun (sinx/x) 0 noktasındaki değerinin 1'e eşit olduğunu gösterir)
-------------------------------------
(0!+0!+0!)!=6
----------------------------
demonicdreams' Alıntı:(0!+0!+0!+0!)!=24
06 + 06 + 06 +06 = 24
İlk cevap ne kadar doğruysa ikinci cevap da o kadar doğru olmalı. 0'ın yanına (!) koymak kadar masumdur ve caizdir 6 koymak. İkisine de yemek ısmarlanmalı.![]()
chopper250' Alıntı:bende böyle soru dağarcığı olsaydı..bizde ustaların içinde mindere çıkmışız bea:queen: :queen: :queen: :rendeer:
xxxxx' Alıntı:valla söylemezsem içimde patlar. ben bu cevabı başka yerden araklamıştım:queen:
0! görünce gıcık oldum zaten. 0!=1 olduğunu öğrenmemle ilgili ilginç bi anım varda:cherry:
ayrıyetten bakınız üç tane 0 dan nasıl 6 edilir
cevaplara bak:queen:
http://www.turkish-media.com/forum/index.php?showtopic=14433&hl=
DEVAMM O ZAMAN :rendeer: :rendeer: :rendeer:Meliss' Alıntı:çok haklısın,, tamam ya, sende git akşam bi restauranta ye iç hesabı gönder banaseninde hakkın
![]()
...aslında bende daha ne sorular.. ama seninkilerde iyiydi, son ikisini çok geç gördüm yoksa cevapları kaçmazdı benden
işteee,, motorcuların ne kadar dürüst olduğunun en güzel kanıtı :queen: :cat:
sizinle komşuyuz galibaZealsunChopperSanlı' Alıntı::mrgreen: ........