Bu hortum ne işe yarıyor :)

Herkese Merhaba ,

Motorda arasıra ağzını açıp içini boşalttığım bir hortum var bu tam olarak ne işe yarıyor.Koyu renkli yağa benzer bir sıvı geliyor .Muhtemelen yakıt ile ilgili eski motorumda usta arada bunu çıkarıp boşalt dediği için yeni motorda da aynısını yapıyorum :)

Bir de geçen gün motoru kontrol ettiğimde bu şekilde bir durumla karşılaştım.Çok şükür contalarda filan birşey yok muhtemelen antifriz diye düşündüm 750 kmyol yapmıştım motorla sonrasında farkettim.Temizledikten sonra tekrar kontrol ettim aynı durum meydana gelmedi.Antifrizi eklemesi yapmışlardı serviste onunla ilgili olabilir mi ?

Ucu kapalı hortum filtre kutusunu dreyn yapmak içindir , kutuya blok içi havalandırma bağlı , bloktan gelen yağ buharı vs zamanla sıvımsı bir tortu bırakır , yada motor yan yatarsa filtreye yağ dolabilir hortumu açıp boşaltırsın..diğer fotolardaki izler ekleme yaparken damlayan antifiriz izleri olabilir , terleme yada kaçak gibi durmuyor..su seviyesini bir süre daha takip et yinede..

Son düzenleme:
Motosikleti
Henüz yok.
İlk resim deki emisyondan kaynaklı bir hortum içinde benzin birikintisi olablir arada ucunda ki tıpayı çıkarıp boşaltın. Sonraki resimlerde ki ise depo tahliye hortumu aşağı doğru salınmayıp gelişi güzel bırakıldı ise bazen depoyu ful doldurunca ordan atma yapıyor hortum düzgün bırakılmadığı için sıçratma yapmış olabilir kontrol edin.

İlk resimdeki bahsedildiği gibi hava filtre kutusuna biriken yağı tahliye etmek içindir (karter havalandırma tıkalı veya fazla yağ koyulduğu zaman genellikle buradan yağ görülür), sağ kısımdaki antifriz ise yanlış bilmiyorsam tahliye hortumuda o kısımda olması lazımdı, fazla koyulan sıvıyı ordan atmış olabilir.

Motosikleti
Tvs Jupi
Hava filtre kutusundaki hortumun içindeki yağı, tozu pisliği tutsun diye zannediyordum, boşaltayım madem :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar