bu abs fren tutmuyormu yoksa?

merhaba arkadaslar.. bende asya motor as125t modeli var. Ön fren sistemi abs ama ön freni sıkınca, tekerlek kitleniyor ve kayıyor. Kaç kere düsme tehlikesi gecirdim.. arka frene yük veriyorum ön freni fazla sıkmıyorum. Siz ce bu normalmidir? yoksa abs fren calısmıyor mu?

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
bence sen o fren abs midir onu bi sorgula

Süper Moderatör
Yönetici
Motosikleti
Harley Davidson Softail 107
O yazan"ABS Fren Sistemi" değil. Frenin markası abs sadece, nasıl olmuş belli değil ama kurnazın biri yapmış :mrgreen:

Yapıp Çin'e satan kurnaz da maalesef bir Türk imiş. Aman dex_cooler kardeş, fren olayına dikkat et. Her iki freni de aşamalı ve komplike kullan. Lastiklerine de çok güvenme, hele ıslak zeminde dikkat katsayını ikiye çıkar. Ne de olsa Çin demek istemiyorum. Bu özünde tüm markalar için, ancak bazı markalar için daha fazla geçerli bir kural. :)

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
mahkemeye versenize bu adamları
müsteriyi abs diye kandırdıkları ve kazaya sebebiyet verdikleri icin

Yapıp Çin'e satan kurnaz da maalesef bir Türk imiş. Aman dex_cooler kardeş, fren olayına dikkat et. Her iki freni de aşamalı ve komplike kullan. Lastiklerine de çok güvenme, hele ıslak zeminde dikkat katsayını ikiye çıkar. Ne de olsa Çin demek istemiyorum. Bu özünde tüm markalar için, ancak bazı markalar için daha fazla geçerli bir kural.
bencede
:cat:

Bu fiyata ABS fren alamayacagimizi biliyor olmamiz lazim. Sürpriz değil bence. Ben şahsen motoru alırken ABS fren sistemine sahip olmadiğinı biliyordum, sorduğumda da frenler gerçek ABS sistem demediler. Markası ABS :)

"ABS fren sistemi" ayrı bir şey, "ABS frenler" ayrı... Bu nedenle aslında web sitesinde "ABS fren sistemi" yazmaları yanlış... Birisi dava açsa kazanır valla. :wiinkk:

Son düzenleme:
Zaten köklü motor üreticileri bile yüksek cc.li motorlara daha yeni yeni eklemeye başladı.ABS'yi fiyatı yüksek olduğu için bildiğim kadarı ile 1,000ytl'den başlıyor abs modülü zaten motosiklette abs olup olmadığını ilk bakışta anlarsın fren disklerinin orta göbek kısmına yakın yerde bir dişli var ve bu dişliyi okuyan birde sensör :)

Hehe hazır bu konu açılmışken biraz geyik yapalım.

Arkadaşlar aslında o ABS bizim bildiğimiz ABS değil. Bizim ustalarla yaptığım söyleşide ne anlama geldiğini öğrendim. Bu sadece Çin motorlarına has birşeymiş.

Bu kısım +18 yaş içindir. Gençler ve bayanlarda okumasın. Forum kuralları açısından ingilizce olarak yazılacaktır.

I F*ck your mother, sister.

Bunu Türkçe'ye çevirdiğinizde baş harfleri sıralayın direkt ABS çıkıyor.

Çin motorlarında birtane daha var. Mondial RS lerin egzozlarında yazıyor YY SC ama bunu burda söyleyemem merak edenler özel mesaj atsın.

Görüşmek üzere.

hollanda vatandası bir turk fren sistemi imal etmeye baslamıs ve adini abs koyup patent almis ve normal fren uretip firma ismi olan abs demis durum budur (abs fren fiyati bosch marka 1060,00 YTL.idi)motor kac paraki gercek abs taksinlar.

Arkadaşlar tamam anladık abs yi bir Türk yapmış ve gerçek abs motorun fiyatı kadarmış.Arkadaş bizden yardım istiyor....Arkadaşım sen bu abs işini unut.Islak zeminde hızlı sürme,ön ve arka frene aynı anda ve aynı basınçla asılma,motora hiçbir zaman duramayacağım,frenler kasılıyor,düşeceğim kaygısıyla binme,kaygı duymayacaksan bin ve abs yi bir Türk ün katakullisi olduğunu aklından çıkarma.

Aman diyim bu sisteme sakın güvenipte frenlere asılma. Hele ıslak zemin sakın. Gerçek ABS sistemi sensörlerden, elektronik beyinden ve daha bir sürü Hi-Tech parçadan oluşur. Öyle basit birşey değildir.

yardımlarınız için çok teşekürler arkadaşlar.. Kurban bayramınız mübarek olsun, kazasız belasız sürüşler dilerim :)

Arkadasım bende bunu bi yerden duydum. Belçikada yasıyan bir türk fren sistemi gelistimis ve adının baş harfini koymus patentini almış ve bu sistemi çine pazarlamış yani o normal abs(anti blocking system) digil

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar